Tudose ii declara razboi lui Dragnea: Nu suntem intr-un moment fericit. Voi remania ministri. Numai daca mancam copii cruzi cadeam asa mult in sondaje. M-am gandit sa-mi dau demisia. Premierul Mihai Tudose a declarat in aceasta seara, la Antena 3, ca va remania, saptamana aceasta, mai multi ministri, in special pe cei cu probleme penale. Premierul a recunoscut ca a luat in calcul sa-si dea demisia. Cat despre relatia cu Liviu Dragnea, Tudose a spus:"nu suntem intr-un moment fericit." Daca nu ai mancat niste copii cruzi dimineata nu ai cum sa cazi asa mult in sondaje ( referitor la sondajul care il dadea la doar 27% incredere). Nu putem sa guvernam cu forta, impotriva a ceea ce vrea poporul roman. De aici pleaca nemultumirea mea si-atunci, daca lucrurile stau asa, o analiza, ori sunt eu de vina, prin ce fac sau nu fac, sau sunt niste lucruri in guvern care justifica aceste cifre - prezenta unor ministri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor ministri sau lipsa de rezultate -, saptamana asta voi lua niste decizii, dure, dar necesar. Voi face o remaniere, relateaza Adevarul.

PoliticFoto: Colaj foto

Dragnea neaga orice tensiune in relatia cu Tudose, pe subiectul "Belina". "Nici vorba de conflict." Liderul PSD, Liviu Dragnea, a negat orice conflict cu premierul Mihai Tudose pe subiectul dosarului Belina, dupa ce in spatiul public au aparut informatii privind eventuale tensiuni intre cei doi. "Nici vorba de conflict pe subiectul asta", a tinut sa sublinieze Dragnea. "Nu am vorbit despre asta in partid, la Sucevita nu s-a discutat asta. Atunci am hotarat sa ne vedem in alianta si sa discutam care e cea mai eficienta propunere si atat. Nici vorba de conflict pe subiectul asta", a mai spus Dragnea, scrie Gandul.

Ponta, prima reactie dupa inceputul "razboiului" Tudose-Dragnea: Daca Tudose are curaj, acum poate salva PSD si guvernarea. Fostul premier si lider PSD Victor Ponta a avut prima reactie dupa ce seful Guvernului, Mihai Tudose, a recunoscut relatiile tensionate cu Liviu Dragnea, care s-ar putea termina cu remanierea a cinci ministri. "Eu tot spun de peste un an - Dragnea doar foloseste PSD pentru interesele lui - nu il intereseaza nimic altceva! Dupa el potopul! Daca Mihai Tudose are curaj, acum poate salva PSD si guvernarea! Ce nu a reusit (din pacate) Sorin Grindeanu! Sa speram ca intelege si el ceea ce toti stim - cat timp e Dragnea, acolo nu vom avea nici guvernare buna, nici viitor pentru PSD si pentru Romania", a scris Victor Ponta pe Facebook, potrivit Adevarul.

Presedintele CCR s-a antepronuntat in dosarul "Bombonica". Presedintele Curtii Constitutionale da, deja, in nume propriu, o sentinta in procesul in care Liviu Dragnea este judecat pentru instigarea la abuz in serviciu. Valer Dorneanu s-a si pronuntat in acest caz, tocmai intr-un interviu televizat. El sustine ca nu vede niciun act de coruptie in dosarul in care sunt judecati presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si fosta sotie a acestuia, Bombonica Prodana. DNA il acuza pe Liviu Dragnea de instigare la abuz in serviciu si la fals intelectual, iar pe sotia acestuia de abuz in serviciu. Alaturi, in boxa acuzatilor, le stau alti opt fosti si actuali functionari de la Protectia Copilului Teleorman. Procurorii DNA spun ca acestia au dezvoltat un sistem prin care membrii filialei PSD din Teleorman erau platiti ilegal din banii destinati copiilor defavorizati. Cu toate astea, presedintele CCR crede ca singurul motiv pentru care acest dosar a ajuns la DNA este calitatea persoanelor implicate, anunta Digi24.

Anuntul lui Iohannis despre Brigada Multinationala, dupa vizita facuta la Craiova. Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat luni la Craiova, unde a participat alaturi de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la constituirea Brigazii Multinationale Sud-Est, ca aceasta va fi operationala pana la finalul anului viitor. Alaturi de Klaus Iohannis si Jens Stoltenberg, la constituirea Brigazii Multinationale Sud-Est de la Craiova au fost prezenti si ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, si seful Statului Major General, generalul Nicolae Ciuca. Seful statului a adaugat ca Romania isi propune consolidarea rolului de "furnizor de securitate si stabilitate", potrivit Gandul.

Ambasadorul Ucrainei in Romania, despre amanarea vizitei presedintelui Iohannis: Este pana la clarificarea situatiei privind Legea Educatiei. Ambasadorul ucrainean la Bucuresti, Oleksandr Bankov, explica pentru "Romania libera", de ce in viitoarea lege privind invatamantul preuniversitar, limbile minoritatilor apartinand Uniunii Europene vor fi favorizate, fata de limba rusa. Diplomatul trimis de Kiev in Romania povesteste ca el insusi nu a vorbit limba ucraineana pana la 14 ani, fiindca provine dintr-o familie din zona Lugansk. Oleksandr Bankov spera ca noua Lege a educatiei nu va opri "cursul ascendent" al relatiilor dintre Bucuresti si Kiev, scrie Romania Libera.