Prima reactie a lui Iohannis, dupa ce PNL a anuntat ca il sustine pe Ciolos premier dupa alegeri. Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni ca desemnarea lui Dacian Ciolos drept candidat al partidului pentru postul de premier dupa alegerile parlamentare este ''o idee foarte buna''. ''Mi se pare o idee foarte buna'', a spus Iohannis la Satu Mare, intrebat ce parere are despre decizia Biroului Politic National al PNL de luni. Seful Executivului Dacian Ciolos a fost desemnat luni de Biroul Politic National al PNL candidat al partidului pentru postul de premier dupa alegerile parlamentare, decizia fiind luata cu unanimitate de voturi. Presedintele PNL Alina Gorghiu anuntase ca va propune Biroului Politic al partidului desemnarea lui Dacian Ciolos drept candidat al partidului pentru postul de premier, precizand ca a primit acceptul lui Ciolos in discutia de luni dimineata de la Guvern, relateazaGandul.

Politic showFoto: Colaj foto

Aritmetica lui Dragnea: 102 - 7 = 100 taxe. Cand a facut proiectul de lege care elimina mai multe taxe fiscale, presedintele PSD Liviu Dragnea a socotit sapte taxe fiscale aferente televiziunii si radioului public. Cand le-a eliminat , liderul PSD a scazut doar doua taxe, anunand cifra rotunda de 100 taxe fiscale eliminated e PSD. In urma disputelor privind politizarea televiziunii si a radioului public, PSD a decis ca taxele radio si TV sa ramana in vigoare. Astfel, Comisia de Buget a amendat proiectul de lege al celor 102 taxe nefiscale eliminate, asa cum a fost prezentat de Liviu Dragnea, si a scos taxele radio si TV din categoria taxelor eliminate de PSD. In urma acestei decizii, Liviu Dragnea a aratat, in mod eronat, ca din cele 102 taxe nefiscale raman 100 pe care le elimina PSD. Dragnea a ajuns la aceasta cifra scazand doar doua taxe, si nu sapte, cate sunt aferente televiziunii si radioului public, noteazaAdevarul.

Alina Gorghiu, despre decizia neurochirurgului Leon Danaila de a candida la alegerile parlamentare pe listele PNL: A fost dragoste la prima vedere. Presedintele PNL, Alina Gorghhiu, a declarat, luni seara, ca este incantata de decizia academicianului Leon Danaila de a candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie pe listele formatiunii. Safa formatiunii liberale a precizat ca intre PNL si Leon Danaila a fost "dragoste la prima vedere". "Profesorul Danaila a acceptat din prima propunerea, a fost daca vreti, dragoste la prima vedere. Nu am vorbit eu cu el, i-au propus colegii, au vorbit colegii mei cu el. Eu astazi am vorbit cu domnia sa, l-am salutat si l-am intrebat cum este si mi-a spus: <>", a declarat presedinta PNL Alina Gorghiu, luni seara, la Realitatea TV. Gorghiu a mai spus ca listele Pnl insemana 60% oameni noi, si a subliniat ca Mara Mares, candidata de doar 24 de ani, cap de lista pentru Camera Deputatilor in Brasov, a fost ￯tocata pe nedrept, minute de minut, in presa", potrivitRomania Libera.

Oamenii cu care PSD vrea sa cucereasca jumatate din Bucuresti. Senatorul PSD Ecaterina Andronescu si presedintele organizatiei de tineret a PSD, Gabriel Petrea, deschid in Bucuresti lista social-democratilor la Senat, respectiv la Camera Deputatilor. PSD si-a propus sa obtina in Bucuresti 50% din mandate. EVZ va prezinta in exclusivitate lista provizorie a candidatilor PSD din Capitala care si-au "rezervat" un loc in viitorul Parlament, la alegerile din 11 decembrie. Majoritatea candideaza in premiera la un loc de senator sau deputat Lista PSD-istilor care vaneaza un loc in Senat este marcata de fosti ministri: Robert Cazanciuc (fost ministru al Justitiei, var prin alianta cu Victor Ponta), Mihnea Costoiu (fost ministru al Cercetarii) si Ioan Vulpescu (fost ministru al Culturii). Pe lista de la Senat se mai regasesc fostul consilier prezidential al lui Ion Iliescu, Serban Nicolae, fostul director al Institutului Cantacuzino, medicul Gratiela Draghici, dar si fostul primar al Sectorului 1, Vasile Gherasim, arataEVZ.

Ponta: Iliescu, Petre Roman si FSN spuneau ca ii reprezinta pe mortii de la Revolutie. Azi, Iohannis, Ciolos, PNL, USR ii reprezinta pe mortii de la Colectiv. Fostul premier si presedinte PSD Victor Ponta ii compara pe presedintele Klaus Iohannis, pe premierul Dacian Ciolos, si pe liderii USR si PNL cu fostul presedinte Ion Iliescu si fostul premier Petre Roman, fondatorii FSN, partid din care a luat nastere PSD. "In 1990 Dl. Iliescu, Petre Roman si FSN spuneau ca ii reprezinta pe "mortii de la Revolutie". Azi Dl. Iohannis, Ciolos, Nicusor, Clotilde, PNL si USR ("aceeasi mizerie") ii reprezinta pe "mortii de la Colectiv"-evident ca nu inteleg si nu accept politica bazata pe tragedia unor oameni nevinovati care si-au pierdut viata fara sa aiba nicio treaba cu personaje politice care doar se folosesc cinic de tragedia lor", scrie Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook. Ponta spune ca tehnocratii i-au pacalit pe oameni la fel cum a facut-o si Ion Iliescu, cand a spus ca nu va transforma FSN intr-un partid politic, scrieAdevarul.

Ecaterina Andronescu deschide listele PSD in Bucuresti, la Senat. Surse din PSD sustin ca listele PSD pentru circumscriptia Bucuresti au fost finalizate, la Senat pe prima pozitie fiind Ecaterina Andronescu. La Camera Deputatilor, primul pe lista este Gabriel Petrea, liderul tineretului PSD. El este considerat "omul lui Dragnea". "Acum pot sa spun cu toata sinceritatea: vreau ca Gabi Petrea sa fie presedinte", a declarat Dragnea in decembrie 2015, la Congresul TSD. O surpriza pe liste este prezenta Danielei Tusa, sotia jurnalistului Iosif Bubble. Ea a demisionat recent din PNL si va ocupa locul sase la PSD. Intre candidatii eligibili, la Senat, se afla Robert Cazanciuc, fostul ministru al Justitiei, si Ionut Vulpescu, fost consilier al presedinteului Ion Iliescu si fost ministru al Culturii, informeazaRomania Libera.