"Sa plecam de la starea de fapt care, incet-incet, urmeaza sa fie cunoscuta de opinia publica, pentru ca stiti foarte bine ca, de foarte multi ani, datele reale despre conditiile din penitenciarele din Romania nu s-au stiut. Eu sper ca Ministerul Justitiei sa faca posibil ca situatia din penitenciare, cea reala, sa fie cunoscuta, pentru ca sunt oameni condamnati care sunt in inchisori si executa pedepse de un numar de ani, dar nu sunt condamnati la moarte. De asemenea, nu sunt condamnati la conditii inumane. (...) Declaratia presedintelui Iohannis a avut o nuanta importanta. E o tehnica de comunicare in care accentuezi informatia pe care vrei sa o dai ca sa se bolduiasca, dar a spus dupa aia daca nu facem lucruri.... Nu a spus nimeni altceva. Amenda nu va veni maine. Dar daca in cateva luni de zile, adica probabil pana la vara, Romania nu intreprinde si nu initiaza un pachet de masuri printre care si legea gratierii, de aceasta amenda nu scapam si, dincolo de amenda, mai este o situatie - eu am cerut public, azi, ministrului Justitiei sa se spuna public cati romani au murit in inchisorile din Romania, sunt zeci, sunt sute, sunt mii, asta trebuie sa se stie. Ei nu au fost condamnati la moarte, sunt membri ai societatii romanesti care au dreptul la viata", a spus Dragnea la Antena 3.
El a adaugat ca s-a discutat la intalnirea cu membrii Guvernului despre un pachet de masuri si despre marirea cresterea sumelor pentru ratia de hrana din inchisori, care acum este "de trei lei si ceva pe zi". El a spus ca e nevoie de un program de reabilitare a unor penitenciare, de finalizare a constructiilor respectiv inceperea lucrarilor la penitenciare noi.
Dragnea a subliniat ca in proiectul initial de ordonanta privind gratierea nu erau cuprinsi coruptii, criminalii, violatorii, pedofilii, talharii, hotii, iar prejudiciile urmau sa fie recuperate intr-un an dupa gratiere.
"In proiectul initial al ordonantei erau prevederi pentru cei care au in intretinere copii pana la 5 ani sau pana la 14 ani, nu mai tin minte, pentru bolnavi in fazele terminale - asa cum a fost cazul domnului Adamescu - si de asta cred ca se tine cont. M-am uitat pe niste evidente. In Uniunea Europeana, media pedepselor este 7-9 luni, la noi este 7 ani. In Romania, in ultimii ani, s-a sarit peste masurile administrative, foarte multe fapte, ale unui functionar public de exemplu, care in mod traditional peste tot in lume primeste o sanctiune, un avertisment, desfacerea contractului de munca, la noi s-a sarit peste ele, s-a trecut direct la puscarie cu ani grei. De amenda aia nu scapam, legea gratierii singura nu rezolva problema cu amenda, dar programul guvernamental cuprinde si initierea celorlalte masuri asumate deja de Romania", a aratat el.
Presedintele Camerei Deputatilor a mentionat ca, din punctul lui de vedere, acei oameni condamnati pentru furturi foarte mici "pentru a-si hrani copiii" ar trebui sa fie gratiati.
2. raspunderea directa a celui/celor care fac ordonanta pentru puscariasii ce recidiveaza.
In rest sa-i scoata pe cei care au siluit babe, jefuit pensionari, maltratat persoane fara aparare.
Sa simta alegatoru' grija lui draccnea pentru poporul inca viu...e mare plictiseala sa nu-ti calce hotii casa, in timp ce nemernicii iti spala creierul cu televizoru'
Daca Johhanis este atat de curat "Un Isus hristos" din Romania de ce a mers "Bara bara" cu justitia si nu s-a finalizat incompatibilitatea inainte de alegeri.ce Romania este stat federal si la Sibiu daca esti in consiliul de administratie al unei societati subordonate primariei nu esti incompatibil dar la Bururesti esti?Sa fim seriosi.
_De ce Johhanis nu are incredere in justitia de la Brasov cu casele ?I s-a dat sentinta definitiva , de ce a apelat si a primit recurs in anulare, care este pozitia lui fata de justitie?
Oricare dintre voi cei ce urlati pe strazi ,daca u procuror isi pune mintea cu voi va baga la pucarie si nici nu stiti de ce?Sunteti niste ipocriti si incercati pa cai oculte sa distrugeti un partid, chiar daca nu are cel mai bun istoric
pana atunci e timp pt construirea de noi puscarii, de renovarea altora etc
unde e graba? Dan Voiculescu vrea acasa?
atunci, eu aleg presedinte, din considerente de istoric
Pe aia care au furat de foame, nu pe aia care au furat pentru caviar pe yachtul din Monaco.
Eu prefer sa platesc amenda asta pe care o inventezi matale, decat sa dau un semnal ca se poate fura din nou si sa vad in libertate jigodiile arogante care au distrus viitorul tarii si au ramas si cu averile neconfiscate.
Nu, sa stea in inchisoare pana la ultima zi de pedeapsa.
In europa media pedepselor este mai mica pentru ca acolo nu se fura ca in Romania.
Nu ne spui si de ce in Bulgaria km de autostrada este de cateva ori mai mic decat in Romania? DE CATEVA ORI, adica ei platesc pentru 3 km cat platim noi pentru unu. Ei platesc pentru 300 km cat platim noi pentru 100 km.
Mat ?
"În contextul în care Guvernul Grindeanu invocă supra-aglomerarea închisorilor ca argument pentru adoptarea legii graţierii, bugetul alocat penitenciarelor pentru anul 2017 este mai mic cu 1,39% faţă de anul trecut. Anul trecut s-au alocat 1,044 miliarde, faţă de 1,030 miliarde de lei alocate pentru 2017. Supra-aglomerarea penitenciarelor şi condiţiile inumane din închisori sunt principalele argumente aduse de Ministerul Justiţiei în favoarea adoptării ordonanţei privind graţierea."