Ministrul transporturilor are sprijinul PNL Bucuresti pentru a candida, insa lideri importanti vor pe altcineva.

Liberalii bucuresteni au analizat candidaturile pentru alegerile locale si il sprijina pe Ludovic Orban pentru Primaria Capitalei. Decizia finala urmeaza sa fie luata de conducerea centrala a partidului, unii dintre liderii partidului nefiind foarte multumiti de candidatura lui Orban.

Orban gestioneaza sondajul intern

Ludovic Orban a anuntat, inca din toamna anului trecut, ca-si doreste sa candideze din partea PNL la Primaria Capitalei. Totusi, dupa ce la finalul anului trecut Orban a fost implicat intr-un scandal legat de accidentul rutier, unii dintre liderii partidului, inclusiv nume grele precum Bogdan Olteanu, au inceput sa aiba semne de intrebare.

Conducerea liberalilor bucuresteni s-a reunit miercuri seara, fara a lua o decizie finala, singurele certitudini fiind sprijinirea lui Ludovic Orban pentru Primaria Capitalei si a lui Andrei Chiliman pentru Primaria Sectorului 1.

De aici, lucrurile se pot complica pentru Orban. Potrivit statutului PNL, cuvantul final apartine conducerii centrale. Conducerea liberalilor bucuresteni selecteaza trei propuneri de candidati si le inainteaza spre definitivare Biroului Politic Central. Cei trei urmeaza sa fie selectati pe baza unor sondaje de opinie, realizate de PNL Bucuresti si in care vor fi inclusi sase candidati.

Deocamdata, era sigura doar prezenta lui Orban in acest sondaj. Conducerea centrala a PNL ar vrea ca in sondaj sa fie introduse si alte nume, precum Varujan Vosganian, sau chiar unii parlamentari din Bucuresti, precum Crin Antonescu, Bogdan Olteanu sau Dan Motreanu. Insa decizia finala privind persoanele incluse in sondaj si cele trei variante prezentate conducerii centrale se afla, practic, in mainile lui Orban.

Parlamentarii, invitati sa candideze la primarii

O alta varianta vehiculata viza aruncarea unora dintre aceste nume grele in lupta pentru primariile de sector, in conditiile lipsei de candidati cu sanse reale.

In afara lui Andrei Chiliman, relativ bine plasat in sondajele care vizeaza sectorul 1, celelalte nume vehiculate de liberali nu sunt ale unor persoane cu notorietate: Dragos Dinca (sectorul 2), deputatul Mircea Ciopraga (sectorul 3), Andrei Petrescu (sectorul 4 ), Dan Banu (sectorul 5), Antonel Tanase (sectorul 6).

Deocamdata, niciunul dintre parlamentarii liberali nu s-a implicat in lupta pentru Capitala. Este posibil ca si in alte orase sa fie luate in calcul candidaturile unor parlamentari, in partid discutandu-se, neoficial, despre candidatura lui Relu Fenechiu la Primaria Iasi.

Integral in Evenimentul Zilei