​Ziua Z pentru Dragnea. Ce se poate întâmpla azi la Înalta Curte în dosarul angajărilor fictive.Completul de 3 judecători al ICCJ este aşteptat să pronunţe joi sentinţa în procesul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care liderul PSD Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. Completul a amânat de 2 ori până acum pronunţarea sentinţei. Oricare ar fi decizia, ea nu este definitivă, putând fi apelată la completul de 5 judecători. G4media a chestionat mai mulţi avocaţi şi magistraţi în legătură cu ceea ce s-ar putea întâmpla astăzi şi a ajuns la concluzia că sunt mai multe variante posibile, potrivitG4media

politicFoto: Hotnews

Senat: Aleşii locali îşi păstrează mandatul dacă partidul acestora fuzionează cu un altul.Iniţiativa legislativă a fost adoptată cu 77 de voturi " pentru", nicio abţinere şi 34 de voturi "împotrivă", Senatul fiind for decizional pe proiectul care urmează să ajungă la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Proiectul de lege modifică Legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali în sensul în care calitatea de consilier local sau de consilier judeţean, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, nu încetează în cazul în care acesta pierde calitatea ''de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă de competitor electoral a fost ales, cu excepţia partidelor politice care au fuzionat, situaţie în care consilierul devine independent'', conform textului iniţiativei, potrivitRomania Libera.

O demisie ciudată la Cotroceni. Potrivit unui comunicat emis de Palatul Cotroceni, Simina Tănăsescu, care exercita funcția de consilier prezidențial, a demisionat în urma scandalului provocat de demersurile acesteia pe lângă judecătorul constituțional Petre Lăzăroiu: ”Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., Președintelui Klaus Iohannis demisia din funcția de consilier prezidențial.” Dar, ținând cont de nuanțele comunicatului, ar fi mai potrivit să vorbim de o demitere, potrivitDeutsche Welle.

Voi aşa vreţi să faceţi presă ? Faceţi cu cei de la USR. Dragnea a răbufnit pe holurile Parlamentului. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a refuzat să facă declaraţii miercuri, în Parlament, supărat de atmosfera d epe holuri, unde zeci d eprotestataari #rezist au reuşit să intre şi să scandeze. "Voi aşa vreţi să faceţi presă?Dacă la voi în studio vin asemenea oameni, mai faceţi emisiuni? Faceţi cu cei de la USR", a declarat Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, potrivitGandul.

De ce doarme Victor Ciorbea? Parlamentarii Puterii au vrut să facă un favor unui membru CCR şi, printr-o modificare legislativă, au relaxat condiţiile în care un judecător ce ocupă un rest de mandat poate primi apoi un mandat întreg. Curtea Constituţională a decis, pe 20 martie, că nu doar modificarea propusă e neconstituţională, ci şi articolul originar, aflat în vigoare, încalcă Legea Fundamentală, care spune expres că un mandat nu poate fi nici prelungit, nici reînnoit, punct. Un articol declarat neconstituţional se suspendă din momentul publicării deciziei şi se abrogă de drept dacă în 45 de zile Parlamentul nu-l pune în acord cu Constituţia, potrivitAdevarul.