De ce a fost, de fapt, mazilit Adrian Tutuianu. Recunoasterea problemelor financiare ale MApN a venit pe fondul unui conflict cu Liviu Dragnea, dupa ce Tutuianu refuzase sa paraseasca sefia Comisiei SRI. Acum, va pierde si aceasta functie. De fapt, Tutuianu pare sa fi reusit sa ii enerveze atat pe Tudose cat si pe Dragnea. Ca ministru, Tutuianu a gandit un artificiu financiar pentru a rezolva situatia salariilor MapN. Ministerul a cheltuit banii pe primele trei trimestre, iar in absenta rectificarii bugetare, amanate in repetate randuri, Tutuianu intentiona sa foloseasca banii alocati pentru trimestrul patru, scrieRomania Libera.

Politic showFoto: Colaj foto

De ce nu e ok ca apar minori in clipul pentru referendumul antigay din Romania. Acum ca referendumul Coalitiei pentru Familie a primit unda verde de la traditionalul Liviu Dragnea, omul care este intr-o relatie cu o tipa de douazeci si ceva de ani, au inceput sa apara si primele materiale pentru campanie. Legea protectiei copilului (Articolul nr. 22 din Legea nr. 272/2004) spune urmatoarele: "Copiii nu pot fi folositi sau expusi de catre parinti, reprezentanti legali, alte persoane responsabile de cresterea si ingrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, institutii publice sau private, in scopul de a obtine avantaje personale/institutionale sau de a influenta deciziile autoritatilor publice", noteazaVice.

Conflictul diplomatic romano-maghiar intr-o lumina diferita. Intre conflictul diplomatic romano-ungar provocat de liceul catolic de la Targu Mures si recentul incident din Odorheiul Secuiesc exista o relatie care merita sa fie investigata. Conflictul diplomatic dintre Ungaria si Romania pe tema liceului catolic de la Targu Mures nu contine in esenta nimic nou, inscriindu-se in rutina relatiilor romano-ungare marcate de izbucniri periodice alternate cu perioade de acalmie. Scolile de limba maghiara au fost si mobilul infruntarilor din luna martie 1990 si fireste ca ele raman mereu obiecte sensibile si explozive. Ceea ce romanii mai impulsivi nu au observat este ca un mare angajator si furnizor de servicii supranational poate face mai mult decat a realizat un sistem centralizat de educatie, caci ungurii din secuime vor gasi o motivatie imediata si imperativa pentru a invata romaneste, potrivitDeutsche Welle.

Cum s-a transformat un dialog intre comisarii europeni si cetateni intr-unul despre primarul Negoita. Dialogul dintre comisarul european Corina Cretu, presedintele Comitetului Regiunilor Karl-Heinz Lambertz si cetatenii de la Bucuresti a fost mai putin despre cetateni si mai mult despre performantele primarului Sectorului 3, Robert Negoita. Acesta si-a facut aparitia, joi, in cadrul unui eveniment in care comisarul european Corina Cretu si presedintele Comitetului Regiunilor Karl-Heinz Lambertz trebuiau sa dialogheze cu cetatenii de la Bucuresti si sa le raspunda la intrebari si preocupari, cu putin timp inainte ca acesta sa inceapa, insotit de camere de fotografiere si mai multi consilieri personali, conformEuractiv.ro.

Scoala incepe, centrul Craiovei - in santier. Lucrarile de refacere a arterei A.I. Cuza provoaca, de mai bine de o luna, aglomeratie mare pe strazile adiacente. Administratia craioveana si-a ales prost perioada in care a introdus in reabilitare artera ce traverseaza centrul orasului, mai ales ca oamenii s-au intors din concediu, iar scoala sta sa inceapa. Primaria Craiovei a inchis circulatia pe strada A.I. Cuza incepand cu 7 august. De atunci a trecut mai mult de o luna, iar lucrarile inca nu sunt gata, informeazaGazeta de Sud.