Intretinerea Palatului Parlamentului a costat in 2007 mai mult decit procesul legislativ propriu-zis al deputatilor. Executia bugetara estimata pentru 2007 de Camera Deputatilor arata ca institutia condusa de Bogdan Olteanu a cheltuit aproape 99 la suta din bugetul de 216.405.000 lei care i-a fost alocat.

Potrivit unui material difuzat de Camera Deputatilor, schema de personal a Palatului Parlamentului insumeaza aproape 2.000 de salariati, ceea ce presupune cheltuieli de personal uriase. Pe linga salarii, la acest capitol de executie bugetara au fost incluse si fondurile necesare pentru functionarea birourilor parlamentare, pentru convorbirile telefonice si accesul la reteaua de Internet.

In legatura cu un alt capitol al executiei bugetare, cel referitor la „Bunuri si servicii“, Secretariatul General al Camerei sustine ca majoritatea fondurilor destinate acestui domeniu au fost utilizate pentru intretinerea sediului Camerei Deputatilor si intr-o masura mai mica pentru materialele necesare desfasurarii activitatii legislative si pentru cheltuielile de protocol.

Un alt capitol bugetar, cel referitor la „Activele nefinanciare“, a vizat investitiile in cladirea Palatului Parlamentului - in principal pentru finalizarea parcajului subteran -, dar si pe cele in autoturisme, mobilier si tehnica de calcul. Camera Deputatilor a mai cheltuit bani in 2007 pentru cotizatiile la organismele internationale si pentru finantarea unor persoane juridice non-profit, care au implementat proiecte menite sa imbunatateasca procesul de elaborare si corectare a actelor normative.

Cotidianul