ALDE si PSD au organizat impreuna propria serbare de Ziua Nationala unde au oferit tuica, branza si carnati.Principalii lideri din ALDE si PSD, care n-au fost invitati de presedintele Iohannis la receptia de la Palatul Cotroceni, au organizat joi, impreuna, propria "receptie" de 1 decembrie, informeaza Agerpres. Actiunea celor doua partide s-a desfasurat la sediul ALDE din Bucuresti, imediat dupa ce s-a incheiat parada militara de la Arcul de Triumf. "Beti un ceai si sa mancati o bucatica de paine cu branza si ceapa, asa cum este obiceiul la romani. Avand in vedere ca este campania electorala, mi-ar fi facut mare placere si noua, si colegilor de la PSD sa facem o sarbatoare la care sa participle cat mai multa lume, scrieRomania Libera.

Politic showFoto: Colaj foto

Tariceanu continua razboiul replicilor cu Iohannis.Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a comentat joi absenta de la receptia organizata la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Nationale, in contextul in care presedintele Klaus Iohannis precizase anterior ca la acest eveniment vor lipsi politicienii cu probleme penale, printre care se numara si presedintele PSD, Liviu Dragnea. "Presedintele, in loc sa arate ca intelege care sunt adevaratele valori si simboluri ale Zilei Nationale, moment care trebuie sa marcheze, asa cum am spus in aceste zile, practic un omagiu adus inaintasilor nostri (...) deci un mesaj de solidaritate, de unitate, prin ceea ce a facut demonstreaza ca nu a inteles aceste lucruri, din doua motive: unul strict politic si altul care e probabil si el important - nu a inteles care este sensul rolului sau constitutional", a afirmat Tariceanu la RTV, citat deEVZ.

Lider judetean social-democrat, inregistrat in timp ce povesteste cum l-ar fi convins pe mitropolitul Ardealului sa colaboreze pentru a convinge credinciosii sa voteze PSD si ALDE.Redactia "Romania libera" a intrat in posesia unei inregistrari in care se vorbeste despre implicarea Bisericii Ortodoxe Romane in alegerile parlamentare, prin intermediul mitropolitului Ardealului Laurentiu Streza. Sursa noastra spune ca in inregistrare ar fi liderul PSD Hunedoara si candidatul pe primul loc la Camera Deputatilor, Laurentiu Nistor. Astfel, persoana inregistrata, despre care sursa noastra spune ca este Laurentiu Nistor, explica cum preotii ar urma sa ii indemne pe credinciosi sa voteze cu PSD sau ALDE la alegerile parlamentare din 11 decembrie, informeazaRomania Libera.

Receptie la Palatul Cotroceni. PSD, ALDE, UDMR si diplomatii ungari, absenti. Iohannis s-a intretinut cu liderii PNL. Reprezentantii politici ai PSD, ai ALDE si ai UDMR nu au dat curs invitatiei Administratiei Prezidentiale pentru receptia de Ziua Nationala, fiind prezenti doar lideri si parlamentari ai PNL, ai USR, ai PMP si ai minoritatilor nationale. Presedintele Klaus Iohannis a discutat astfel cel mai mult cu liberalii, prezenti in numar mare la receptie, si cu reprezentantii institutiilor din Romania si cu cei ai corpului diplomatic. La receptia de anul acesta de la Palatul Cotroceni, organizata cu prilejul Zilei Nationale, au fost invitate aproximativ 500 de persoane, in cea mai mare lor parte diplomati, personalitati culturale, sefi ai institutiilor publice din Romania si ai cultelor religioase, anuntaAdevarul.

Iohannis ii cheama pe romani la vot. "E esentiala respingerea ferma a discursului antieuropean sau xenofob". Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca "alegerile sunt cel mai puternic mecanism pe care cetatenii il au la dispozitie pentru a decide viitorul tarii lor" si i-a invitat sa participe la dezbatere si sa mearga la vot pe 11 decembrie. "Nu uitati ca alegerile sunt pentru si despre Romania", a subliniat Iohannis, adaugand faptul ca discursul antieuropean sau xenofob trebuie respins ferm, in conditiile in care "vedem lesne cum retorica populista a devenit foarte prezenta in societati cu o democratie mult mai veche si mai consolidata decat a Romaniei", relateazaGandul.

PNL i-a curtat pe Blaga si UDMR si a ramas cu buza umflata. Speriati de trendul descendent inregistrat de PNL in mai toate sondajele date publicitatii, liberalii au initiat deja o serie de tratative discrete cu liderii UDMR, in speranta smulgerii unor promisiuni de "inrolare" intr-o eventuala viitoare majoritate parlamentara care sa sustina premieratul lui Dacian Ciolos Potrivit surselor "Evenimentului zilei", animati de acelasi scop, liberalii au initiat astfel de discutii si cu o serie de parlamentari ai minoritatilor nationale.