Majoritatea PSD-ALDE incepe sa scartaie. Cum a ajuns Dragnea la mana minoritatilor.Voturile date pe proiectul de lege privind statutul magistratilor si pe initiativa de schimbare a Legii de modificare a ANI a aratat ca majoritatea PSD-ALDE a devenit foarte fragila, cele doua partide ajungand la mana UDMR si a Grupului minoritatilor, adica grupurile care au inclinat balanta. Coalitia PSD-ALDE nu mai are forta pe care o arata in urma cu un an. Iar acest lucru s-a vazut clar la sedinta de plen a Camerei Deputatilor unde social-democratii si colegii lor din ALDE au incercat sa stranga cat mai mult randurile pentru a reusi sa treaca prima initiativa din pachetul de legi pe Justitie, dar si "Legea Iordache", adica initiativa prin care mai multi parlamentari scapa de decizia definitiva privind incompatibilitatea lor, informeazaAdevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Un deputat PMP acuza USR ca a facut "front comun" cu PSD pe amendamentele la Bugetul pe 2018, sfidand romanii din Diaspora."Din pacate, contrar oricarui cadru legal, PSD si USR au sfidat inca o data romanii din Diaspora, au facut front comun si au votat impotriva sustinerii si votarii in cadrul Comisiei reunite a romanilor din afara granitelor tarii din Senat si Camera Deputatilor a amendamentelor aduse la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2018! Aceasta pozitie de unitate a celor doua formatiuni politice nu este deloc intamplatoare! A inceput inca din Comisia speciala privind legile justitiei cand USR si PSD au adus impreuna amendamente la legile justitiei!", se arata in comunicatul transmis de deputatul PMP pentru Diaspora, Doru Petrisor Coliu. Acesta sustine ca este inadmisibil sa ceri avizarea Legii Bugetului de Stat in forma transmisa de Guvern fara a se vota asupra amendamentelor depuse la aceasta, anuntaGandul.

Polonia, Ungaria si Romania: Politicienii care controleaza Justitia in ciuda amenintarilor UE.De ceva timp incoace, in Polonia, Ungaria si Romania se cauta supunerea justitiei de catre politic. Odata ce partidul aflat la putere va putea numi magistrati docili in posturile cheie, se va putea purcede chiar la modificarea Constitutiei in scopul dorit de putere. Am mai scris despre eroarea istorica a Uniunii Europene de a admite, in etape, intre 2004-2013, 13 tari est-europene fost comuniste. Opt din ele au fost primite in valul de euforie naiva si inconstienta din 2004, cand 10 tari au intrat simultan in UE (opt est-europene, plus Cipru si Malta). In Polonia, Romania si Ungaria, toate protestele si amenintarile venite de la Bruxelles nu au avut pana acum niciun efect impotriva lui Orban, Kaczynski sau Dragnea (sau, alternativ, Ponta), scrieVice.

Ambasadorul Canadei in Romania, Kevin Hamilton, ingrijorat de demersul privind legile justitiei.Ambasadorul canadian la Bucuresti Kevin Hamilton s-a intalnit marti, la Primaria Iasi, cu edilul Mihai Chirica, el declarand ulterior jurnalistilor ca faptul ca oamenii ies in strada si protesteaza pasnic arata ca Romania are o democratie puternica. "Canada, ca si multi parteneri internationali, este preocupata si are aceeasi ingrijorare pe care o au multi dintre protestatari in ceea ce priveste reforma in justitie si pachetul de legi care se dezbate in Parlament. Din 2007 si pana in prezent Romania a facut progrese remarcabile in lupta impotriva coruptiei si in constituirea independentei in acest sector. Multe parti din pachetul de legi amintit par ca vor inversa acest proces. De aceea intelegem pe deplin nemultumirile protestatarilor", a spus ambasadorul Canadei, Kevin Hamilton. Cat priveste modificarile la Codul Fiscal, adoptate recent de guvern, diplomatul canadian a spus ca investitorilor nu le plac schimbarile bruste, conformRomania Libera.

Noul program spatial american si "micile" griji ale Estului. Programul spatial al presedintelui Trump ar putea sa reinstaleze SUA in pozitii de prestigiu, confortandu-si totodata satelitii. In orice caz diplomatii romani continua sa fie nelinistiti de noile evolutii. Un comentator roman al relatiilor internationale semnala ca scaderea influentei americane in lume ar fi o veste proasta pentru o tara mica ca Romania care isi pune mari sperante in rolul pe care ar putea sa-l mai joace Statele Unite ca putere protectoare. El invoca printre altele contextul politic recent in care UE, Rusia si tarile islamice au dezavuat la unison decizia presedintelui Trump de a muta ambasada SUA la Ierusalim. Dar daca marginalizarea SUA pare deocamdata o previziune neverificata, un anumit aspect e ceva mai sigur: Romania si-a pus, intr-adevar, mari sperante in rolul SUA din moment ce a riscat inasprirea relatiilor cu Rusia prin amplasarea pe teritoriul ei a unui sistem antiracheta, relateazaDeutsche Welle.