Cine sunt romanii descoperiti de Fisc cu bani negri: un fost asociat al Elenei Udrea si un fotomodel. Romania Libera a aflat numele unora dintre cei gasiti cu bani neimpozitati in perioada 2011-2013. Acestia au fost descoperiti ca nu si-au declarat toate veniturile. Una dintre tintele fiscului este fostul asociat al Elenei Udrea, Lucian Eugen Perescu. Sotii Perescu sunt suspectati de constituirea unui grup infractional organizat al carui scop a fost eludarea obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat. Metoda era clasica: facturi fiscale emise de firme-fantoma. Tinta Fiscului si fostul ministru al Dezvoltarii Elena Udrea au fost asociati in societatea Tim Rail Cargo SRL din Dumbravita, judetul Timis, scrie Romania Libera.

PoliticFoto: Colaj foto

Am fost in clubul de fite din Teleorman al fiului lui Liviu Dragnea. Nu cred ca mai este un secret pentru cineva din tara asta ca Liviu Dragnea este un baron feudal in Teleorman, in care el si apropiatii sai controleaza cam tot ce misca. Un loc de distractie relevant din Turnu Magurele este Complexul Briza Dunarii care pana vara asta a apartinut lui Fane Dragnea, fiul baronului de Teleorman. Bine, fiul s-a retras (dupa dezvalurile aparute in presa legate de afacerile familiei), dar afacerea a fost preluata de Madalin Ionita, fostul sofer al lui Liviu Dragnea, potrivit Vice.

Germania: infruntarea titanilor pentru viitorul Europei. Toata Europa are ochii atintiti pe alegerile federale din Germania de pe 24 septembrie, deoarece contextul european a provocat multe tensiuni interne si a condus la aparitia mai multor elemente noi pe scena politica nemteasca. Pe de o parte, vorbim de jumatate dintre alegatori indecisi si de o crestere semnificativa a unui partid eurosceptic cu sanse mari de a intra in Parlament. Pe de alta parte, vorbim de presiuni interne legate de campania intensa pro-migratie cu care ne-a obisnuit Germania pana acum, noteaza Contributors.

Discursul vietii ei - May despre Brexit. Premiera britanica Theresa May sustine la Florenta un discurs despre Brexit. Se asteapta o oferta financiara adresata UE si o declaratie privind pasii care trebuie facuti. May vrea sa scoata din impas tratativele cu UE. Este posibil sa fie cel mai important discurs din intreaga ei cariera. Sefa guvernului de la Londra a ridicat stacheta asteptarilor foarte sus pentru acest discurs consacrat Brexit. Telul ei este depasirea impasului in care au ajuns negocierile cu reprezentantii UE, dupa cum a anuntat cabinetul ei din Downing Street. Evenimentele acestei saptamani arata insa ca spatiul ei de manevra este foarte restrans, conform Deutsche Welle.

Firea isi prezinta scuzele personal pentru blocajele din trafic de miercuri. Primarul general al Capitalei recunoaste ca este o neplacere pentru bucuresteni sa stea blocati in trafic, dar spune ca e mai bine asa decat sa fie surprinsi de o eventuala furtuna pe strada. "Am inteles ca nu toata lumea ma iubeste". Gabriela Firea a reactionat dupa ce bucurestenii au comentat ironic pe retele de socializare panica indusa in legatura cu o furtuna puternica ce urma sa loveasca miercuri Capitala si judetul Ilfov, desi ANM a emis doar un cod galben de ploi si vant, informeaza Euractiv.ro.