Politic show: Liderii PSD, in apararea lui Carmen Dan; Trei nume mari din PSD se lupta pentru sefia MAI, desi Carmen Dan refuza sa plece. Cum poate scapa Tudose de ministrul de Interne
Vicepremierul Paul Stanescu isi contrazice seful de la Guvern: Nu se impunea demisia lui Carmen Dan. Vicepremierul Paul Stanescu este de parere ca nu se impunea demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan. Alti lideri PSD spun ca partidul trebuie sa se concentreze pe aplicarea programului de guvernare si spera ca acest moment tensionat va fi depasit. ntrebat, joi seara, de corespondentul MEDIAFAX, daca se impunea demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, vicepremierul Paul Stanescu, un apropiat al lui Liviu Dragnea, a raspuns "Nu". El a refuzat sa faca declaratii suplimentare. Alti lideri ai PSD spun ca partidul trebuie sa se concentreze pe aplicarea programului de guvernare. "Guvernul este rezultatul unei coalitii politice si a votului popular! Asa cum am mai spus, CExN si coalitia analizeaza orice problema sesizata de membrii Guvernului. PSD trebuie sa ramana conectat la agenda publica si la implementarea programului de guvernare", a declarat Constantin Radulescu, presedintele PSD Valcea, citat de Gandul.
Ce arme se folosesc in batalia pentru PSD. Competitia dintre Liviu Dragnea si Mihai Tudose pentru controlul PSD a intrat in linie dreapta. Ambele tabere folosesc resursele guvernamentale, saboteaza actiunile adversarilor, ii ameninta si ii linseaza mediatic. Ambele tabere folo-sesc toate armele din dotare pentru a-si creste sansele la Comitetul Executiv National din 29 ianuarie, unde se va discuta propunerea premierului de restructurare. Propunerea nu este agreata de Liviu Dragnea, pentru ca restructurarea este o formula prin care premierul incearca sa scape de oamenii sai. De altfel, Tudose a cerut deja demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pe care o acuza ca l-a mintit. Premierul a avut grija sa isi coaguleze propriul grup de sustinatori, folosindu-se de parghiile avute la dispozitie. I-a oferit un aparat de lucru vicepremierului Marcel Ciolacu, care l-a parasit pe Dragnea pentru Tudose, relateaza Romania Libera.
Orban: Doi militieni, Dragnea de Teleorman si la Dragnea de Braila, se rafuiesc pentru controlul MAI. In conflictul dintre Liviu Dragnea si Mihai Tudose intervine liderul PNL, Ludovic Orban, care remarca faptul ca PSD este incapabil sa guverneze. "Doi militieni, ma refer la Dragnea de Teleorman si la Dragnea de Braila, se rafuiesc pentru controlul Ministerului de Interne, asa cum a facut intotdeauna PSD, care a considerat Ministerul de Interne perla coroanei. De ce? Mi-e foarte greu sa inteleg", a afirmat presedintele PNL, Ludovic Orban. Orban sustine ca Politia nu mai este condusa, ina cest moment pentru ca nimeni nu are autoritate asupra sefilor. "E tot mai clar ca PSD nu este capabil sa guverneze", a mai spus el, citat de EurActiv.
Liderii PSD, in apararea lui Carmen Dan. Liderii PSD nu sunt de acord cu demisia lui Carmen Dan din fruntea Ministerului de Interne si spun ca premierul s-a pripit atunci cand a vorbit despre acest lucru. Ei avertizeaza ca acest conflict se poate termina inclusiv cu plecarea intregului Guvern si ca daca exista o confruntare in interiorul PSD, atunci cu siguranta e instrumentata din exteriorul partidului. Dumitru Buzatu: "Solicitarea demisiei adresata doamnei Carmen Dan cred ca a fost facuta intr-un mod pripit. Din pacate avem de-a face cu o escaladare a conflictului. Acest conflict poate sa duca pe de o parte la demisia Guvernului, pe de alta parte la demisia lui Carmen Dan". Viorica Dancila, presedinta organizatiei de femei a PSD: "Eu consider ca in momentul actual nu trebuie sa-si dea demisia nimeni, nici prim ministrul, nici ministrul de interne Carmen Dan. Trebuie sa evaluam toate aceste lucruri si sa avem o discutie in interiorul partidului", potrivit Digi24.

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul