Senat. Tariceanu citeaza din Stalin si se declara nemultumit ca nu s-au modificat mai substantial legile Justitiei. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, de la tribuna Camerei Superioare, ca legile Justitiei trebuiau modificate mai amplu si ca membrii Comisiei speciale au facut "opera mult mai modesta". Liderul ALDE i-a criticat pe magistrati, pe protestatari si pe reprezentantii opozitiei, iar la un moment dat a tinut sa citeze "formula tovarasului Stalin"."Stiti ce spunea? Ca nu exista oameni nevinovati, ci numai persoanele de care nu ne-am ocupat suficient", a declarat acesta, citat deDigi24.

Politic showFoto: Colaj foto

Ce face Principesa Margareta cu Palatul Elisabeta. Legea actuala o da afara in 60 de zile. Salvarea vine de la Dragnea si Tariceanu. Principesa Margareta, care in prezent poarta titlul de Custode al Casei Regale si e seful Casei Regale, ar putea sa fie data afara din Palatul Elisabeta la inceputul lunii februarie. Motivul: Regele Mihai primise Palatul Elisabeta de la Guvernul Nastase in calitate de fost sef de stat, asa ca, potrivit legii, dupa moartea sa, familia trebuie sa elibereze locuinta in decurs de doua luni. Surse politice au declarat pentruAdevarulca situatia locativa a familiei regale va fi rezolvata de Guvern printr-o Hotarare de Guvern, mai ales in contextul in care in Parlament se afla un proiect de lege care reglementeaza statutul Casei Regale.

Legile Justitiei, adoptate cu scandal. USR i-a bruiat pe parlamentarii puterii cu Recviem-ul lui Mozart: "Ati ingropat Justitia". Comisia speciala pentru legile Justitiei a adoptat, marti seara, Raportul la proiectul care modifica Legea 304/2004 privind organizarea judiciara. Sedinta nu a fost lipsita de contrele intre putere si opozitie. In boxe a rasunat Recviemul lui Mozart, initiativa de a pune muzica clasica in boxe apartinand parlamentarilor USR. "E un Recviem pentru Justitie. Ati ingropat Justitia", a spus deputatul USR Stelian Ion, adresand-se majoritatii PSD-ALDE. Iordache a anuntat insa ca, indiferent de cat de tare rasuna muzica in boxe, sedinta va continua pana cand se vor finaliza Rapoartele la proiectele care modifica Legea 304/2004 privind organizarea judiciara si Legea 317/2004 privind CSM, scrieGandul.

Dan Barna: USR va contesta la CCR legea privind statutul magistratilor. Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, marti, ca formatiunea sa va ataca la Curtea Constitutionala (CCR) adoptarea de catre Senat a Legii 303/2004 privind statutul magistratilor, spunand ca trebuie utilizat orice instrument pentru a bloca intrarea in vigoare a acestei legi. "Dupa cum am spus, nu este un sfarsit de drum. Vom continua lupta cu toate instrumentele si cu toate mijloacele legale, parlamentare si civice pe care le avem la dispozitie.", a declarat Dan Barna, potrivitAdevarul.

Scandal intre Robert Turcescu si Claudiu Manda. Se propune un cabinet de psihiatrie la Parlament. Caudiu Manda (PSD) a criticat amendamentele lui Robert Turcescu (PMP), iar acesta a replicat ca si el poate comenta amendamentele pe care Manda le are cu Lia Olguta Vasilescu. "Stimati colegi, va propun tuturor un amendament ad-hoc prin care sa suplimentam bugetul Camerei Deputatilor cu o suma care credeti dumneavoastra de cuvinta pentru infiintarea unui cabinet de psihiatrie de urgenta. Sincer, ne va ajuta", a declarat acesta. Presedintele de sedinta, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat ca nu poate sa supuna la vot solicitarea lui Pavel Popescu pentru ca "procedura nu prevede", potrivitRomania Libera.