Cine ar putea fi liderii PNL la Senat si Camera Deputatilor.Surse din randul liberalilor au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, ar urma sa fie desemnata liderul grupului parlamentar din Camera Deputatilor, in timp ce la Senat au fost vehiculate mai multe variante. Surse din PNL au declarat, pentru MEDIAFAX, ca presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, ar putea fi noul lider al grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor. Liberalii au cazut de acord ca in procesul de desemnare al liderilor de grup sa tina cont de experienta parlamentara, rezultatul alegerilor, hotarand sa evite cumulul de functii in actualul Legislativ, au declarat sursele citate deGandul.

Politic showFoto: Colaj foto

Liviu Dragnea a renuntat la sefia Guvernului.PSD si ALDE iau in calcul sa-l propuna, maine, la negocierile de la Cotroceni pentru desemnarea premierului, pe fostul ministru Marius Nica (36 de ani), desi Liviu Dragnea a spus ca nu va fi unul dintre numele vehiculate in presa. In coalitia de guvernare ar putea intra si maghiarii Conducerile PSD si ALDE au semnat, ieri, la Parlament, un protocol de constituire a Coalitiei de Guvernare pentru Dezvoltare si Democratie, document care obliga cele doua formatiuni sa aiba un program comun de guvernare si un candidat unic pentru functia de prim-ministru. Surse de la varful PSD au declarat, ieri, pentru EVZ, ca Liviu Dragnea a decis sa iasa din cursa pentru prim-ministru, iar cele mai mari sanse sa fie desemnat premier le avea aseara Marius Nica, absolvent al Academiei de Informatii a SRI si exponent al noii generatii de lideri social- democrati, scrieEVZ.

Guvernul PSD poate elimina taxa radio-TV prin bugetul pe 2017. Impactul abrogarii celor 102 taxe, asa cum doreste Liviu Dragnea, ramane necunoscut. Lista acestor taxe e spectaculoasa: taxele radio si TV (4 lei/luna fiecare); timbrul de mediu; 33 de taxe consulare, inclusiv cea suplimentara, pentru eliberarea pasaportului; 20 de taxe de la Registrul Comertului; 22 de taxe pentru modificarea actelor; 13 taxe extrajudiciare de timbru. Nu se vor mai taxa nici cererea de schimbare a numelui, diploma de bacalaureat, diploma de licenta, certificatele de calificare, atestatele profesionale, certificatele de competente profesionale, certificatele de calificare, cartea de identitate a autoturismului, permisul portarma, permisul de vanatoare, carnetul de munca, certificatul de revolutionar, titlul de proprietate, brevetele si insemnele, anuntaRomania Libera.

Lazar Comanescu i-a scris ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, condamnand asasinarea ambasadorului Karlov. Ministrul de Externe, Lazar Comanescu i-a scris, luni seara, omologului sau rus, Serghei Lavrov, in legatura cu asasinarea la Ankara a ambasadorului Rusiei in Turcian, Andrei Karlov, Comanescu exprimandu-si solidaritatea cu poporul rus si condamnand atacul terorist. "In mesajul ministrului roman se subliniaza condamnarea cu fermitate de catre Romania a acestui act abominabil indreptat impotriva unui ambasador si importanta eforturilor pentru combaterea actelor teroriste si aducerea in fata justitiei a celor vinovati. Ministrul Lazar Comanescu a adresat, de asemenea, condoleante familiei victimei si a exprimat solidaritatea cu poporul rus in aceste momente dificile", informeaza Ministerul Afacerilor Externe, citat deAdevarul.

Ce spune UDMR despre un Guvern cu PSD si ALDE.Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni seara, ca exclude o colaborare guvernamentala cu PSD-ALDE, afirmand ca partile au discutat doar despre o colaborare parlamentara si ca dialogul pe aceasta tema continua in zilele urmatoare in lipsa unei concluzii finale. "Azi am avut deja o prima discutie, dar inca nu am ajuns la o concluzie finala, ceva ce poate fi prezentata opiniei publice. Urmeaza (sa avem o discutie-n.r.) si maine si poimane daca este nevoie, pana cand vom ajunge la o concluzie comuna sau nu vom ajunge'', a afirmat liderul UDMR, intrebat daca a discutat despre colaborarea cu PSD-ALDE. Kelemen Hunor a exclus o colaborare guvernamentala, afirmand ca PSD-ALDE au deja o coalitie formata, relateazaGandul.

Protocol PSD-ALDE: Program comun de guvernare si candidat unic pentru functia de premier.PSD si ALDE vor alcatui un program comun de guvernare si au un candidat unic pentru functia de premier, conform protocolului dintre cele doua formatiuni semnat luni la Palatul Parlamentului. Protocolul de constituire al ''Coalitiei pentru Dezvoltare si Democratie'' prevede ca PSD si ALDE se angajeaza ca cele doua partide sa propuna un candidat unic pentru functia de premier, desemnat de comun acord, si sa sustina prin vot in Parlamentul Romaniei un guvern de coalitie condus de acesta, iar echipa guvernamentala sa fie formata din ministri desemnati ''proportional'', relateaza Mediafax. De asemenea, toate numirile politice din ministere, agentii, aparatul de lucru al Guvernului vor fi facute tot "proportional", potrivitEurActiv.ro.