Tariceanu depune proiectul privind Autoritatea Nationala pentru Interceptarea Comunicatiilor, aflata sub control parlamentar. Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a anuntat, marti, ca depune la Senat o propunere legislativa de infiintare a unei Autoritati Nationale pentru Interceptarea Comunicatiilor, autonoma si independenta fata de orice alta autoritate a administratiei publice, supusa controlului Parlamentului, care sa aiba competenta in domeniul interceptarii comunicatiilor. Potrivit proiectului, Autoritatea Nationala pentru Interceptarea Comunicatiilor reprezinta o "autoritate informativa, cu personalitate juridica, autonoma si independenta fata de orice alta autoritate a administratiei publice, supusa controlului Parlamentului, cu competenta pe teritoriul Romaniei, unica si exclusiva in domeniul interceptarii comunicatiilor. "Autoritatea are drept obiectiv supravegherea, interceptarea, inregistrarea, ascultarea, verificarea primara, stocarea si transmiterea datelor si informatiilor ce au interes pentru securitatea nationala, prevenirea si combaterea terorismului si a criminalitatii organizate si coruptiei, cat si prevenirea, descoperirea si contracararea interceptarilor ilegale a comunicatiilor, in colaborare cu celelalte autoritati informative si de protectie", se mentioneaza in proiect, noteazaAdevarul.

PoliticFoto: Colaj foto

Alina Gorghiu, atac la adresa sefului PSD, dupa declaratiile presedintelui Iohannis: Nu stiu ce mai cauta Dragnea in Parlament. Presedintele PNL Alina Gorghiu considera ca seful PSD Liviu Dragnea nu ar avea ce sa caute in Parlament, intrucat informeaza Agerpres. "Am senzatia, cateodata, ca declaratiile dlui Dragnea vin intr-o tara in care nu exista reguli, nu exista o ordine, nu exista nimic. Intr-un stat democratic tii cont de niste rigori. O persoana condamnata este o persoana condamnata. Pana una-alta, daca refuzam sa credem in justitia din Romania inseamna ca nu mai avem ce cauta in Romania. Dar, daca avem o hotarare judecatoreasca, ce spune ca suntem condamnati pentru o anumita infractiune, avem obligatia sa o respectam. Eu va marturisesc ca nu stiu ce mai cauta dl Dragnea in Parlamentul Romaniei. Daca avea decenta, indiferent ca se simte inlauntrul domniei sale vinovat sau nevinovat, ar fi trebuit sa faca pasul lateral si sa spuna: <> si s-ar fi dus domnia sa acasa si ar fi facut cu totul si cu totul altceva", a afirmat Gorghiu, la Palatul Parlamentului, citata deRomania Libera.

Tariceanu: "Cine e Mike Tyson? Inteleg ca vine sa ajute PNL la campanie". Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, considera ca invitarea fostului pugilist american Mike Tyson in plenul Senatului nu este o propunere onoranta pentru institutia Parlamentului. "Cine e Mike Tyson? Inteleg ca vine sa ajute PNL la campanie, sa rezolve problemele pe care ei nu le pot ...? Cred ca cei care au facut aceasta propunere nu au stat sa se gandeasca foarte mult, din pacate. Nu mi se pare ca este o propunere care sa fie onoranta pentru institutia Parlamentului, din contra, imi pare rau", a spus Tariceanu, citat de Agerpres. El a subliniat ca ii admira pe marii sportivi, dar ii prefera pe cei care in viata privata au avut un comportament ireprosabil. "Sunt intotdeauna admiratorul marilor sportivi, insa, daca la Mike Tyson ar fi fost numai aceasta chestiune, si tot probabil nu ar fi fost justificata invitarea lui. Banuiesc ca nu vrea sa ne si vorbeasca. Dar pe langa activitatea lui sportiva Mike Tyson s-a distins in viata particulara cu o serie intreaga de probleme care l-au dus in final chiar la inchisoare. Sigur, un astfel de personaj... Componenta sportiva e una, dar nu o putem disocia. Sunt mari sportivi care in viata privata au avut un comportament ireprosabil. Si ii prefer pe aceia", a aratat Tariceanu. Fostul pugilist american Mike Tyson va vizita, miercuri, Palatul Parlamentului si va participa ca invitat la sedinta plenului Senatului, potrivitEVZ.

