Fostul presedinte Emil Constantinescu, mesaj emotionant dupa moartea liberalului Radu Campeanu.Fostul presedinte Emil Constantinescu spune ca Radu Campeanu a avut curajul de a lasa linistea Parisului pentru Romania mineriadelor, intelepciunea politica de a reinfiinta PNL si o prestatie plina de eleganta in campania electorala prezidentiala care nu pot fi uitate. "Curajul sau de a veni din linistea Parisului in Romania mineriadelor, intelepciunea politica de a reinfiinta un mare partid istoric si prestatia plina de eleganta din campania electorala prezidentiala nu pot fi uitate. Chiar daca ulterior a luat si decizii politice discutabile, acestea nu pot umbri rolul major pe care Radu Campeanu l-a jucat in construirea unei opozitii democratice reale. Si nici comportarea sa demna si curajoasa din timpul detentiei in temnitele comuniste, unde nu si-a tradat idealurile liberale pe care le-a aparat apoi cu consecventa si in cadrul exilului romanesc anticomunist", spune Emil Constatinescu, potrivit unui comunicat de presa remis miercuri seara Mediafax, citat deGandul.

Politic showFoto: Colaj foto

Clotilde Armand: Il sustinem pe Dacian Ciolos si platforma sa. Vom avea candidati in toate judetele.Clotilde Armand, unul dintre liderii Uniunii Salvati Romania (USR), a vorbit, la Adevarul Live, despre platforma politica anuntata de premierul Dacian Ciolos si despre formula de sustinere a lui Dacian Ciolos cu care este de acord USR. Cum stati in tara? Aceasta mobilizare pe care ati vazut-o nu a fost numai in Bucuresti, ci peste tot. Saptamana trecuta am depus candidaturile pentru Diaspora. In Diaspora a fost de o mie de ori mai dificil. Ne-am dus la Chisinau pe ultima suta de metri. Am facut un apel si au venit romani din Romania care nu aveau legatura cu Republica Moldova. Oamenii acestia au luat autobuzul Bucuresti-Chisinau pentru a strange semnaturi. Au fost voluntari. Si-au lasat joburile lor, familiile lor. Noi avem cele 200.000 de semnaturi si speram sa avem 220.000 de semnaturi. Depunem in toate judetele si o sa avem candidati in toate judetele, informeazaAdevarul.

Mama primarului Catalin Chereches, propusa pentru un post de senator pe listele PNL Maramures.Coalitia pentru Baia Mare, formata din PNTCD, FDGR, PSRo si fosti membri ai UNPR Baia Mare, a comunicat oficial, marti seara, organizatiei PNL Maramures propunerea privind candidatura la Senat a Vioricai Chereches, mama primarului Catalin Chereches, trimis in judecata de DNA pentru luare de mita. Liderul PNL Baia Mare, Ionel Bogdan, a declarat ca organizatia liberala va "analiza" propunerea. Propunerea de candidatura a Vioricai Chereches, director al Spitalului de Boli Infectioase din municipiul Baia Mare, vizeaza un loc eligibil la Senat pe lista PNL, loc care revine formatiunilor din Coalitie, potrivit protocolului incheiat cu organizatia PNL pe 7 octombrie. Desi candidatura sa a fost infirmata in ultimele doua saptamani de liderii PNL Maramures, Viorica Chereches a acceptat nominalizarea propusa de catre reprezentantii Coalitiei pentru Baia Mare. Fiul ei, Catalin Chereches, primarul suspendat al municipiului Baia Mare, se afla in arest la domiciliu si este trimis in judecata de DNA pentru luare de mita, urma unui flagrant care a avut loc in biroul sau din primarie, in luna aprilie a acestui an, relateazaRomania Libera.

