Planul lui Tariceanu pentru parada de 1 Decembrie.Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat miercuri seara ca va participa la parada de 1 decembrie din multime, aratand ca deciziile presedintelui Klaus Iohannis privind lista de invitati sunt cele ale unui ''om mic'', ''prizonier al unor resentimente''. El a amintit la un post de televiziune ca nu se va afla la tribuna oficiala pentru ca nu a fost invitat de seful statului. ''Voi fi printre oameni cu colegii mei, cu prietenii mei si cu familia mea probabil. N-am niciun fel de problema sa ma bucur cu ceilalti bucuresteni, sa admiram si o parte a paradei'', a mentionat liderul Senatului, scrieGandul.

Politic showFoto: Colaj foto

Traian Basescu a batut palma cu tinerii.PMP a semnat, ieri, un protocol de colaborare cu o retea de tineret de peste 80.000 de membri. Presedintele partidului, Traian Basescu, i-a dojenit pe liderii asociatiilor Protocolul de colaborare semnat de Traian Basescu si Consiliul Tineretului din Romania (CTR) prevede promovarea in viitorul Parlament a unei noi legi a tineretului si politici pentru stagiatura, ca instrument pentru tranzitia din scoala spre un loc de munca, informeazaEVZ.

Partidele de opozitie au chemat protestatari la parada dedicata Zilei Nationale. Liviu Dragnea spune ca PSD nu e implicat.Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca partidul sau nu organizeaza nicio forma de protest sau manifestare negativa pe 1 Decembrie. "In legatura cu informatiile aparute in presa, potrivit carora PSD intentioneaza sa organizeze maine, la defilarea de Ziua Nationala, un miting de protest, ca urmare a neinvitarii unor lideri PSD si ALDE la evenimentele de 1 Decembrie, precizez ca: Partidul Social Democrat nu organizeaza nicio forma de protest sau manifestare negativa", mentioneaza comunicatul semnat de Liviu Dragnea, citat deRomania Libera.

"Unirea" cu Republica Moldova incepe cu un razboi intre presedinti. In contextul in care de o parte si de alta a Prutului se vorbeste, cumva, despre unire, presedintii celor doua state, aparent infratite, au facut primii pasi spre conflict. Nu se poate vorbi despre inceputul unei frumoase prietenii intre presedintele Klaus Iohannis si noul sef al statului moldovean, Igor Dodon. Intrebat cum comenteaza o afirmatie recenta a omologului sau de peste Prut, care declarase ca varianta unirii dintre cele doua state este exclusa, Iohannis a spus: "Stiti ca exista uzanta diplomatice, acum chiar daca domnul Dodon nu este inca presedintele Moldovei va intelege si domnia sa incet, incet cum se procedeaza intre presedinti", relateazaAdevarul.

Campania electorala, ridiculizata de sociologi si analisti: "Bizara, plicticoasa". Campania pentru alegerile parlamentare este ''bizara'', ''plicticoasa'' si lipsita de politicieni carismatici, liderii din lumina reflectoarelor nefiind tocmai ''varful de lance'' al partidelor, cei care ar putea aduce cel mai usor voturi, au declarat pentru MEDIAFAX mai multi sociologi si analisti. ''Stranie, alt termen nu gasesc pentru acesta campanie electorala'', a declarat pentru MEDIAFAX sociologul Alin Teodorescu, adaugand ca ''cele doua mari partide au acelasi slogan, cuvant cu cuvant. Nu intelegi!''. Campania PNL este ''in linie cu ceea ce au facut pentru Primaria Capitalei, adica din lac in put'', a mai spus Alin Teodorescu, citat deGandul.