Dragnea, dezamagit de Ciolos: Ma asteptam de la premierul in functie "nu sa posteze ironii pe Facebook". Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, in cadrul unei emisiuni electorale, ca se astepta de la prim-ministrul Dacian Ciolos "nu sa posteze niste ironii pe Facebook intr-un subiect atat de important", referindu-se temerea sa exprimata cu o zi inainte ca alegerile ar putea fi fraudate. "Eu ma asteptam de la premierul in functie al Romaniei nu sa posteze niste ironii pe Facebook intr-un subiect atat de important. Asta arata cum trateaza acest om votul din 11 decembrie. Eu nu intru in dialog pe Facebook cu premierul Dacian Ciolos, nici macar nu a raspuns la ceea ce am cerut eu, n-are nicio treaba guvernul cu softul de la AEP, respectiv cu ceea ce am solicitat noi la BEC. In schimb ne cere sa avem incredere in Dacian Ciolos. Eu nu mai am incredere", a spus Dragnea in cadrul unei emisiuni electorale, citat deGandul.

Politic showFoto: Colaj foto

UDMR vrea sa schimbe manualele de limba romana ale copiilor maghiari. UDMR vrea schimbarea metodologiei de invatare a limbii romane in scolile maghiare, astfel incat elevii maghiari sa studieze dupa manuale speciale. 'Trebuie sa schimbam, daca vorbim despre educatie, aceasta mentalitate impamantenita in privinta privinta predarii limbii romane in scolile minoritatilor nationale. Avem cateva rezultate pozitive, (...) la anumite clase s-au schimbat manualele si limba romana se preda in aceste scoli dupa un program special, rezultatele sunt pozitive si trebuie sa generalizam, sa extindem aceasta metodologie de predare a limbii romane', a spus senatorul UDMR Tanczos Barna. Tot in domeniul educatiei, UDMR propune o relaxare a curriculei, renuntarea la temele de acasa si extinderea sistemului after school, potrivitEVZ.

Cum plagiaza Romania populismul din Europa. Pe fondul trendului extrem-nationalist din vestul Europei, romanismul a devenit laitmotivul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Coincidenta sau strategie? Pe langa faptul ca marile partide - PSD, PNL, ALDE si PMP - au inserat "Romania" in sloganurile de campanie, mesajele electorale se concentreaza tot pe idei nationaliste, fie ca ele au accente mai de stanga sau mai de dreapta.Adevarula incercat sa explice, cu ajutorul specialistilor, cat de mult pot ameti electoratul asemenea mesaje, in contextul in care tari din vestul Europei, cu o vasta experienta democratica, au fost lovite din plin de valul nationalist. Cel mai cunoscut exemplu: Marine Le Pen, cotata cu prima sansa la alegerile prezidentiale din Franta de anul viitor. Iar daca trecem Oceanul, avem deja o certitudine: Donald Trump.

Am stat o zi c-un candidat USR in Teleorman, judetul in care au votat si mortii vii. Deja stii ca judetul lui Dragnea, in care voteaza si mortii, este campionul Romaniei la mizerie si saracie: analfabeti, asistati social, somaj si proiecte de milioane de euro care dau bine de tot pe hartie. In timp ce presedintii de consiliu, primarii sau parlamentarii au avut grija sa bage mizeria sub pres si sa-si aminteasca de oameni doar in pragul alegerilor electorale, locuitorii judetului Teleorman au picat, rand pe rand, in abisul sapat de seful PSD-ului. Tupeul lui Dragnea este formidabil. Omul candideaza pentru un nou mandat de deputat. Nu conteaza pentru el ca are un alt dosar la DNA, in care este cercetat pentru fapte de coruptie alaturi de fosta sotie, relateazaVice.

Traian Basescu, despre decizia CCR privind plagiatele: S-a facut si o judecata morala a plagiatorului, ceea ce e foarte important. Fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca decizia luata de Curtea Constitutionala referitoare la legea privind plagiatele, adoptata de Parlament, este extrem de severa, iar viitorul legislativ va trebui sa modifice actul normativ tinand cont de acele observatii. Afirmatiile au fost facute in editia de duminica a emisiunii "Dosar de Politician" de la B1TV. "Ce mi se pare mai important la Curtea Constitutionala, ca trage o tusa groasa sub ceea ce in dezbaterea publica a fost legat, e adevarat strict de Ponta in primul rand, avantajele pe care le-a dobandit in mod fraudulos un doctor care a furat, care a plagiat. Si se refera la avantaje materiale, avantaje de functii, ori in mod categoric Parlamentul va trebui sa tina cont de aceste observatii ale Curtii Constitutionale, anuntaRomania Libera.

Ciolos ii raspunde lui Dragnea: Aveti tendinta sa saditi teama si indoiala, sa va catarati pe fricile oamenilor. Premierul Dacian Ciolos l-a ironizat luni pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pe tema declaratiilor privind posibilitatea de fraudare a alegerilor, transmitandu-i ca Autoritatea Electorala Permanenta este in subordinea Parlamentului. "Am inteles ca domnul Liviu Dragnea este ingrijorat de posibila fraudare a alegerilor parlamentare. Stiu ca dumnealui este un om cu experienta in organizarea alegerilor si mai stiu ca, in trecut, nu totul a mers bine din acest punct de vedere. (...) Domnule Dragnea, constat ca aveti tendinta sa saditi teama si indoiala in sufletul oamenilor, ca sa va catarati apoi pe fricile lor in batalia electorala. Ma abtin sa interpretez declaratiile dumneavoastra despre 'dreptate pana la capat', informeazaGandul.