Ce cauta premierul Ciolos la CN al PNL: Da, eu l-am rugat sa vina. Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a confirmat, marti seara, ca premierul Dacian Ciolos va participa miercuri la Consiliul National PNL, afirmand ca asta nu inseamna ca Ciolos este "inregimentat politic". "Da (participa la Consiliul National PNL-n.r.) pentru ca l-am rugat sa vina sa isi prezinte Platforma Romania 100 si pentru ca mi se pare de bun simt sa dai un vot pentru candidatul de prim-ministru sustinut de PNL in prezenta domniei sale", a declarat presedintele PNL, Alina Gorghiu, la Digi 24. Intrebata daca prezenta lui Dacian Ciolos la Consiliul National PNL inseamna ca premierul este "deja intrat in PNL", Gorghiu a afirmat ca nu este adevarat si ca liberalii sustin "un prim-ministru neinregimentat politic". "Absolut deloc. Noi sustinem si vreau sa stie toata lumea foarte clar, sa facem aceasta distinctie. Noi sustinem un prim-ministru neinregimentat politic. Este premiera in politica romaneasca si de aceea cred ca este destul de greu de facut distinctia intre premierul sustinut de un partid care este PNL si unul care nu este membru PNL. Au fost multe premiere in politica ultimilor ani si cred ca nu va fi ultima", a raspuns Gorghiu, citata deGandul.

Politic showFoto: Colaj foto

Consilierii generali au dat liber la contracte cu dedicatie. Cum explica. Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Capitalei a aprobat un proiect de hotarare prin care contractele de pana in 800.000 de euro nu vor mai fi publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), iar atribuirea contractelor se poate face in cinci zile. USR spune ca va ataca in instanta proiectul. PSD si ALDE au aprobat in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, intr-o sedinta tensionata, un proiect de hotarare prin care, sub pretextul simplificarii procedurilor de achizitii, Primaria nu mai este obligata sa publice prin sistemul electronic de achizitii publice (SEAP) achizitiile cu sume mai mici de 3.334.050 lei pentru de servicii sociale si "alte servicii specifice", mai exact pentru 15 categorii mari de produse si servicii printre care: servicii sociale administrative, servicii de invatamant, servicii de sanatate si servicii culturale sau servicii hoteliere si restaurante, relateazaAdevarul.

Presedintele sindicatului Sanitas, care a declansat greva generala in Sanatate, castiga 7.500 de euro pe luna. Liderii sindicali primesc salarii impresionante, mult peste cele ale medicilor specialisti, si au conexiuni politice cu PSD. In fruntea sindicatului Sanitas, care a declansat greva generala si solicita noi majorari salariale in sectorul sanitar, se afla acum Leonard Barascu, un fost asistent medical, care in 2015 a castigat circa 90.000 de euro, adica 7.500 de euro pe luna. Intr-un clasament realizat de presa in august 2016, Barascu era cel mai bine platit lider sindical, obtinand venituri anuale de 404.951 lei. Federatia Sanitas i-a oferit un salariu anual de 134.637 lei, adica peste 11.000 de lei pe luna. Probabil ca in sistemul medical de stat nu exista nici un medic care sa primeasca un astfel de salariu, indiferent de calificarea sa. Sanitas ii ofera un plus de 81.761 lei pentru activitati "in afara functiei de baza". Alti 98.252 lei i-au intrat in cont de la CNSLR-Fratia, confederatie pe care o conduce din 2012. In fine, 89.941 lei a primit in 2015 intrucat este si vicepresedinte al Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, informeazaRomania Libera.

L. Dragnea: Nu vreau sa fac alianta cu UDMR. Punct. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca nu va face alianta cu UDMR la guvernare dupa alegerile parlamentare de pe 11 decembrie. El spune ca singurii parteneri de alianta raman cei de la ALDE, cu care spera sa treaca de 50%. "Eu nu vreau sa facem alianta cu UDMR-ul la guvernare. Punct! Eu cred si sper ca romanii vor acorda suficiente voturi PSD-ului si colegilor de la ALDE, in asa fel incat impreuna sa putem guverna in Romania asa cum isi doresc romanii, pentru o viata mai buna. Daca nu vom avea aceste voturi, de ce sa vorbim despre variante de prim-ministru? Daca romanii o sa aiba mai multa incredere in niste cuvinte fara acoperire si niste oameni care au foarte slaba moralitate, aratand in ultimele zile lucrul asta, atunci asta e soarta, scrieDigi24.

Ciolos a explicat de ce il cheama si Julien. Istoria a jucat un rol important in stabilirea prenumelui. Premierul Dacian Ciolos a fost invitat la Radio Romania Actualitati pentru un interviu, ocazie folosita, printre altele, si pentru a explica istoria prenumelui Julien. "Pur si simplu, - ceea ce mi-a spus mama - ca dupa ce a nascut si discuta cu tata prenumele pe care sa mi-l dea, tata avea o idee fixa cu Dacian. Auzise acest prenume si voia neaparat sa fie al meu. Mama a propus Julien pentru ca in perioada sarcinii, stand mai mult acasa, mi-a spus ca a citit "Rosu si negru", cu Julien Sorel. Era perioada cand era destul de dificil sa faci rost de o carte buna. Facuse rost de o carte buna si a citit "Rosu si negru", de Stendhal si a marcat-o personajul Julien Sorel si a propus Julien. (...) Cum tata a fost cel care s-a dus la starea civila sa declare nasterea, a pus Dacian", a declarat premierul, citat deEVZ.

Eugen Nicolicea propune infiintarea Garzii Nationale, in subordinea Senatului: 10 brigazi si 8 baze de elicoptere. O propunere legislativa a deputatului PSD Eugen Nicolicea, inregistrata la Camera Deputatilor si supusa dezbaterii publice, prevede infiintarea unei Garzi Nationale a Romaniei, al carei comandant va fi numit de catre Biroul Permanent al Senatului si care va avea in atributii apararea fata de pericolele externe si interne la adresa statului roman, cat si interventii in situatii de urgenta. Proiectul prevede infiintarea a 8 brigazi de infanterie sau motorizate, una de geniu, incartiruita la Deva si una de artilerie, la Braila. Fiecare brigada va fi alcatuita din sase batalioane. Tot in subordinea Garzii Nationale vor functiona opt baze de elicoptere care vor avea in dotare elicoptere, avioane de transport si avioane de vanatoare de productie autohtona, anuntaAdevarul.