In discutiile privind unificarea PD si PLD, liderii formatiunilor au hotarit ca, la sfirsitul ciclului electoral de doi ani, sa transforme denumirea partidului in Partidul Popular, a dezvaluit ieri Valeriu Stoica, vicepresedinte PD-L, citat de NewsIn. Potrivit acestuia, decizia de contopire a celor doua nume ale partidelor a fost luata din considerente „tactice, electorale”, pentru a nu crea confuzie in rindul alegatorilor.

„Am stabilit, dupa acest ciclu electoral de doi ani, care sa nu uitam ca cuprinde cinci runde de alegeri, si ne-am promis noua insine ca PD-L se va denumi Partidul Popular”, a spus Valeriu Stoica, invitat la dezbaterea publica „Valorile si principiile dreptei romanesti”, organizata de Centrul pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala si moderata de Gabriel Liiceanu.

In cadrul aceleiasi dezbateri, Stoica a declarat ca principalul obiectiv al PD-L este cistigarea alegerilor locale si parlamentare. El si-a exprimat temerile cu privire la modul in care partidul sau va reusi sa guverneze, dupa „alegerile pe care le va cistiga”, in conditiile in care Romania a fost guvernata „prost, ineficient, iar fortele politice, in ultimii 17 ani, au clacat si au esuat in guvernarea tarii”.

„Romania nu poate exista fara un sistem politic puternic si nici fara cetateni puternici. E nevoie de o alianta cu cetatenii, si prin programul politic noi ne-am asumat acest obiectiv, o noua alianta cu cetatenii, o comunicare la nivelul actiunii politice”, a continuat Stoica.

Integral in Cotidianul