Conflicte interne in ALDE. PSD se teme ca pierde guvernarea pe mana lui Tariceanu. Tensiunile in crestere din interiorul ALDE provoaca ingrijorari majore in interiorul PSD. Social-democratii se tem, potrivit unor surse citate de "Romania libera", ca o fractura majora in interiorul formatiunii conduse de Calin Popescu Tariceanu poate diminua scorul acesteia in alegerile parlamentare din decembrie si, implicit, poate afecta sansele PSD de a alcatui viitoarea majoritate parlamentara. Unii PSD-isti sustin chiar ca partidul presedintelui Senatului risca sa nu treaca pragul electoral de 5%. Majoritatea sondajelor de opinie dau ALDE cu cateva procente peste acest prag, diferenta fiind insa in marja de eroare. In plus, daca electoratul pro-Justitie se va mobiliza la urne in decembrie, convins de dezbaterea din campania electorala, scorul ALDE poate scadea si mai mult. Un sondaj de opinie, comandat de USR si efectuat de Kantar TNS, crediteaza ALDE la 7%. Un alt sondaj, comandat de PNL si efectuat de Agentia de Rating Politic, coteaza partidul lui Tariceanu la 5,5%, anuntaRomania Libera.

Politic showFoto: Colaj foto

Basescu anunta: Robert Turcescu, pe listele PMP la parlamentare. Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat miercuri ca fostul jurnalist Robert Turcescu se va regasi pe listele pe care PMP le va depune pentru alegerile parlamentare pe un loc eligibil. "Da (...), de buna seama (este pe loc eligibil-n.r.)", a declarat presedintele PMP, Traian Basescu, la un post de televiziune, intrebat daca Robert Turcescu va candida pe listele PMP pe un loc eligibil. Robert Turcescu s-a clasat pe locul 4 in cursa pentru Primaria Capitalei cu 37.098 de voturi. El a devenit consilier general, informeazaGandul.

"Tenorii" luptei anti-Justitie din Romania. Calin Popescu-Tariceanu, Traian Basescu si Sebastian Ghita si-au intensificat mesajele anti-Justitie odata cu apropierea alegerilor parlamentare din 11 decembrie. In timp ce Tariceanu subliniaza ca DNA face un joc electoral, Basescu si Ghita au dispute cu Laura Codruta Kovesi. Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, fostul presedinte Traian Basescu si deputatul Sebastian Ghita au inceput in ultimele zile sa lanseze numeroase atacuri la adresa Directiei Nationale Anticorupti, si la adresa sefei acestei institutii, Laura Codruta Kovesi. "Evenimentele politice din ultimele zile prefigureaza o campanie electorala cu doi competitori. Pe de o parte, ALDE si PSD, a caror coalitie la guvernare a contribuit substantial la un trai mai bun al romanilor si, de cealalta parte, presedintele Iohannis in coalitie oculta cu procurorul-sef al DNA si cu un partid paravan-marioneta", declara presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, miercuri. Mai mult, acesta sublinia ca adversarii politici ai lui Iohannis ar fi toti in vizorul DNA, noteazaAdevarul.

Ponta, Diaconu, Constantin si Banicioiu au discutat, la o friptura de vita, soarta ministrilor guvernului PSD. Joi, la pranz, la un restaurant de pe Calea Floreasca, celebru pentru fripturile de vita, a avut loc o intalnire care poate parea plina de semnificatii. La masa au stat Victor Ponta, Bogdan Diaconu, presedintele PRU, Daniel Constantin, co-presedinte ALDE si fost ministru in Guvernul Ponta, si Nicu Banicioiu, fost ministrul al Sanatatii in acelasi cabinet. Din sursele noastre, Ponta si Constantin erau la masa cand au aparut Diaconu si Banicioiu. Se stie de mult ca fostul ministru al Sanatatii si presedintele PRU sunt prieteni vechi si colegi in diferite organizatii ale PSD, cea de tineret sau de sector, de exemplu. Ponta a declarat la Antena 3 ca s-a intalnit accidental cu Diaconu si Banicioiu si nu au stat toti patru, decat cateva minute, Constantin plecand primul. Desi Ponta sustine ca nu au discutat deloc despre politica, sursele noastre spun ca discutiile s-au invartit si in jurul temelor politice, tema principala fiind soarta politica a ministrilor din Guvernul Ponta care s-ar putea sa nu se mai regaseasca pe pozitii eligibile, pe listele PSD. In timpul intalnirii - al carei initiator se pare ca a fost Ponta - discutia a ajuns si la posibilitatea gasirii de locuri la alte partide, respectiv PRU sau ALDE, dar nu s-a stabilit nimic, scrieEVZ.

Am aflat cum a ajuns Soros sa ne vanda tara (si pe noi toti). Daca esti om cu capu' pe umeri si ancorat in cotidianul romanesc, n-are cum sa nu-ti fi intrat printr-o ureche retorica recenta a candidatilor de dreapta indepartata. Cu toate ca-i greu sa nu-ti urle sinapsele din cauza absurditatilor care te-au penetrat acum, iremediabil, poti, prin cugetare la rece, sa vezi toate vicleniile din spatele show-ului asta, de prost gust, numit politica. In Romania lui 2016. Asa ca eu m-am oprit asupra uneia dintre cele mai vechi conspiratii dovedite, expirate si reciclate ale culturii noastre post-revolutionare, cu unealta reflectiei in mana stanga si a ratiunii in cea dreapta. George Soros (nascut Gyorgy Schwartz) e unul dintre cei mai babani bogatani de pe planeta. Probabil ca te-ai prins deja, dupa nume, omul e si ungur, si evreu! Iti dai seama de unde si conspiratiile iudeo-masonice care au invadat mintile romanilor. Omul a fugit din Ungaria inainte sa-l linseze aia rai, pe cand era adolescent, ca sa studieze la London School of Economics. Dupa multi ani, a ajuns sa rupa Banca Angliei in evenimentul care-a ramas in istoria economica drept miercurea neagra, relateazaVice.

Busoi: Romanii sa nu se lase pacaliti si sa semneze petitia PSD pentru ieftinirea medicamentelor. E o intoxicare grosolana a PSD. Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, afirma ca petitia PSD pentru ieftinirea medicamentelor e "o intoxicare grosolana". Argumentele social-democratilor reprezinta, potrivit liberalului, o dezinformare. "PSD dezinformeaza in mod repetat in documentul pentru care cere semnatura cetatenilor, bazandu-se pe buna credinta a romanilor, dar si pe lipsa de informatii", afirma presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi. Liderul liberal aduce mai multe argumente prin care incearca sa demonstreze ca petitie PSD ar fi o dezinformare. "Ideea de "economisire" la bugetul de stat pe care o sugereaza documentul PSD, economisire care s-ar produce prin reglementarea privind alinierea preturilor medicamentelor originale la pretul medicamentelor generice este o manipulare: nu este vorba despre nicio economie la buget, iar cei din PSD mint prin omisiune in legatura cu taxa clawback, despre care stiu ca este o taxa platita suplimentar de producatorii de medicamente, iar bugetul acopera 1,515 miliarde lei pe trimestru, indiferent de pretul medicamentelor (tot ce depaseste aceasta limita se returneaza de industria farmaceutica prin clawback)", precizeaza Busoi, citat deAdevarul.