Alina Gorghiu a facut marturii, cocotata in scaunul procurorului.Sefa PNL a facut marturii complete, dupa ce a jurat cu mana pe Biblie ca va spune adevarul si numai adevarul, in legatura cu un proiect sustinut de fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei Alina Gorghiu a fost audiata, ieri, in calitate de martor la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). La plecarea de la instanta, ea a declarat ca nu stie prea multe lucuri din aceasta cauza pentru ca nu a citit "in totalitate" atunci cand a semnat in calitate de co-initiator a proiectul de lege privind Registrul Comertului promovat de Mihail Vlasov, sustinand ca acest lucru nu este "nelalocul" lui. Sefa PNL a precizat ca, in anul 2013, a fost contactata de deputatul Florin Iordache, pentru a fi co-semnatar al unei initiative legislative privind trecerea Registrului Comertului de la Ministerul Justitiei la Camera de Comert si a recunoscut ca nu a citit proiectul in momentul in care l-a semnat. "Nu stiu daca este frapant pentru dumneavoastra sau nu. Pentru mine nu este nimic nelalocul lui sa ai un proiect de cateva sute de pagini sau zeci de pagini pe care sa nu il stii pe de rost. Am spus ca nu il cunosc in maruntaiele lui acest proiect. In momentul in care l-am semnat, nu l-am citit in totalitatea lui, dar stiam proiectul", a afirmat Alina Gorghiu, citata deEVZ.

DNA a pus sechestru pe o parte din averea lui Victor Ponta.Procurorii DNA au pus sechestru pe o parte din averea lui Victor Ponta, pana la limita sumei de 220.000 de euro, in dosarul in care fostul premier este acuzat ca a primit 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghita un loc eligibil la alegerile din 2012. Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca sechestrul pe averea fostului premier a fost pus "pana la limita sumei de 220.000 de euro". Potrivit surselor citate, sechestru a fost pus pe un imobil pe care Victor Ponta il detine. Masura a fost luata pe data de 12 octombrie, cand Victor Ponta a fost audiat la DNA Ploiesti, in dosarul in care este acuzat ca a primit 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghita un loc eligibil la alegerile din 2012. Victor Ponta a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si de complicitate la spalare de bani, respectiv ca a primit 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghita un loc eligibil la alegerile din 2012, spuneGandul.

Alina Mungiu-Pippidi: Platforma Ciolos, o idee proasta pentru democratie.Atunci cand am avansat prima data numele lui Dacian Ciolos ca prim-ministru in ianuarie 2015, cand nu se gindea nimeni la el, provocind mai ales mirare initial, stiam deja si partile bune, si cele slabe ale personajului. Adica observasem civilitatea, modestia, deschiderea spre dialog si il aparasem public - cred ca am fost singura - cind Basescu l-a denuntat ca traseist care i-ar fi spus lui Juncker ca ar trece la socialisti daca asta i-ar pastra postul de comisar la agricultura. L-am aparat pentru ca, din informatiile mele, aceste negocieri si cu tabara cealalta sunt frecvente la comisari, iar Basescu fusese informat despre ele. Azi, cind Ciolos se lanseaza in politica, Basescu il demasca din nou ca pe un om fara caracter, care ar face orice pentru a-si pastra postul. Si asa, in loc sa discutam de ce ne doare de fapt, adica de atacul concertat la justitie (in aceeasi saptamina, Codruta Kovesi, Raluca Pruna si Monica Macovei, al carei partid practic nu mai exista, distrus de infiltrari, se gasesc toate sub tirul cel mai dur, nu pentru vreo greseala pe care ar fi facut-o, desi se intimpla oricui, ci pentru ca apara justitia de penali), de educatie sau de sanatate, trebuie sa discutam despre caracterul lui Ciolos. Ambele fronturi, din pacate, sunt importante, si dupa cum am am mai spus in vara lui 2012, daca ajungem sa le contrapunem una alteia, ca nu avem decit de pierdut. Statul de drept are nevoie de democratie, iar democratia nu poate exista fara stat de drept, spuneAdevarul.