Verdictul la plagiatul lui Mihai Tudose, amanat pe termen nedeterminat: SRI si Ministerul Educatiei isi paseaza responsabilitatea. Cele doua institutii ale statului au depasit termenele legale prevazute pentru a da un verdict in cazul suspiciunilor de plagiat din teza de doctorat a lui Mihai Tudose. Ministerul Educatiei explica tergiversarea procesului de analiza prin vacanta in care s-au aflat membrii CNATDCU. SRI sustine ca nu are cine semna recomandarea privind retragerea sau pastrarea titlului de doctor in cazul Tudose deoarece Academia Nationala de Informatii a ramas fara rector, scrie Romania Libera.

Politic showFoto: Colaj foto

Cum a reusit un student roman sa faca DNA sa se miste mai repede intr-un caz de abuz in serviciu. Un tanar student din Alba Iulia, absolvent de Stiinte Politice si proaspat admis la Drept in Bucuresti, Andrei Nicolae Popa, i-a pus gand rau primarului PNL din Alba Iulia, Mircea Hava si vrea sa-l tarasca prin tribunale. Mai exact, in urma cu un an, acesta a depus plangere impotriva primarului pe motiv ca elevii si studentii din Alba Iulia nu pot cumpara bilete cu tarif redus la jumate de la chioscurile Societatii de Transport Public noteaza Vice.

De ce este important ca liberarea conditionata sa fie predictibila? Zilele trecute ministrul Justitiei isi anunta intentia de a analiza considerentele pe care le folosesc instantele de judecata atunci cand judeca cererile de liberare conditionata. Liberarea conditionata a fost introdusa in practica penala pe la sfarsitul secolului 19, inceputul secolului 20, dupa indelungi dezbateri si conferinte internationale. Rolul acestia era de a reduce efectele indezirabile ale inchisorii, de a motiva detinutii sa depuna eforturi in vederea indreptarii lor morale si de a-i sprijini pentru o intoarcere graduala in comunitate, noteaza Contributors.

La Aparare se asteapta continuitate. Poate ca Romania nu se pregateste cu adevarat de razboi, dar angajamentele sale conteaza in planul credibilitatii. PSD cauta sa dea garantii ca nu exista o criza la Ministerul Apararii Nationale. Este posibil sa fie asa, dar atunci exista o criza mai larga care se rasfrange si asupra Apararii si tine de administrarea generala a Bugetului. In orice caz, la Aparare plata salariilor pare sa nu fie de fapt cea mai mare problema, caci asa cum s-a remarcat din analiza datelor, capitolul de inzestrari militare sta cel mai rau. Probabil ca cei mai multi oameni au inteles ca cresterea bugetului militar la 2% din PIB are ca scop achizitia de armament modern si nu alte lucruri cum ar fi pensiile militare si salariile. Altfel, angajamentul acesta politic in cadrul NATO ar fi mai curand o farsa, informeaza Deutsche Welle.

Polonia nu a convins Comisia Europeana ca legile privind justitia sunt conforme cu normele UE. Comisia Europeana a hotarat marti sa trimita un aviz motivat Poloniei in ceea ce priveste Legea privind organizarea instantelor ordinare din aceasta tara. Aceasta este a doua etapa a procesului de infringement. Dupa analiza raspunsurilor trimise de autoritatile poloneze, Comisia Europeana ramane la opinia ca legea este incompatibila cu dreptul UE, considerand ca introducerea unor varste de pensionare diferite pentru judecatorii femei si judecatorii barbati (60, respectiv 65 de ani) reprezinta o discriminare a persoanelor pe criterii de gen, conform Euractiv.ro.