Am analizat declaratia de adio a generalului Gabriel Oprea si-am vazut ce inseamna disperarea. Azi am citit si-am plans. Am citit declaratiile virtuale ale demisionarului Gabriel Oprea. Am plans pentru ca a fost greu. Foarte greu. Stiu ca si tu ai simtit la fel, aceeasi durere profunda, ca doar nu esti un animal insensibil. E greu cand un patriot adevarat, un om care stie ce-s alea onoare, respect si vopsea de par pleaca asa dintre cei care decid pentru noi si incearca, in fiecare zi, sa ne faca vietile mai frumoase. Am citit si recitit declaratiile generalului. Am incercat (m-am straduit, de fapt) sa deslusesc mesajul din spate, adevaratul sens pe care incearca sa ti-l dezvaluie. Cat de mult vad transpuse vorbele sale in realitatea din jur? Raspunsul scurt e: nu prea mult. Nu trebuie sa fi mers prea mult prin orice spital din Romania ca sa-ntelegi ca stam prost la capitolul sistem sanitar. Amuzant e ca si dupa scandalul din vara, legat de cazul pacientului mancat de viermi la Spitalul Bagdasar-Arseni, exista oameni care inca incearca sa te convinga ca ideea de mai multe (si mai bune) spitale nu e spontana si nu provine din strada, potrivitVice.

politic showFoto: HotNews.ro, EurActiv.ro

Elena Udrea vrea sa stea la un camin studentesc, dupa ce a fost admisa la Facultatea de Teologie de la Cluj. Elena Udrea are nostalgia vietii de student. Vrea sa devina caminista la Cluj, unde a fost admisa la Facultatea de Teologie. De ce mai merge Elena Udrea la scoala? Pentru ca vrea sa isi ajute semenii si sa infiinteze un Institut al fericirii. Are insa o problema. Institutul exista deja. Studenta Facultatii de Teologie din Cluj, Elena Udrea, la 43 de ani, se pregateste sa devina si caminista cu jumatate de norma. Elena Udrea intentioneaza sa infiinteze si un Institut al Fericirii. Doar ca exista deja o asociatie cu acelasi nume. Marca este rezervata la OSIM si urmeaza inregistrarea ei. Acolo lucreaza specialisti care, in decursul a 4 ani, au consiliat in jur de 30.000 de persoane. Elena Udrea sustine ca nu are nevoie de ajutor in ciuda problemelor cu justitia, relateazaStirile TVR.

Iohannis ii raspunde lui Tariceanu: Orice punere sub indoiala a juramantului meu este o obraznicie politica. Presedintele Klaus Iohannis a comentat, marti, solicitarea lui Calin Popescu Tariceanu privind garantiile pe care seful statului trebuie sa le dea ca va respecta Constitutia odata cu numirea noului Guvern, afirmand ca orice punere sub semnul intrebarii a juramantului sau de credinta este o "obraznicie politica". "Domnului Tariceanu nu am ce garantii sa ii dau. Le-am dat cand mi-am preluat mandatul, cand am jurat cu mana pe Biblie si pe Constitutie ca voi respecta legile Romaniei si voi face tot ce imi sta in putere in avantajul Romaniei", a spus Iohannis, intrebat despre solicitarea lui Tariceanu. Presedintele a explicat ca "orice punere sub semnul intrebarii este o obraznicie politica". Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a cerut vineri liderilor PNL sa ofere public informatii despre discutiile "care au avut loc sau sunt in curs" referitoare la nominalizarea unui viitor prim-ministru sau a unor ministri care "nu sunt rezultati din votul democratic si liber al cetatenilor", iar presedintelui Klaus Iohannis i-a cerut sa se angajeze ca "va respecta vointa cetatenilor fara utilizarea institutiilor statului", anuntaAdevarul.

Premierul Ciolos a donat prin SMS pentru "Cumintenia Pamantului". Premierul Dacian Ciolos a transmis, luni, doua SMS-uri de donatie in cadrul campaniei lansate de Ministerul Culturii in completare la actiunile initiate in vederea strangerii de fonduri pentru achizitia de catre statul roman a operei "Cumintenia Pamantului". Premierul a postat, astfel, pagina sa de Facebook o fotografie cu o captura a ecranului telefonului sau unde apar cele doua SMS-uri cu urmatorul mesaj: "Brancusi e al tau. Ai donat 2 euro pentru Cumintenia Pamantului. Ministerul Culturii si Orange iti multumesc. Detalii pe www.brancusiealmeu.ro". Agerpres aminteste ca ministrul Culturii, Corina Suteu, a anuntat marti ca aproape 50.000 de persoane au donat prin SMS in cadrul campaniei pentru achizitionarea "Cuminteniei Pamantului". "In acest moment ne apropiem de 50.000 de donatori prin SMS. Incurajam pe cei care doresc sa contribuie la subscriptia publica sa o faca prin SMS, la numarul 8833, cu textul 'brancusi', donand 2 euro sau prin intermediul celorlalte metode de donatie www.brancusiealmeu.ro, pana vineri, 30 septembrie", a scris Suteu pe pagina sa de Facebook, citat deRomania Libera.

Nicusor Dan: Nu ne intereseaza MRU, trebuie sa mai stea pe margine. Nicusor Dan dezminte scenariile aparute in presa pe tema inscrierii lui Mihai Razvan Ungureanu in Uniunea Salvati Romania (USR). "Scenariul nu are niciun suport real. Nici noi nu l-am cautat, nici el nu ne-a sunat. Domnul Ungureanu e cineva care a fost in mai multe partide politice, care a avut mai multe functii. In plus, e cineva care vine din servicii, cred ca trebuie sa mai stea o vreme pe margine", a declarat Nicusor Dan pentru antena3.ro. Mihai Razvan Ungureanu a demisionat din fruntea Serviciului de Informatii Externe (SIE). Oficial, MRU a renuntat la functie din motive medicale. Neoficial, in urma unor disensiuni cu presedintele Klaus Iohannnis. Primele informatii privind racirea relatiilor dintre MRU si presedintele Klaus Iohannis au aparut imediat dupa izbucnirea scandalului Black Cube, firma israeliana acuzata ca a spionat-o pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, a criticat in luna aprilie SIE pentru lipsa de colaborare, relateazaAdevarul.

Prima reactie a lui Victor Ponta in scandalul Ghita - Kovesi: "O sa spun tot ce stiu". Dupa ce deputatul Sebastian Ghita a facut un autodenunt in care sustine ca el, alaturi de mai multi demnitari au falsificat si masluit raportul tehnic de expertiza, prin care s-a stabilit ca procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi nu a plagiat in teze de doctorat, acesta a lasat sa se inteleaga ca si Victor Ponta ar fi implicat. "Daca ma cheama la Parchet, spun tot ce stiu. Daca ma cheama in cadrul unei anchete penale la Parchet, voi spune tot ce stiu", a spus Victor Ponta pentru Antena 3, citat deEVZ.