Listele PSD pentru alegeri. Cum au ramas "locotenentii" lui Ponta si in armata lui Dragnea. Victor Ponta a reusit sa le obtina locuri eligibile pe lista pentru parlamentare fostilor sai ministri Eugen Teodorovici, Nicolae Banicioiu, Ionut Vulpescu, Titus Corlatean, Robert Cazanciuc si Rovana Plumb. Comitetul Executiv National al PSD (CExN) a validat ieri toate listele de candidaturi pentru alegerile parlamentare, iar Dragnea si-a dat acordul pentru candidaturile fostilor ministri ai Guvernului Ponta, desi cei mai multi dintre ei fusesera marginalizati de actualul lider al PSD. Implicarea in campania electorala a fost conditionata de Ponta de prezenta sa si a unor apropiati ai lui pe listele PSD, potrivit unor surse din PSD, scrieAdevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

PNL s-a caciulit la Palatul Victoria ca Ciolos sa joace in campanie. Potrivit surselor EVZ, presedintele PNL, Alina Gorghiu, i-a transmis lui Dacian Ciolos ca liberalii au nevoie de implicarea lui in campanie Liderii PNL s-au dus luni, in grup, la Guvern sa-l peteasca pe Dacian Ciolos, cu scopul de a-i smulge acestuia, oficial, acceptul pentru o noua nominalizare in functia de premier, dupa alegeri, daca PNL si USR vor reusi sa alcatuiasca o majoritate parlamentara. Potrivit surselor EVZ, fibrilatia conducerii PNL a fost cauzata de nemultumirile exprimate de mai multi liberali cu state vechi, care il critica pe Ciolos, pe la colturile partidului, pe motiv ca, desi e de acord cu proiectul PNL-USR, premierul e prea "moale" si ezita, programatic, sa isi oficializeze, prin gesturi concrete, simpatia pentru urmasii Bratienilor, informeazaEVZ.

Ministrul Cristian Ghinea va candida la alegerile parlamentare pe listele USR. Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, va candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie pe listele formatiunii lui Nicusor Dan, Uniunea Salvati Romania (USR), potrivit unor surse guvernamentale, citate de Mediafax. USR isi va anunta candidatii miercuri la ora 15.00, la ora 10.00 fiind programata sedinta saptamanala de Guvern. Premierul Dacian Ciolos va trebui sa desemneze un inlocuitor la sefia ministerului Fondurilor Europene. Intrebat intr-un interviu acordat RFI in luna septembrie daca intentioneaza sa intre intr-un partid politic, Cristian Ghinea a confirmat ca au existat discutii cu Uniunea Salvati Romania (USR), relateazaRomania Libera.

De ce Partidul National Liberal nu are nicio treaba cu liberalismul de stanga sau de dreapta. Desi-n Romania liberalismul, reprezentat de PNL si ALDE, este asociat mai degraba cu dreapta economica, daca dai un ochi pe Wikipedia o sa vezi ca lucrurile nu-s atat de simple pe cat par. De exemplu, la americani si la englezi liberalismul e asociat cu stanga politica. Nu o stanga radicala, anti-capitalista, ci doar una empatica pe probleme sociale. Tot in SUA, fenomenele astea hulite de oamenii edgy ai Internetului (inclusiv de mine) precum corectitudinea politica sunt catalogate tot "liberale". Cei pro-capitalism si pro-libera exprimare, dar si foarte deschisi la teme precum gay marriage au fost nevoiti sa-si gaseasca alti termeni pentru a-si semnaliza orientarea, gen "libertarian" sau "liberal clasic", arataVice.

Ponta candideaza cu derogare de la Codul de conduita al PSD. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marti ca exista o derogare de la Codul de conduita pentru candidatura la parlamentarele din 11 decembrie a fostului premier Victor Ponta, pe lista de la Gorj pentru Camera Deputatilor, scrie Agerpres. "Da. Exista aceasta derogare. Vorbiti cu Ciolos sa ne atace la Curtea Constitutionala, ca am inteles ca are deja o echipa care numai asta face - atac la Curte pentru orice. Ce i se pune masa, semneaza atacul la Curte... Sa o atace si pe asta", a declarat Dragnea, la finalul reuniunii Comitetului Executiv National care a avut loc la Palatul Parlamentului, intrebat daca exista o derogare pentru Victor Ponta, citat deDigi24.

Fostii baroni Ion Calinoiu si Ioan Cindrea, scosi de pe lista PSD pentru parlamentare. Cei doi sunt condamnati. Candidaturile fostului presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, care deschidea lista pentru Senat a organizatiei, si cea a lui Ioan Cindrea, care se afla pe lista PSD Sibiu, au fost respinse de Comitetul Executiv National al PSD din cauza problemelor penale pe care le au. Fostul presedinte al Consiliului Judetean, Ion Calinoiu, a fost retras de pe lista PSD Gorj pentru Senat in urma condamnarii primite astazi, la patru luni de inchisoare cu suspendare pentru fals in decaratii. Calinoiu a fost inlocuit cu Florin Carciumaru, primarul municipiului Targu-Jiu, potrivitAdevarul.