Ce decizie a luat SRI, dupa ce senatorul PSD Claudiu Manda i-a cerut demisia generalului Dumitru Dumbrava, secretarul general al SRI. Conducerea SRI solicita membrilor Comisiei parlamentare care controleaza activitatea Serviciului sa nu implice institutia in jocuri politice. Reactia SRI vine dupa ce senatorul PSD Claudiu Manda, presedintele Comisiei de control a SRI, i-a cerut demisia generalului Dumitru Dumbrava. De asemenea, conducerea SRI a hotarat ca dialogul cu Comisia parlamentara sa se realizeze, pe viitor, direct prin cabinetul lui Eduard Hellvig, nu prin Secretariatul General al institutiei, ca pana acum, scrie Adevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

C. T. Popescu: Comunicatul Parlamentului, un fals. Comunicatul Parlamentului cu privire la mesajul transmis de SUA este un act fals, spune scriitorul si jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Invitat la "Jurnalul de Seara", el a explicat ca presedintii celor doua camere din Parlament, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, au savarsit uz de fals prin acest document pentru ca parlamentarii nu au fost consultati. "Categoric ar trebui sa vorbeasca domnul Iohannis. E o chestiune de securitate nationala si o chestiune esentiala de politica internationala, politica externa a Romaniei", a declarat Cristian Tudor Popescu, citat de Digi24.

Raspunsul oficial al lui Dragnea si Tariceanu la criticile SUA pe Legile Justitiei: "Deciziile si voturile din Parlament se desfasoara in numele suveranitatii poporului". Cei doi presedinti ai camerelor Parlamentului si-au exprimat in mesajul transmis "speranta" ca declaratia transmisa de oficialii americani a fost facuta cu buna credinta: "nu putem sa nu remarcam ca ea nu pare sa fie rezultatul unei analize echilibrate, obiective si cuprinzatoare a faptelor, facand mai degraba ecou unor opinii vehiculate in spatiul public romanesc". Acestia le transmit oficialilor americani ca "deciziile si voturile din Parlament se desfasoara in numele suveranitatii poporului si nu pot face obiectul niciunei forme de presiune", scrie Gandul.

Ce spune Ponta despre revenirea in PSD: "Acum partidul e o alianta intre baronii PD-isti si exaltatii PRM-isti". Fostul premier Victor Ponta a vorbit, la Adevarul Live, despre posibilitatea de a se reintoarce in PSD, dar si despre actuala conducere a formatiunii social-democrate. Astfel, fostul premier Victor Ponta a precizat: "Nu poti niciodata sa spui niciodata in politica. Majoritatea celor din PSD imi sunt in continuare apropiati. Am o problema cu directia pe care a luat-o PSD. Eu spun ceea ce multi gandesc si n-au curaj sa spuna. Mie n-are ce sa-mi faca Dragnea, n-are ce sa-mi dea, n-are ce sa-mi ia. N-are cu ce sa ma cumpere".

Cum raspund sefii Jandarmeriei acuzatiilor ca au fost sa-l apere pe Liviu Dragnea la DNA. Nici vorba de asa ceva, spun sefii militarilor. Dispozitivele de ordine au fost trimise sa apere institutia si nu omul, spune inspectorul sef al Jandarmeriei Romane, iar regula a fost aplicata ori de cate ori un demnitar a fost chemat in birourile procurorilor. Imaginile si marturiile subordonatilor il contrazic, insa. Niciun jandarm nu a fost chemat sa tina scut fostului presedinte Traian Basescu, care a intrat si a iesit din Parchet printre oameni. Fostul premier Victor Ponta a venit la Directia Nationala Anticoruptie in carje. Si-a facut cu greu loc printre aproape 50 de reporteri si cameramani, fara sprijinul jandarmilor, potrivit Digi24.