Ce spun judecatorii din Romania despre legile PSD care vor sa controleze Justitia. Dupa ce a fost acuzat ca a anuntat intr-un mod total neprofesionist propunerile de modificare a legilor justitiei, ministrul Tudorel Toader a publicat in cele din urma proiectele de acte normative. "Proiectul de modificare a legilor justitiei creste semnificativ rolul ministrului Justitiei, iar trecerea Inspectiei Judiciare, de la CSM la Ministerul Justitiei, anuleaza autonomia de functionare a acesteia", a explicat expertul anticoruptie, Laura Stefan, scrieVice.

Politic showFoto: Hotnews

Basescu: La Bucuresti si Chisinau vorbim aceeasi limba, impartasim aceeasi cultura. Fostul presedinte Traian Basescu, afirma, de Ziua Limbii Romane, ca la Bucuresti si Chisinau se vorbeste aceeasi limba, sunt impartasite aceeasi cultura si aceeasi credinta si ca toate acestea vor fi facute candva si in aceeasi tara. "Este Ziua Limbii Romane! Este al cincilea an de cand onoram la unison, romani de-o parte si de alta a Prutului, dar si de peste tot in lume, Limba Romana. La Bucuresti si Chisinau vorbim aceeasi limba, impartasim aceeasi cultura, aceeasi credinta si ne inchinam inaintasilor aceleiasi istorii, a declarat Basescu, noteazaEuractiv.ro.

Modelul francez si reforma justiei romanesti. Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, s-a aparat in fata criticilor sai, aratand ca legea pe care a propus-o urmeaza modelul francez. In realitate, in Franta, lucrurile stau diferit. u fost publicate propunerile in scris si putem observa ca Inspectia Judiciara ar deveni un organism cu stricta subordonare fata de ministru, care, la limita, s-ar putea transforma intr-o politie a magistratilor aflata la dispozitia acestuia. Deunazi, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, se apara in fata criticilor care i-au fost adresate, aratand ca legea sa urmeaza modelul din Franta, unde Inspectia Judiciara este plasata sub directa autoritate a ministrului de Justitie, la fel ca in alte cateva tari europene. Acest lucru este adevarat. Dar ar trebui precizat ca si in Franta, odata cu reorganizarea recenta a sistemului, a fost exprimata temerea ca independenta puterii judecatoresti ar avea de suferit. De aceea, Consiliul de Stat ( o institutie care nu exista ca atare in Romania) a impus ca legea sa contina garantii explicite ca Inspectia Judiciara nu va aduce atingere puterii judecatoresti, potrivitDeutsche Welle.

De ce spune Mihai Tudose ca nu are card si primeste banii in plic. Dupa multinationale si administratorii Pilonului II de pensii, a venit randul bancilor, acuzate de premierul Mihai Tudose ca jefuiesc deponentii. Senatorul PNL Florin Citu si deputatul USR sustin ca, de fapt, guvernul PSD este disperat sa faca rost de bani si pregateste o supra-taxa pe activele institutiilor financiare. Intr-un interviu la Romania TV, primul-ministru s-a laudat ca primeste salariul in plic si a avut o singura data un cont bancar de 500 de dolari. De altfel, in declaratiile de avere depuse de Tudose la Parlament din 2004 pana azi se poate constata ca, desi detine doua Mercedesuri, cumparate in 2011 si 2015, primul-ministru nu a declarat nici un cont bancar si nu a avut carduri de credit, conformRomania Libera.

Deriva la nivel inalt a politicilor de resurse umane in sanatate. Zilele trecute, invitat intr-o emisiune televizata, ministrul sanatatii, domnul Florian Bodog, face o radiografie a starii sistemului de sanatate din Romania, pe care momentan il are in coordonare. In randul multiplelor aspecte abordate, problematica resurselor umane in sanatate ocupa un loc insemnat, domnul ministru primind numeroase intrebari pe aceasta tema din partea realizatorului emisiunii. Conform domnului ministru, argumentele care ar trebui sa convinga personalul medical sa practice in Romania sunt pachetul salarial, unul pe care "putine tari din Europa il asigura", precum si un climat de siguranta, informeazaContributors.