Inca un penal pe listele ALDE. Tariceanu aduna in partid tot mai multi politicieni patati. Tudor Pendiuc, fost primar al Pitestiului, trimis in judecata, vrea sa fie parlamentar. Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Pitesti, ar putea candida la alegerile parlamentare din luna decembrie pe listele acestei formatiuni politice. Tudor Pendiuc, fost primar al Pitestiului, trimis in judecata, s-a inscris in ALDE. Surse politice sustin ca Pendiuc ar urma sa deschida lista ALDE Arges pentru Senat. Presedintele ALDE Arges, Simona Bratulescu, a declarat, ieri, ca Tudor Pendiuc ￯si-a depus ade￯ziunea pentru a intra in echipa ALDE Arges, adeziune care a fost validata￯. Ea a adaugat ca numele lui Pendiuc este printre cele ale posibililor candidati la alegerile parlamentare, dar lista nu a fost inca definitivata. "Lista este deschisa. Nu va pot confirma candidatura lui ( Tudor Pendiuc n.r.), pentru ca nimeni nu este definitiv. Sunt CV-uri trimise, sunt propuneri facute. Dar pana cand acestea nu vor fi validate de catre Biroul Politic Judetean si apoi la Bucuresti, nu avem nimic stabilit concret", a mai spus liderul ALDE Arges. Pendiuc a fost primar al municipiului Pitesti timp de sase mandate, iar la alegerile locale din acest an candidat ca independent, dupa ce PSD i-a retras sustinerea, pentru cel de-al saptelea mandat, relateazaRomania Libera.

Vasile Blaga ramane sub control judiciar. Magistratii instantei supreme au respins, marti, cererea lui Vasile Blaga de ridicare controlului judiciar dispus de procurorii anticoruptie in dosarul in care fostul copresedinte al PNL este cercetat pentru trafic de influenta. Fostul copresedinte PNL, Vasile Blaga, a declarat, marti, la sediul ICCJ, ca finantarea campaniilor electorale a fost facuta in mod "corect si legal". Fostul copresedinte PNL, Vasile Blaga, ramane sub control judiciar, au decis marti magistratii instantei supreme. La iesirea de la ICCJ, Blaga a precizat ca "toate probele au fost prezentate de avocat in sala de judecata. Eu consider ca nu este necesar (controlul judiciar - n.r.)". Intrebat cum s-au finantat campaniile, liberalul a precizat: "corect si legal". DNA il cerceteaza pe politician sub control judiciar pentru trafic de influenta, dupa ce, potrivit procurorilor, ar fi primit suma de 700.000 de euro, din care 500.000 de euro de la fostul primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. In aceeasi cauza sunt anchetati fostul primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, si omul de afaceri Horatiu Bruna Berdila, relateazaGandul.

De ce i-a taiat Iohannis de pe lista de premieri pe Dragnea, Ponta si Tariceanu. Liviu Dragnea, Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu, un condamnat si doi urmariti penal, nu corespund criteriilor de integritate anuntate de presedintele Klaus Iohannis pentru functia de premier. Liderii PSD au iesit la atac. Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va respecta Constitutia si va desemna un premier care sa provina de la partidul care reuseste sa adune o majoritate parlamentara, insa in niciun caz nu va gira prin semnatura un premier penal. "Indiferent de la cine vine propunerea, eu, presedintele Romanei, nu voi desemna o persoana urmarita penal sau condamnata penal. Va fi un criteriu eliminatoriu. Trebuie sa avem politicieni curati", a explicat Klaus Iohannis. Trei dintre numele intens vehiculate pentru functia de premier din zona de stanga - Liviu Dragnea, Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu- pica la testul de integritate al presedintelui Klaus Iohannis. Liderul PSD Liviu Dragnea, prima optiune a partidului pentru functia de premier, este condamnat la doi ani cu suspendare in dosarul "Referendumul". Tot Liviu Dragnea a fost si primul care a reactionat. "Sa iesi inaintea alegerilor, sa spui pe cine ai prefera, respectiv pe Ciolos, si pe cine nu ai pune asta incalca grav Constitutia. Si daca mai e suparat poate sa mai puna niste copoi pe noi. Ii asteptam. Din institutiile statului. Sa nu creada ca suntem niste prosti pe aici prin tara", a comentat Liviu Dragnea, citat deAdevarul.