Presedintelui Traian Basescu ii place muntele. In fiecare an de la preluarea mandatului, merge, impreuna cu sotia, in vreo statiune montana, in care petrece fie un week-end, fie perioada libera de Sarbatori. Spre deosebire de datile precedente, cand radea la vederea ziaristilor asteptandu-l pe partia de schi, seful statului a preferat discretia in acest an.

Singurul lucru pe care l-au putut afla jurnalistii este ca Traian Basescu nu va sta intr-un singur loc si ca a descoperit un loc pe Valea Prahovei, intre Sinaia si Azuga, unde, pe o portiune de drum de 22 de kilometri, se poate plimba cu ATV-ul.

Cu un an in urma, cand se pare ca si-a descoperit pasiunea pentru calatoria cu ATV-ul, Basescu le-a tinut jurnalistilor un curs pe aceasta tema si i-a dat indicatii sotiei sale, Maria, despre cum trebuie condus snow-mobilul. Presedintele le-a spus ziaristilor si cum isi echipeaza automobilul pentru drumurile de iarna, cu lopata si tot ce trebuie pentru a face fata unui eventual viscol.

Revelion liberal la Predeal

Presedintele Camerei Deputa­tilor, Bogdan Olteanu, este si el un pasionat de munte. In noaptea de Craciun, a schiat, alaturi de sotie si cativa prieteni. „Ne-am alaturat protestului spontan la adresa celor care administreaza teleschiurile. Facusera o oprire tehnica, asa ca le-am cantat colinde pana au dat din nou drumul”, povesteste Olteanu. El va ramane la Predeal pana dupa Revelion.

Pe Valea Prahovei se afla si prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan. Fost proprietar al unui hotel in Predeal, Stolojan merge aproape la fiecare sfarsit de saptamana in aceasta statiune. Ii place sa urce pe munte vara si sa sa schieze iarna. Anul acesta, a facut Craciunul la Predeal, impreuna cu sotia, copiii si nepotii, si va ramane aici pana dupa Revelion.

Integral in Gandul