Liviu Dragnea: PSD va face evaluarea Cabinetului Tudose la 29 septembrie. Presedintele PSD si al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a anuntat marti, la Romania TV, ca o evaluare a Guvernului Tudose se va realiza la data de 29 septembrie. Evaluarea va fi prezentata la reuniunea Comitetului Executiv National al PSD de la Sucevita. "Voi prezenta o evaluare a mea, din partea PSD, a guvernarii saptamana viitoare, la CExN la Sucevita", a precizat marti Liviu Dragnea, noteaza Romania Libera.

Politic showFoto: Colaj foto

Toate dubioseniile pe care Primaria Sectorului 1 din Bucuresti le-a luat cu banii tai sub PSD. Conform legislatiei in vigoare, Primaria Sectorului 1 poate sa distribuie din buget 17,5 milioane de euro catre sport. Pentru ca echipa de fotbal Rapid are un numar insemnat de suporteri, primarul Tudorache s-a gandit si la posibilul capital electoral pe care l-ar avea de castigat. Primaria vrea sa lanseze o revista, Buletinul Informativ, ce va avea 32+4 pagini format A4, cu aparitie trimestriala, intr-un tiraj de 133 000 de exemplare. Ca sa ai termen de comparatie, tabloidele romanesti scot cam 50-100 de mii de exemplare, scrie Vice.

Scoala, spiritul bun al stiintei si calea civilizarii. Desigur, a te intreba daca scoala romaneasca are o buna relatie cu stiinta, in conditiile in care problemele ei stringente tin mai degraba de preistoria educatiei, poate parea inadecvat, superfluu si amuzant. Si, cu toate acestea, chestiunea are urgenta si gravitatea ei. Ignorarea stiintei, dar,mai ales, ignorarea si mutilarea spiritului ei, este un fenomen care isi are locul in galeria bombelor cu efect (mai mult sau mai putin) intarziat care ticaie in scoala nationala, potrivit Contributors.

Acolo unde fosta RDG mai traieste. Estul Berlinului este un bastion al Stangii. Gesine Lotzsch are aici statut de eroina. Ea profita de pe urma celor care privesc cu nostalgie spre fostul regim totalitar est-german. Un reportaj semnat de Udo Bauer. In cartierul Hohenschonhausen, din partea de est a capitalei germane, cunoscut pentru blocurile sale ramase mostenire din vremea comunismului, dar care a gazduit si penitenciarul STASI in care erau torturati fizic si psihic detinutii politici, ei bine in acest cartier Gesine Lotzsch a invitat publicul la o lectura de carte. O carte politista a autoarei Katharina Peters. Sigur, un pic de cultura nu strica, dar Lotzsch s-a gandit fara indoiala inainte de toate la cariera politica. Politiciana in varsta de 56 de ani candideaza deja pentru a cincea oara pentru un loc in Bundestag, conform Deutsche Welle.

Ucraina: Legea privind eliminarea predarii in limba materna, semnata de presedintele Parlamentului. Dupa semnare, presedintele Radei Supreme a Ucrainei, Andrii Parubii, a trimis legea sefului statului, Petro Porosenko, fiind nevoie de semnatura acestuia pentru a intra in vigoare. Semnarea proiectului de lege, votat de Rada Suprema pe 5 septembrie, a avut loc marti, in cadrul unei conferinte de presa la Kiev, noteaza BucPress. Comunitatea romaneasca din Ucraina i-a solicitat presedintelui Porosenko sa blocheze prin veto aceasta lege, considerand ca duce la asimilarea lingvistica a minoritatilor nationale, informeaza Euractiv.ro.