Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, la interviurile Europa FM, ca liderul PNL Ludovic Orban "are o problema de aritmetica" si i-a spus, luni dimineata, cand au baut o cafea: "Ludovic, daca vrei sa-mi faci curte, gaseste un alt text. Asta merge la copii mai tineri, nu la mine", relateaza News.ro. Kelemen mai spune ca, avand in vedere numarul de voturi primit in Parlament de Cabinetul Dancila, au votat in favoarea acestuia poate inclusiv parlamentari de la PNL. Liderul UDMR a sustinut ca "tragedia cea mai mare e ca in opozitie nu avem o alternativa", pentru ca proiectul "sa-i omoram pe cei de la PSD" e un proiect extrem de important, dar nu este unul de viitor.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

In legatura cu faptul ca Ludovic Orban spunea ca fara UDMR nu ar fi trecut Guvernul, Kelemen Hunor a replicat: "Domnul Orban, eu zic ca are mai multe probleme, dar are o problema de aritmetica. Deci, daca adunam toate voturile, se vede ca fara voturile noastre ar fi trecut acest Cabinet, pe de o parte, iar pe de alta parte eu asa tin minte, ca acest Cabinet a primit mai multe voturi decat Cabinetul Grindeanu sau Cabinetul Tudose".

Liderul UDMR a precizat ca Ludovic Orban i-a spus si lui ca daca UDMR nu ar vota Guvernului, ar fi si parlamentari din coalitia PSD-ALDE care nu ar vota.

"Mi-a zis si mie Ludovic Orban luni dimineata cand am baut o cafea acest lucru si am spus: "Ludovic, daca vrei sa-mi faci curte, gaseste un alt text. Asta merge la copii mai tineri, nu la mine". Deci, sa-mi spui mie si sa si cred ca parlamentarii ALDE si PSD prind curaj in functie de comportamentul meu, inseamna ca ma supraestimezi sau ma subestimezi cand crezi ca te cred cand spui asa ceva. Deci, nu merge. Chiar e o chestiune atat de banala si atat de simpla. Totusi, sa ma crezi atat de naiv ca eu te cred cand spui ca celalalt prinde curaj in functie de cum ma comport eu chiar e de rasul lumii", a declarat Kelemen Hunor.

El a vorbit si despre faptul ca liderul PNL nu avea niciun plan despre ce ar fi facut dupa caderea Cabinetului Dancila.

"Eu am zis: Ok, hai sa zicem ca pica Cabinetul Dancila. Ce urmeaza? Pai nu stim, vorbim dupa aceea. Am spus: Nu se poate. Deci, dupa 27 de ani, eu nu accept. Daca vrem sa construim ceva, atunci incepem discutiile cu saptamani, cu luni inainte, stabilim ce e de facut, fiindca altfel nu se poate, inainte de vot sa imi spui ca nu stiu ce vreau sa fac dupa, dar sa fii de acord cu mine si apoi vedem ce facem", a spus Kelemen.

Liderul UDMR a spus ca nu exista dialog cu partidele din opozitie: "E lipsa de dialog. Ne intalnim din patru in patru luni. Ultima data ne-am intalnit in septembrie sau cand a fost motiunea de cenzura".

"Mie mi-ar fi placut un Guvern de centru-dreapta. Nu eu am votat in 2016 nici cu PSD, nici cu ALDE, nici cu PNL, PMP, USR (...), dar eu respect voturile cetatenilor. Tragedia cea mai mare nu e ca am ajuns intr-un an la al treilea guvern, tragedia cea mai mare e ca in opozitie nu avem o alternativa. Proiectul "sa-i omoram pe cei de la PSD" e un proiect extrem de important, dar nu este un proiect de viitor. Nu e un proiect de valoare, nu e un program de guvernare sa dam jos pe cei care au castigat alegerile in 2016. Eu as fi vrut sa existe un guvern de centru-dreapta, dar nu e vina mea ca asta a iesit", a subliniat presedintele UDMR.

El a tinut sa precizeze ca e adevarat si ca, daca ai castigat alegerile, nu ai voie sa faci ceea ce vrei.

"Si la Cotroceni presedintele avea niste semnaturi de la PSD-ALDE. Aritmetic aveau 9-10 semnaturi peste. Ce sa faca domnul Iohannis cand nu avea nicio oferta din partea domnului Orban?", a mai declarat Kelemen Hunor.

Presedintele UDMR a apreciat ca Ludovic Orban mai face o greseala, pentru ca lasa impresia ca se lupta cu PSD, dar de fapt de fiecare data cand are posibilitatea "mai baga un cutit" in cei de la UDMR. "Nu va castiga nimic. Nu va da jos PSD bagand cutite in noi", a spus Kelemen.

In ceea ce priveste investirea Cabinetului Dancila, presedintele UDMR a mai declarat: "Inseamna ca au votat si de la PNL, ca altfel nu iese, pentru ca astia nu s-au inmultit prin divizare, pesedistii, cineva a mai dat cateva voturi".