Dacian Ciolos: Acest 'experiment judiciar' al PSD-ALDE trebuie sa inceteze Cateva sute de magistrati au protestat sambata, timp de aproximativ o ora, in fata Palatului de Justitie, fiind adoptata cu aceasta ocazie o rezolutie, a declarat pentru Agerpres Dragos Calin judecator la Curtea de Apel Bucuresti (CAB). Magistratii cer presedintelui Romaniei, presedintelui Senatului si presedintelui Camerei Deputatilor consultarea urgenta a Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Venetia) asupra unor aspecte curente vizand modificarea in Romania a Codului Penal, a Codului de Procedura Penala si Codului de Procedura Civila, precum si unele aspecte conexe, fiind necesara suspendarea imediata a dezbaterilor comisiei speciale comune pana la data primirii avizului Comisiei de la Venetia. O alta solicitare din rezolutie se refera la consultarea reala a corpului magistratilor cu privire la pachetele legislative care vizeaza activitatea lor, prin adunarile generale din cadrul instantelor si parchetelor, potrivit Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Guvernul va modifica legislatia privind evaziunea fiscala. Si, din nou, Codul fiscal Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat marti ca Guvernul ar putea aproba chiar in urmatoarea sedinta de guvern un memorandum privind modificarea legislatiei referitoare la evaziunea fiscala, urmand ca schimbarile prevazute sa fie prezentate public, in iunie sau iulie. Memorandumul a fost la Guvern, "saptamana trecuta, intr-o prima lectura si sper ca maine (miercuri) sa aprobam in guvern acest document, care de fapt porneste analiza discutiei, evaluarea si propunerile vizavi de modificarea legilor sau actelor normative care se refera la evaziune fiscala", a declarat Eugen Teodorovici, citat de Agerpres. Printre actele normative vizate se numara Legea pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, Codul penal, Codul de procedura penala "si alte acte normative care vizeaza intr-un fel sau altul aceasta zona de evaziune fiscala. (...) La final de iunie, poate iulie, am dori ca acest set de modificari legislative sa se poata prezenta public", a mai spus ministrul Finantelor, scrie Curs de Guvernare.

Pilonul II de pensii naste dihonie in coalitie Manevrele disperate de acaparare a pilonului II de pensii naste discordie in sanul coalitiei de guvernare. Purtatorul de cuvant al ALDE, Varujan Vosganian, a afirmat, marti, la Parlament, ca preluarea banilor din Pilonul II la pilonul I de pensii ar fi o "frauda la Constitutie". In opinia lui Vosganian, oricine spune ca Pilonul II de pensii trebuie sa se suspende sau sa se reintoarca la Pilonul I ignora interesele pe termen lung ale cetatenilor. "In legatura cu Pilonul II de pensii, banii care sunt acolo si care sunt intr-o suma de circa 9 miliarde de euro sunt banii romanilor. Cetatenii romani sunt titularii de cont si banii sunt proprietatea lor exclusiva, atat de exclusiva incat ei pot fi, in caz de deces, si lasati ca mostenire. Acesti bani nu pot fi preluati la Pilonul I de pensii sub nicio forma, cel putin in actuala Constitutie. Ar fi o frauda la Constitutie, ar fi un abuz", a subliniat Vosganian, potrivit Romania Libera.

In asteptarea verdictului in "Gala Bute", Presedintele Traian Basescu propune inchiderea Inaltei Curti! Este acelasi model dupa care s-au inchis firmele alimentate cu bani publici si care au intors spaga catre ministerul Elenei Udrea, ele disparand ca si cum n-ar fi existat niciodata. Sambata, cu o jumatate de ora inainte de miezul noptii, o stire pulseaza pe Mediafax. "Basescu, propunere extrema: Tarcea ar trebui sa inceteze orice activitate a ICCJ pana la desecretizarea protocolului cu SRI". Conform legii, in Romania functioneaza o singura instanta suprema, denumita Inalta Curte de Casatie si Justitie. Fostul presedinte al tarii cere sa se puna lacatul pe ea. Maine, miercuri 23 mai 2018, la Inalta Curte se asteapta sentinta in "Gala Bute". Pina sa inchida Inalta Curte, Gala Bute a reusit sa faca mai multe victime, scrie Tolo.

Tot ce trebuie sa stii despre scandalul in care Robu a pus politia pe USR-isti in Timisoara Primarul a fost extrem de deranjat de oamenii care strangeau semnaturi pentru initiativa "Fara penali in functii publice". Duminica, scandalul a plecat de la un status al primarului din Timisoara care s-a aratat foarte deranjat ca niste membri USR, care strangeau semnaturi pentru propunerea de modificare a Constitutiei numita "Fara penali in functii publice", au indraznit sa-l abordeze si pe el pe strada. Problema mai mare nu a fost ca primarul si-a varsat frustrarile pe Facebook, ci ca ulterior postarii sale, oamenii care strangeau semnaturi s-au trezit cu Politia Locala Timisoara pe cap. Primarul sustine ca "Ei stiau expres ca e nevoie sa ceara aprobare, lucru pe care l-au si facut. Pentru noua din unsprezece locuri, au si obtinut-o. Normal ca e necesara, ca nu face fiecare ce vrea. Nu se aproba pe pietonala distributia de pliante, strangerea de semnaturi sau alte activitati care agaseaza", relateaza VICE.

Scandal fara precedent la Consiliului Executiv National PMP: Radu Cristescu, dat afara de Traian Basescu. Mesajul care l-a infuriat pe fostul presedinte Vicepresedintele PMP, Radu Cristescu, a fost dat afara marti din sedinta Consiliului Executiv National al Partidului Miscarea Populara, de Traian Basescu, dupa ce acesta a pornit un atac asupra lui Eugen Tomac, fostul presedinte cerandu-i acestuia sa vina cu probe pentru afirmatiile facute. De asemenea, liderul PMP l-a amenintat pe Radu Cristescu cu excluderea dn partid daca nu se vor dovedi adevarate afirmatiile pe care acesta le-a facut saptamana trecuta pe pagina sa de Facebook, atunci cand l-a acuzat pe Eugen Tomac ca ar fi ingropat partidul pe toate fronturile. Acesta l-a amenintat pe Tomac ca dupa alegerile electorale ''il va arata in toata splendoarea lui'', informeaza Gandul.