Un an de guvernare Ciolos: ce ramane in urma.Adevarula facut bilantul guvernarii tehnocrate, cu bune si cu rele, de la reforme la stangacii, In urma deciziilor luate, echipa condusa de Dacian Ciolos a fost, in functie de context, fie laudata, fie aspru criticata. In urma cu exact un an, Dacian Ciolos isi incepea mandatul in fruntea Guvernarii. Solutia tehnocrata fusese aleasa de presedintele Klaus Iohannis pentru a mai detensiona incordarea sociala generata de tragedia de la Colectiv, carnagiu care a dus la caderea Guvernului Ponta.

Politic showFoto: Colaj foto

Victor Slav a intrat in politica. Partidul in care s-a inscris ca "sa lupte pentru o cauza". Fostul prezentator meteo, Victor Slav, s-a inscris in Partidul Romania Unita (PRU). Informatia a fost confirmata, pentru Gandul, de catre presedintele PRU, Bogdan Diaconu, care a precizat ca a fost "informat" de colegul sau de partid, Mihai Sturzu, ca "domnul Slav vrea sa se alature" partidului pe care il conduce. "Domnul Victor Slav nu a venit pur si simplu sa se inscrie intr-un partid, ci a venit sa lupte pentru o cauza, pentru care lupta si PRU, adica oprirea defrisarilor ilegale", a argumentat Diaconu, citat deGandul.

Seful PSD il ataca pe ministrul de Interne: Cand oamenii erau in zapada, el lua masa in Dorobanti. Presedintele PSD Liviu Dragnea l-a acuzat, miercuri, pe ministrul de Interne Dragos Tudorache de faptul ca, in loc sa se ocupe de coordonarea Comandamentului pentru situatii de urgenta, acesta ar fi "luat masa prin (n.r - cartierul bucurestean) Dorobanti", potrivit Mediafax. "Unde este domnul Tudorache? El a avut o singura preocupare de la inceputul mandatului - sa-l dea afara pe Toba, un om profesionist, un om cu care eu am lucrat si care stia sistemul. A plecat. Ce face domnul Tudorache? In afara de a dori sa militarizeze "Doi si un sfert" prin ordonanta de urgenta?", s-a intrebat retoric Liviu Dragnea, citat deRomania Libera.

Un an in organizatia de tineret a PNL m-a facut sa-nteleg de ce partidul asta e sortit penibilului. Putine sunt exemplele mai grandioase despre cum sa-ti sapi singur groapa, sa te bagi acolo si apoi sa arunci peste tine cateva tone de pamant si sa-l batatoresti bine, decat traiectoria PNL-ului din ultimii ani. Ai zice ca partidul care a dat actualul presedinte al Romaniei ar trebui sa fie pe cai mari, capital electoral, priza la oameni, d-astea. In realitate, PNL-ul de acum e un fel de copie proasta a PSD-ului, o adunatura de domni si de doamne atat de disperati dupa voturi incat nu mai stiu spre ce sa traga, cu cine sa se alieze, relateazaVice.

Generalul Oprea hraneste porumbeii si pe cainele Rocky in curtea UNPR. Desi a anuntat in repetate randuri ca se retrage total din viata politica, senatorul Gabriel Oprea nu poate sta deloc departe de sediul central al UNPR, pe care-l viziteaza saptamanal Potrivit surselor "Evenimentului zilei", descinderile generalului (trimis in judecata de DNA in dosarul DIPI) nu sunt atat de politice pe cat de domestice. Mai exact, Gabriel Oprea isi viziteaza porumbeii si cainele de suflet, botezat "Rocky", informeazaEVZ.

Proiect al aripii anti-Tariceanu din ALDE: Alesii penali, fara functii de conducere Trei parlamentari ALDE din grupul celor care il contesta pe Calin Popescu Tariceanu au depus un proiect de lege prin care vor sa interzica senatorilor si deputatilor trimisi in judecata sau condamnati sa mai ocupe functii de conducere in Parlament, ceea ce, aplicat acum, l-ar afecta si pe Calin Popescu Tariceanu, trimis in judecata. Potrivit proiectului semnat de senatorul Vasile Nistor si de deputatii Aurelian Ionescu si Catalin Dragusanu, senatorii si deputatii trimisi in judecata sau condamnati pentru fapte savarsite cu vinovatie sau aflati in conflict de interese conform unui raport de evaluare al ANI ramas definitiv nu au dreptul sa fie membri si sa fie alesi in Biroul Permanent al Camerei din care fac parte, arataDigi 24.