PSD vrea sa infiinteze o armata paralela cu cea nationala, care va fi subordonata prefectilor. Ce atributii ar avea Garda Civila. Mai multi parlamentari PSD au depus un proiect de lege care prevede infiintarea unei noi structuri a statului roman, denumita Garda Civila. Surprinzator este faptul ca aceasta structura ar urma sa functioneze in paralel cu cele deja existente in organigramele Ministerului Apararii si a Ministerului de Interne, fiind subordonata primarilor si prefectilor. Textul proiectului arata ca membrii Garzii Civile sunt voluntari care vor face un "stagiu de pregatire militara si civila" si vor interveni "in situatii de urgenta (inundatii, incendii, alunecari de teren, cutremure, etc) si ori de cate ori situatia o impune", anunta Romania Libera.

Politic showFoto: Colaj foto

Ce faceau alti europeni atunci cand Tudose ne anunta ca n-are card bancar. Zilele trecute, pe cand premierul roman explica, intr-un interviu, ca nu a acceptat sa primeasca salariul intr-un cont bancar si ca nu foloseste carduri fiindca ar trebui sa plateasca un comision, ceilalti europeni aveau alte preocupari: Theresa May era la Tokyo, pentru discutii cu Shinzo Abe, in ziua in care dictatorul nord-coreean anunta "sinuciderea iminenta" a Japoniei, din pricina aliantei cu presedintele american, Donald Trump. Emmanuel Macron prezenta noul cod al muncii, prima reforma majora de la inceputul presedintiei sale. Integral pe Adevarul.

Ce a inteles Tudose din "celebrele versuri <>". Planul Guvernului pentru Rosia Montana. Premierul Mihai Tudose este de parere ca varianta exploatarii resurselor minerale de la Rosia Montana trebuie sa ramana una deschisa, pentru perioada in care noile tehnologii vor permite exploatarea in siguranta. In acest context, Tudose a precizat, la TVR, ca el insusi s-a pronuntat, in Parlament, pentru interzicerea folosirii cianurilor in minerit, insa a indemnat la gasirea unei cai de mijloc, spunand, totodata, ca exploatarea resurselor minerale nu trebuie blocata prin declararea de catre UNESCO a zonei Rosia Montana in arie protejata. "Nu putem sa declaram toata Romania o arie protejata si sa ne intoarcem eventual la celebrele versuri <>. Sa lasam o cale deschisa, poate nu acum, poate nu peste 5 ani sau 10 ani", anunta Gandul.

Banii din pilonul II, pretul pensiilor speciale si un Fond pentru clientela suverana. Guvernantii asteapta in aceste zile rezultatul unei analize privind sistemele de pensii gestionate privat, pentru a transa chestiunea pilonului II de pensii. Nu a existat insa niciun studiu serios de impact al majorarii pensiilor, care sa arate, la timp, unde sunt dezechilibrele si ce corecturi trebuie operate. Nici succesivele guverne, nici mintea confuza din spatele programului de guvernare nu au remarcat ca sistemul de pensii rula deja cu un deficit urias, care trebuia alimentat permanent de la bugetul de stat. La un moment dat, pe traseul dezmeticirii in fata cifrelor, politicienii aflati la putere au inteles ca factura pensiilor speciale depaseste 6 miliarde de lei in acest an si, probabil, va urca la 15 miliarde de lei in urmatorii doi ani, potrivit revista22.

Cine ii omoara cu zile pe romani. Ce dezvaluie decizia unor medici de a demisiona pentru ca sectia lor de neurochirurgie le-a fost distrusa de un management defectuos? Dar tentativa fulgeratoare a primariei de a-i determina sa se razgandeasca? Socanta decizie de a demisiona a medicilor de la Spitalul Colentina, Ionut Goblej si Dorin Bica, doi specialisti care n-au mai putut asista cu mainile in san la dezagregarea capacitatii lor de a-i opera pe pacienti, a starnit o replica suprinzator de rapida din partea Gabrielei Firea. Altfel decat birocratia greoaie de partid si de stat tipica formatiunii politice postcomuniste din care face parte, Firea a reactionat, in disperare de cauza, cu o celeritate profesionista la o situatie strigatoare la cer. Una atat de scandaloasa, incat ameninta sa-i distruga durabil imaginea de politician PSD-ist si de primar, scrie Deutsche Welle.