Dodon afirma ca romanii ii sunt frati: Nu sunt antiroman, sunt antiunionist! Desi a facut mai multe declaratii controversate la adresa Romaniei, Igor Dodon sustine ca nu este antiroman, ci doar antiunionist. Mai mult ca atat, presedintele instista pe retorica sa ca romanii ii sunt frati. Potrivit presedintelui, moldovenii nu pot fi antiromani, "pentru ca avem diferite etape de istorie comuna". El a mai adaugat ca majoritatea cetatenilor Republicii Moldova sunt "categoric antiunionisti", scrieLibertatea.

colajFoto: Colaj foto

O "romaneasca" pe bani europeni In anul 2011, Consiliul Judetean Olt, condus de Paul Stanescu, a semnat un contract de finantare prin care accesa 4,4 milioane de euro din fonduri europene. Banii au fost folositi pentru implementarea unui sistem de gestionare a situatiilor de urgenta, iar cea mai mare felie din aceasta suma a intrat in conturile firmei Asesoft International, controlata de Sebastian Ghita. In cadrul contractului, Asesoft a livrat, intre altele, doua servere partitionabile a cate 370.000 de euro bucata, desi pretul de piata era de cel mult 25.000 de euro, precizeaza Recorder.

Premierul Republicii Moldova: Singurul nostru plan este apropierea de Uniunea Europeana Seful guvernului de la Chisinau a apreciat sprijinul constant al Parlamentului European in promovarea parcursului european al Republicii Moldova si in implementarea agendei de reforme, mentionand ca atat Guvernul, cat si Parlamentul, mentin ca prioritara implementarea Acordului de Asociere cu UE. Europarlamentarii din Comisia pentru Afaceri Externe si Comisia pentru Bugete se afla in vizita de lucru in Republica Moldova, in perioada 3-6 aprilie. Scopul vizitei este de a evalua nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana si de a monitoriza eficienta utilizarii sprijinului financiar din partea Blocului comunitar, relateaza Romania Libera.

Panica in Sindicatul coruptiei. Dati la o parte perdeaua de fum a penalilor si paziti-va portofelele Deceniul de miere promis de Liviu Dragnea s-a terminat inainte de termen. Hotia, incompetenta si prostia promovate de seful PSD la nivel guvernamental si-au produs rapid efectul si, la 15 luni de la preluarea guvernarii, economia se apropie rapid de aterizarea fortata. Semnalele se inmultesc, iar perdelele de fum ridicate de penali si portavocile lor din presa nu mai pot tine prea mult adevarul ascuns. Oamenii incep sa simta efectele in propriile buzunare, iar temerile din piata sunt ca Guvernul Dancila va da un nou atac la economiile romanilor din Pilonul II de pensii, potrivit G4Media.

Ce le-a interzis Orban parlamentarilor liberali Presedintele PNL, Ludovic Orban le-a transmis, marti, liberalilor, sa nu mai semneze proiecte legislative alaturi de PSD, chiar daca acestea nu ar fi controversate. Presedintele PNL, Ludovic Orban le-a transmis, marti, liberalilor, sa nu mai semneze proiecte legislative alaturi de PSD, chiar daca acestea nu ar fi controversate. Seful PNL a subliniat ca nu e vorba de nicio cenzura. "Noi nu cenzuram in niciun fel initiativa legislativa, ci stabilim un mecanism de informare a liderului de grup, de solicitarea unui punct de vedere din partea comisiei de specialitate, de aducerea la cunostinta tuturor colegilor din Parlament, de la Camera Deputatilor, de la Senat, a membrilor Biroului Executiv si presedintilor de filiale de depunerea acelui proiect de lege si de argumentatia care sta in spatele acestui proiect de lege. Aceasta e procedura", a mai spus Orban, relateaza Adevarul.

Traian Basescu curata PMP de doi lideri locali "ostili" Presedintele PMP, senatorul Traian Basescu, a anuntat, marti, ca va fi retras sprijinul politic in cazul a doi consilieri locali din Sectorul 6, acuzandu-i pe acestia ca "au vizat o preluare ostila organizatiei din sectorul 6, spre a fi predata unui eventual alt partid". El a mai spus ca pe ordinea de zi se mai afla numirea ca presedinte interimar al PMP Harghita a lui Marius Pascan, convocarea Congresului Organizatiei de Tineret a PMP si o analiza pe situatia politica actuala, informeaza Romania Libera.

Un deputat PNL sustine ca un coleg liberal i-a cerut sa nu-i mai puna "intrebari tampite" ministrului PSD Deputatul liberal, Pavel Popescu, a primit miercuri o replica acida de la colegul sau de partid, Florin Stamatian (foto), cu ocazia audierii lui Florin Bodog pentru functia de ministru al Sanatatii. "Nu mai pune intrebari tampite, doar facem opozitie", i-ar fi zis acesta. Colegi de partid si de Parlament dar opozitia are regulile ei si trebuie facuta cu orice pret. Mirandu-se de unde PSD va lua 2,8 miliarde euro pentru a construi spitalul republican din Bucuresti, dar si alte opt spitale regionale, Pavel Popescu, membru al Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor, a indrzanit sa adreseze o intrebare in acest sens viitorului ministru al Sanatatii. Nu numai ca nu a primit raspuns de la acesta dar a si fost pus la punct de colegul sau de partid, clujeanul Florin Stamatian, scrie Digi24.