Dacian Ciolos face bilantul Guvernului tehnocrat.Premierul Dacian Ciolos va vorbi, la Adevarul Live, de la ora 09.00, despre plusurile si minusurile guvernului pe care l-a condus in ultimul an. De asemenea, Dacian Ciolos va prezenta, pe larg, principiile Platformei Romania 100, lansata in urma cu doua saptamani, si va raspunde acuzelor potrivit carora este un premier manevrat de miliardarul George Soros. S-a razgandit Dacian Ciolos: va participa la mitingurile electorale ale USR si PNL, noteazaAdevarul.

Politic showFoto: Hotnews

Gabriela Firea, atac la adresa tehnocratilor: Un Guvern tehnocrat este un accident democratic. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca un Guvern tehnocrat este un accident democratic. In plus, ea precizeaza ca democratia inseamna partide, Parlament si respectarea Constitutiei, informeaza Agerpres. "Din punctul meu de vedere si cred ca al multora dintre dumneavoastra, un Guvern tehnocrat este un accident democratic, pentru ca democratia inseamna partide, inseamna Parlament, inseamna respectarea Constitutiei, inseamna politicieni care sunt penalizati atunci cand gresesc si stii de unde sa-l iei si cum sa-l depunctezi, daca a facut o eroare, si nu un personaj colectiv, oarecum anonim, pe care nu stii de unde sa-l iei si cum sa-l mai votezi sau sa-l tai de pe lista atunci cand vrei sa-l penalizezi", a declarat Gabriela Firea, citata deRomania Libera.

Basescu, despre unirea cu Moldova: ''Se va produce peste 5 ani, peste 7 ani, daca exista conditii politice''. Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca partidul unionistilor din Republica Moldova a ajuns de la 3% la 30% in zece ani si ca unirea s-ar putea produce ''peste 5 ani, peste 7 ani'', daca populatiile celor doua tari vor vota acest lucru prin referendum si daca parlamentele vor fi si ele de acord. ''In 2005, procentul unionistilor era de 3%. M-am intrebat de ce si am vazut ca Romania avea doar 100 de burse pentru tinerii si trata problema cetateniei cum o trata pentru iranieni, sirieni si alte categorii. Mi-am dat seama ca e una din chei, ca nu se poate pune problema unirii cu o populatie in care doar 3% vor unirea. Am gasit doua solutii: sa marim numarul de burse, si a fost marit la 1.500 in anul urmator si apoi la 5.000, (...) si sa dam un regim special redobandirii cetateniei de catre cei care au pierdut-o fara voia lor, pana la gradul 4, informeazaGandul.

Seful ASF ii sfideaza pe parlamentari.Parlamentarii din comisiile reunite si-au exprimat indignarea cu privire la absenta de la audierea de ieri a sefului ASF, Misu Negritoiu. Absenta acestuia nu i-a oprit insa pe deputatii si senatorii din comisii sa voteze in unanimitate demararea procedurii de revocare din functie de presedinte al ASF. Parlamentarii au cazut de acord si asupra faptului ca Negritoiu, prin nemultumirile care au culminat cu proteste de strada, si-a pierdut "buna reputatie", conditia legala de numire. "Se apleca in fata noastra, acum ne sfideaza", l-au taxat alesii pe seful ASF. Mihai Tudose, presedintele Comisiei pentru politica economica din Camera, a declarat, pentruEVZ, ca unele societati precum Astra Asigurari au dat faliment din cauza lipsei interventiei lui Negritoiu.

Vasile Dincu: Trebuie sa avem guverne politice. Vicepremierul Vasile Dincu considera ca Romania are nevoie de un guvern politic, rezultat in urma alegerilor. "Altfel, tara nu se va dezvolta", a explicat el. "Ceea ce am facut noi acum la Guvern a fost un experiment, cred ca am facut si foarte multe lucruri bune, ne am chinuit sa contruim acolo unde am gasit lucruri nefacute, sa rezistam la crize, am comunicat bine cu parlamentul", a spus vicepremierul. "Trebuie sa avem guverne politice, care sa aiba in spate o vointa politica si parlament puternic pentru ca altfel nu se va dezvolta Romania. Au fost si guverne cu 75% sustinere parlamentara care nu au reusit sa modifice Romania, pentru ca nu a existat in spate o intelegere intre partidele care existau in acea coalitie", a adaugat el, citat deDigi24.

Cristian Ghinea: Sebastian Ghita, cu o inteligenta retarda, este omul care controleaza, in numele societatii, SRI. Mi se pare trist pentru noi ca tara. Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a vorbit, la Adevarul Live, despre motivele care l-au facut sa aleaga USR, despe experienta ministeriala, dar si despre conflictele cu Sebastian Ghita si cu PSD. Cristian Ghinea a renuntat la functia de ministru al Fondurilor Europene pentru a candida la alegerile parlamentare de pe listele USR, partidul lui Nicusor Dan. In cazul unui nou Guvern Ciolos, Ghinea nu exclude o posibila revenire in minister, dar pune o mare conditie: reforma administratiei centrale. Cristian Ghinea povesteste un episod elocvent despre influenta lui Sebastian Ghita in Ministerul Fondurilor Europene: pe 31 decembrie 2015, cand lumea se pregatea de Revelion, unii functionari semnau contracte cu dedicatie pentru Ghita, scrieAdevarul.