Decoratiile presedintiei vor avea si coroana regala pe ele. Schimbara va costa 2,5 milioane de lei Presedintia vrea sa incheie un acord-cadru pentru transformarea si reconditionarea decoratiilor si insemnelor pe care seful statului le poate oferi, unul dintre motive fiind introducerea coroanei regale in stema Romaniei, pretul estimat al licitatiei fiind de peste 2,5 mil. lei. Totodata, in conditiile in care modelele pentru femei au fost abrogate pentru toate decoratiile, castigatorul va trebui sa transforme decoratiile pentru femei, deoarece aceste modele au fost abrogate prn Legea 233/2007, precizeaza Romania Libera.

Politic show:Foto: Colaj foto

Triumful lui Orban, Europa si romanii La Berlin si Bruxelles e jale. Nu atat din cauza recursului la arme chimice in Siria, intr-un nou asasinat in masa, cat a victoriei repurtate de Viktor Orban in alegerile maghiare. Ce inseamna ea pentru democratie? A analiza aceste chestiuni adecvat inseamna, inainte de orice, a ne feri de prejudecati, abordari nediferentiate si unilateralism. Nu orice om de dreapta e fascist si nu orice critica europeana la adresa nationalismului maghiar e ipso facto in regula, relateaza Deutsche Welle.

Ministrul Lia Olguta Vasilescu vrea sa simplifice procedura adoptiilor Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat, luni, ca se lucreaza la un proiect legislativ care va simplifica procedura adoptiilor in Romania. Ministrul Lia Olguta Vasilescu a declarat la postul Romania Tv ca se lucreaza la modificarea Legii adoptiilor, astfel incat procedura de adoptare a unui copil sa fie simplificata. Intrebata daca va fi simplificata procedura de adoptie, Lia Olguta Vasilescu a raspuns ca "in primul rand acolo umblam. Sesiunea aceasta parlamentara il transmitem Parlamentului", scrie Romania Libera.

"Cand ma fortez, dintr-o data imi aduc aminte". Basescu dezvaluie "din memorie" articole relevante din hotararea tinuta secreta de CSAT, pe care se bazeaza protocolul SRI-Parchet Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca hotararea CSAT 17/2005, invocata in protocolul dintre SRI si Parchet, ar trebui facuta publica si dezvaluie cateva articole relevante, citate dupa un "efort" de aducere aminte. "Cand ma fortez, dintr-o data imi aduc aminte. Nu citesc din ea, am o memorie formidabila", a comentat el. Pe de alta parte, Traian Basescu a acuzat ca au fost institutii pentru care nu exista hotarari CSAT care sa faca referire la cooperarea cu SRI, dand exemplu CSM, ICCJ, Inspectia Judiciara, dar "si-au cautat stapan", precizeaza Gandul.

Un fost sef SPP il acuza pe Florian Coldea de tradare Fostul sef al SPP, Dumitru Iliescu, il acuza pe Florian Coldea ca a tradat tara. "El, care a tradat Romania fara nicio retinere, ne vorbeste despre tradare, arata cu degetul catre altii, ii dojeneste precum lupul moralist", scrie Iliescu pe Facbook. Fostul sef al SPP, Dumitru Iliescu, il acuza pe Florian Coldea ca a tradat tara. "El, care a tradat Romania fara nicio retinere, ne vorbeste despre tradare, arata cu degetul catre altii, ii dojeneste precum lupul moralist", relateaza Romania Libera.

Tactica: PSD isi voteaza proiectele scandaloase prin "deturnarea" initiativelor PNL Majoritatea PSD-ALDE isi perfectioneaza tactica de a adoptare a unor proiecte controversate, in ultimul timp alianta de la guvernare folosindu-se de mai multe initiative ale PNL, carora le-a schimbat forma in asa masura incat sa fie in acord cu interesele social-democratilor. Saptamana trecuta, deputatii PSD au depus o serie de amendamente la mai multe proiecte legislative aflate in dezbatere parlamentara si care le-ar permite si persoanelor condamnate pentru coruptie, cu pedepse pana la 5 ani de inchisoare, sa execute pedepsele la domiciliu, in zilele de sambata si duminica intr-un centru special infiintat sau in regim mixt, cu echivalent in zile de munca in folosul comunitatii, scrie Adevarul.