Victor Ponta: Ii ajut pe cei de la PRU pentru ca spun ce gandim si noi, dar nu avem curaj sa spunem. Fostul premier si presedinte al PSD, Victor Ponta, candidat PSD, spune ca ii ajuta pe cei de la Partidul Romania Unita (PRU) pentru ca ei spun ceea ce gandesc si social-democratii, numai ca nu au curaj sa spuna. "Eu nu am fost de acord sa imi foloseasca imaginea, dar ii ajut. Spre deosebire de Ciolos, care a fost de acord si nu ii ajuta, eu nu am fost de acord, dar pe ei ii ajut, pe PRU. Si eu cred ca PRU, daca intra in Parlament, o sa sprijine guvernul PSD. Stiti de ce ii ajut? Pentru ca cei de la PRU, in ultimul timp, au inceput sa spuna tot ce gandim si noi, dar nu avem curaj sa spunem, informeazaAdevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

PMP Arges si-a facut calendar religios cu Adam si Eva. "PSD e incult, noi suntem niste baieti subtiri". Sarbatorile ortodoxe au in Arges nu doar sigla PSD, ci si a PMP. "Nenumarate exemplare" de calendare cu praznicele de peste an, iar in locul icoanei, cu o imagine cu Adam si Eva sub care sunt sapte enunturi despre simbolistica cifrei 7 si sigla PMP, au fost impartite in Arges. "Biserica Romana nu este stapana sarbatorilor de peste an", a fost explicatia lui Catalin Bulf, presedintele PMP Arges, precizand ca nu e vorna de ￯icoana, e un tablou...si ala prelucrat". "E o pictura. PSD-ul e incult, noi suntem niste baieti subtiri, sa fie foarte clar!", a comentat el, potrivitGandul.

Vicepremierul Borc, dupa ce Dacian Ciolos a mers la postul Antena 3, pe care l-a calificat drept o "mocirla". Vicepremierul si ministrul Economiei, Costin Borc, a scris, marti seara, pe pagina sa de Facebook, despre participarea premierului Dacian Ciolos la emisiunea "Sinteza Zilei" de pe postul de televiziune Antena 3, pe care, in cursul zilei, seful Executivului a comparat-o cu o "mocirla". Astfel, Costin Borc a sustinut ca moderatorul emisiunii, Mihai Gadea, manifesta lipsa de respect fata de premier si a laudat modul in care Dacian Ciolos a raspuns atacurilor jurnalistilor Antena 3. "Ma uit la Antena 3 si ma intreb cata rabadare poate sa aiba Dacian Ciolos in fata avalansei de minciuni, de jigniri si de lipsa de respect a lui Gadea, Ursu si compania. Jos palaria in fata premierului, nu stiu cati din oamenii onesti si curati pot sa treaca prin astfel de incercari", a scris ministrul Economiei, citat deRomania Libera.

Conditia pentru ca Ciolos sa devina presedintele PNL. Gorghiu: In momentul acesta legea partidelor este foarte limpede. Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marti, ca doar un membru de partid poate fi presedintele PNL, afirmand ca s-ar bucura daca Dacian Ciolos s-ar inscrie si ca, potrivit legii, Congresul in care liberalii isi vor alege conducerea va avea loc anul viitor. "In momentul acesta legea partidelor este foarte limpede, doar un membru de partid poate deveni presedinte de partid. (...) Congresul va fi in anul 2017 (...) daca Dacian Ciolos va dori sa se inscrie in PNL ceea ce ar fi un lucru de dorit de mine cel putin, dar si de colegii mei vom vedea atunc"', a declarat presedintele PNL, Alina Gorghiu, intrebata daca Dacian Ciolos ar putea fi presedintele PNL, citata deGandul.

Asteptarile Germaniei de la alegerile din Romania. Romania e pe drumul cel bun, spune ambasadorul Germaniei la Bucuresti. Aflat la final de mandat, Werner Hans Lauk a facut bilantul celor trei ani si jumatate in care a reprezentat aici interesele Berlinului. Se declara martorul a numeroase progrese facute de Romania. Dar continuarea lor depinde de rezutatul alegerilor de duminica, spune ambasadorul. "Este de datoria alegatorilor romani sa se prezinte duminica la vot si sa-i voteze pe candidatii pe care ii considera potriviti sa puna in practica ce-si doresc multi, si anume sa continue pe calea economica pozitiva pe care o constatam in prezent si sa mentina stabilitatea tarii", a spus Werner Hans Lauk, citat deDigi24.

Gorghiu: "Raluca Pruna egal PSD". Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a comparat-o pe Raluca Pruna cu fostul ministru al Justitiei in perioada Guvernului Ponta, Robert Cazanciuc. "In programul de guvernare PNL avem un proiect care se numeste legea raspunderii magistratilor. Dl Cazanciuc, viitor ministru in Guvernul Dragnea, nu da doi bani pe acest cadru legislativ, care ar putea sa duca la reducerea derapajelor din sistemul judiciar? La nivel de opinie, pe legea raspunderii magistratilor, Raluca Pruna egal PSD egal Cazanciuc", a spus, Gorghiu, intr-un interviu pentru DC News. Pana la inchiderea editiei, nici premierul Dacian Ciolos, nici ministrul Justitiei, Raluca Pruna, nu au avut o reactie vizavi de subiect. In urma cu o saptamana, ea a sustinut ca discutiile despre o lege a raspunderii magistratilor reprezinta un atac la adresa Justitiei, anuntaEVZ..