Un actor si doi ingineri taie si spanzura in legile Justitiei. Ce studii au parlamentarii din Comisia Iordache. Parlamentarii care au impus modificarile scandaloase la legile Justitiei au ca profesie de baza ingineria si actoria. Florin Iordache a lucrat la fabrica de mobila din Caracal, Eugen Nicolicea a fost angajat la santierul naval din Turnu Severin, in timp ce Marton Arpad a fost actor, unul grabit spre Parlament. Din cei 24 de membri ai Comisei, numai patru au facut o scoala serioasa de drept: Catalin Predoiu (PNL), Robert Cazanciuc (PSD), Adrian Tutuianu (PSD) si Stelian Ion (USR). Restul ori au absolvit facultati private, ori au cu totul si cu totul alte profesii de baza, scrieAdevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Basescu: Daca se fac alegeri anticipate ar castiga tot PSD si tot cu scor mare. Presedintele Partidului Miscarea Populara, Traian Basescu, ii califica pe cei care doresc alegeri anticipate drept "copii" si nu crede ca exista vreun politician responsabil care sa poata spune ca in Romania se pot organiza alegeri anticipate. "Va spun ceva, ma tem ca ar castiga tot PSD si tot cu scor mare. Pentru ca masurile pe care le-au luat satisfac clientela lor. Clientela lor e multumita, clientela lor e nepasatoare la legile justitiei, clientela lor ii sustine si ii voteaza chiar daca sunt in puscarie sau arestati.", a declarat Basescu, la B1 TV, scrieRomania Libera.

Tariceanu: Protestele incearca sa rastoarne actuala Putere prin mijloace nedemocratice. Protestele din strada reprezentau, la inceput, societatea civila, dar in prezent au devenit "in mod vadit foarte politice", a afirmat, duminica, presedintele Senatului si al ALDE, Calin Popescu Tariceanu. "Ele au devenit niste proteste la care partidele de opozitie, foarte slab prezente in viata publica...cauta sa se asocieze cu miscarile de strada pentru a capata un plus de credibilitate in revendicarile pe care le au", a declarat Tariceanu intr-o interventie telefonica la Romania TV. De asemenea, chestionat cu privire la eventualitatea organizarii alegerilor anticipate, Tariceanu a spus ca partidele de opozitie reusesc "cu chiu, cu vai sa reprezinte cam 25% din optiunile electorale", a mai spus acesta, potrivitRomania Libera.

Toader raspunde criticilor dure ale Procurorului General. "Ministrul justitiei nu interfereaza in activitatea de urmarire penala, dar poate sa intrebe". Ministerul Justitiei sustine ca proiectul privind modificarea legilor justitiei preia "regula de rang constitutional, potrivit careia, procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei", precizand ca ministrul nu interfereaza in activitatea de urmarire penala, "insa poate sa intrebe, de exemplu, cum se explica faptul ca fata de un demnitar se incepe urmarirea penala, demnitarul este suspendat din functie, apoi, o lunga perioada de timp nu se mai efectueaza niciun act de urmarire penala", a declarat Toader. Precizarile vin in contextul in care Augustin Lazar a declarat, vineri, ca modificarile aduse legilor justitiei sunt menite sa slabeasca independenta procurorilor, precizand ca o consultare a Comisiei de la Venetia este obligatorie, scrieGandul.

Ambasadorul SUA: Slabirea legislatiei anticoruptie expune Romania amenintarilor Rusiei. Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a lansat un avertisment autoritatilor de la Bucuresti, pe fondul discutiilor despre modificarea legilor Justitiei. "Noi credem ca slabirea legislatiei care va permite sa aveti un sistem judiciar independent si sa lansati o lupta puternica impotriva coruptiei submineaza si rezistenta nationala si poate expune Romania la amenintari venite de peste hotare, inclusiv la cele din partea Rusiei. Coruptia este o scena pe care actorii ostili o pot folosi pentru a sparge fundatia unui stat rezistent", a spus Hans Klemm, citat deDigi24.