Premierul Tariceanu a recunoscut miercuri, la Cotroceni, in fata lui Traian Basescu, ca „Norica Nicolai i-a creat probleme“. Cei doi au cazut de acord sa gaseasca o solutie pentru iesirea din criza.

Dupa ce premierul Tariceanu a lansat miercuri, la Guvern, un apel catre Traian Basescu pentru rezolvarea crizei de la Ministerul Justitiei, acesta l-a chemat la Palatul Cotroceni, unde au convenit, potrivit unor surse din conducerea PNL, ca scandalul Norica Nicolai este un „cartof fierbinte“ de care trebuie sa scape amindoi.

„Norica mi-a creat probleme“, ar fi recunoscut premierul in fata presedintelui, amindoi exprimindu-si, in mod destul de nefiresc pentru relatiile tensionate dintre ei, disponibilitatea de a cauta solutii pentru stingerea conflictului.

Tariceanu i-a spus sefului statului ca ia in calcul anumite variante de iesire din impas, dar nu-i poate spune clar ca va renunta la Norica Nicolai, avind in vedere ca acest lucru l-ar pune intr-o situatie delicata in interiorul PNL.

Ca varianta de iesire din criza, se pare ca premierul i-ar fi avansat lui Basescu posibilitatea recurgerii la o restructurare guvernamentala ca pretext pentru o schimbare de ministri, astfel incit, eventual, Norica Nicolai sa fie nominalizata nu la Justitie, ci pe un alt portofoliu - de exemplu la Ministerul Muncii, unde actualul ministru, Paul Pacuraru, este oricum amenintat de suspendare din cauza punerii sub urmarire penala.

Sursele citate au declarat pentru Cotidianul ca seful statului ar fi acceptat, de principiu, o asemenea varianta, el precizind insa ca sub nici o forma n-o va accepta pe Norica Nicolai la Justitie.

Dupa intrevederea de la Cotroceni, premierul a avut o intilnire cu liderii PNL Bogdan Olteanu si Teodor Melescanu, precum si cu proaspatul sau consilier pe probleme juridice, Tudor Chiuariu, pentru a dezbate acelasi subiect al crizei de la Justitie. „Am discutat despre sesizarea catre Curtea Constitutionala, cind o depunem, zilele astea.

Tudor Chiuariu lucreaza la ea si a spus ca este aproape gata“, a declarat, pentru Cotidianul, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

Sesizarea catre Curtea Constitutionala, considerata principala arma de lupta impotriva lui Traian Basescu, este insa aminata, la dorinta premierului Tariceanu, care a sustinut, in fata liderilor PNL, ca „doreste sa vada care este atmosfera la Curte“.

De fapt, premierul amina sesizarea pentru ca ar dori, spun aceleasi surse, sa nu o mai nominalizeze pe Norica Nicolai la Justitiei cunoscut fiind faptul ca nu a dorit-o pe aceasta de la bun inceput si ca a desemnat-o la presiunea vicepresedintilor liberali.

Integral in Cotidianul