De ce apare Ciolos pe afisele PNL, chiar daca a cerut sa nu-i fie folosita imaginea in campanie.Premierul Dacian Ciolos a explicat de ce apare inca pe afisele PNL, desi a sustinut ca nu-si doreste sa se implice in campania electorala: "pentru ca PNL mi-a propus sa ma sprijine pentru un eventual mandat de prim-ministru, pentru mai tarziu, la fel ca USR. Am acceptat de principiu acest lucru". Acesta a adaugat ca n-o sa-si "vanda constiinta pentru nimic in lume si cu atat mai putin pentru un post de prim ministru". Dacian Ciolos a explicat ca nu considera ca s-a implicat in campania electorala, aratand ca mitingul PNL si conferinta USR la care a participat au fost evenimente care au avut loc inainte de starul oficial al intrecerii pentru parlamentare, anuntaGandul.

Politic showFoto: Colaj foto

Traian Basescu, declaratii explozive despre Laura Codruta Kovesi: "Este partial insarcinata! Nu ajungea aici fara Coldea".Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a fost prezent in platoul televiziunii Romania TV, unde a comentat dur la adresa sefei DNA Laura Codruta Kovesi. Traian Basescu a comentat verdictul dat de catre cei care au vazut teza de doctorat a sefei DNA si care au concluzionat ca este vorba despre o sesizare "partial indreptatita si fundamentata" a unui plagiat. Fostul presedinte al Romaniei a facut o gluma pe seama Laurei Codruta Kovesi, despre care a spus ca este "partial insarcinata". De asemenea, Traian Basescu a mentionat faptul ca sefa DNA a fost ajutata de-a lungul timpului de catre adjunctul SRI, Florian Coldea, informeazaEVZ.

Campanie de racolare la PRU: smartphone-uri contra adeziune.In plina campanie electorala, formatiunea lui Bogdan Diaconu a trecut la oferirea de cadouri celor care au semnat sau semneaza adeziunea la PRU si celor care-si pun datele la dispozitia partidului. Folosindu-se de conceptul Black Friday si de campaniile organizate de unele magazine pe 18 noiembrie, Partidul Romania Unita al lui Bogdan Diaconu si Sebastian Ghita a lansat "Black Friday la PRU". Concret, incepand cu data de 18 noiembrie, "sute de membri ai PRU cu posibilitati financiare" ar oferi "gratuit" telefoane inteligente "catre alti membri ai PRU care-si trimit datele pe site dupa ora 0.00", relateazaDigi 24.

Liviu Dragnea a propus sefilor Senatului si Camerei Deputatilor reunirea Parlamentului, pentru a desemna un nou sef al Autoritatii Permanente Electorale. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, miercuri, ca l-a rugat pe seful Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si pe seful Camerei Deputatilor, Florin Iordache, "se gandeasca daca mai este posibil sa se reuneasca Parlamentul pentru a desemna un nou presedinte la AEP", ca urmare a demisiei Anei Maria Patru de la sefia institutiei, dupa ce a fost pusa sub urmarire penala, informeaza News.ro, citat deRomania Libera.

Lansarea candidatilor PSD: politica si teatru. De teama sa nu fie comparat cu Victor Ponta, Liviu Dragnea a renuntat la manifestatiile grandioase, organizate pe stadioane cu zeci de mii de oameni, si a ales, pentru lansarea candidatilor PSD la alegerile parlamentare, sala mica a Teatrului Excelsior, cu oameni putini si inghesuiti. De teama sa nu fie comparat cu Victor Ponta, Liviu Dragnea a renuntat la manifestatiile grandioase, organizate pe stadioane cu zeci de mii de oameni, si a ales pentru lansarea candidatilor la parlamentare sala mica a Teatrului Excelsior, cu oameni putini si inghesuiti. PSD si-a lansat candidatii la alegerile parlamentare pentru Bucuresti, la Teatrul Excelsior din Capitala, scrieAdevarul.

Senatorul PNL Dragos Luchian isi acuza partidul ca mimeaza lupta electorala cu social-democratii. "Criticam adversarii politici din varful buzelor. Exercitii de floreta in zi de targ", spune senatorul PNL despre organizatia judeteana PNL Bacau. El arata, intr-o nota ironica, ca in PNL se construieste o "curte bizantina". "Daca am provocat o mustrare de constiinta cuiva prin ultima mea declaratie politica, imi cer scuze. Nu am vrut sa tulbur drumul senin, lipsit de intrebari al unora care au fost pajii unei curti bizantine si care acum isi construiesc ei insisi o curte bizantina a carei copie este chiar mai ridicola decat prima (...) sa tot construiesti cu frica, cu ochii in toate partile, gata sa-i cazi in genunchi si celui mai mare dusman care te dispretuieste, noteazaEVZ.