Anul 2007 a adus schimbari in plan imobiliar pentru secretarul general al Camerei Deputatilor, Georgeta Ionescu. Aceasta, propusa in functia amintita de PNL, si-a donat apartamentul pe care-l avea in Bucuresti si a reusit sa treaca criteriile "drastice" stabilite de Agentia Nationala pentru Locuinte. Concret, in noiembrie 2007, Georgeta Ionescu i-a facut cadou fiului sau un apartament in Capitala, estimat la 70.000 lei, si-a deschis un cont in banca de 45.000 euro si a imprumutat inca 55.000 euro in vederea construirii prin ANL. Atat "generozitatea" sefilor ANL, cat si decizia de a apela la Agentie pot parea insa cel putin ciudate la prima vedere. si aceasta deoarece, potrivit criteriilor enuntate chiar pe site-ul ANL, secretarul general al Camerei ar fi trebuit sa intampine ceva dificultati in a-i fi aprobat dosarul deoarece a detinut o locuinta proprietate personala, pe care a instrainat-o.

Pe de alta parte, conform propriei declaratii de avere (actualizata la 11 decembrie 2007), Georgeta Ionescu a castigat anul trecut 68.798 lei. Adica peste 19.000 euro! De altfel, este de notorietate faptul ca secretarul general al Camerei castiga mai bine decat multi senatori sau deputati, in conditiile in care la indemnizatia lunara (de 6.343 lei incepand cu 1 octombrie 2007) se aplica o serie de prime si sporuri (de vechime, de confidentialitate si altele). Cu toate acestea, secretarul general al Camerei a preferat sa se indatoreze la banca pentru urmatorii 20 de ani!

"Pe plus" a iesit in 2007 si primarul municipiului Arad, democrat-liberalul Gheorghe Falca. Potrivit declaratiei de avere datate 28 decembrie 2007, edilul a obtinut indemnizatii in valoare totala de 36.296 lei, dar si cadouri de 56.000 euro, cu prilejul botezului fiicei sale, ai carei nasi sunt presedintele Traian Basescu si sotia. Familia Falca este proprietara a doua imobile in municipiul Arad si mai detine bijuterii estimate la 20.000 euro.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, democratul Emil Boc, se numara, in schimb, printre demnitarii care nu s-au grabit sa-si actualizeze declaratiile de avere. Potrivit ultimei declaratii, Boc a trecut in 2007 de la Dacie la Peugeot, apeland pentru aceasta la leasing.

Romania libera