Loviturile la Codul de procedură penală cu dedicație pentru Dragnea. Legea de modificare a Codului de procedură penală (CPP), adoptată luni de Parlament, conţine prevederi care ar putea afecta dosarele lui Liviu Dragnea sau care au legătură cu el: Tel Drum, Belina, Angajările fictive (în care liderul PSD a primit 3 ani şi jumătate de detenţie efectivă), ba chiar şi dosarul Referendumul (în care Dragnea a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare). Legea conţine mai multe prevederi care schimbă regulile de administrare a probelor şi care vor îngreuna sau face chiar imposibile anchetele penale, după cum a arătat DNA într-o analiză privind impactul schimbărilor legislative, potrivitG4media.

politicFoto: Hotnews

Surse. Viorica Dăncilă a anulat o vizită externă ca să rămână în ţară săptămâna viitoare, când PSD pregăteşte ordonanţa de urgenţă pe Codul penal. Vizita premierului Viorica Dăncilă în Oman era programată pentru intervalul 24-26 iunie. „Erau puse la punct toate detaliile. Premierul s-a răzgândit pe motiv că urmează o săptămână politică agitată şi a anulat vizita în ultimul moment, mai exact vineri, deci cu mai puţin de 48 de ore înainte de plecare“, susţin sursele citate. Conducerea PSD se va reuni săptămâna viitoare cu scopul de a mandata Guvernul să adoptate o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codrului penal şi a Codului de procedură penală, după modelul Ordonanţei 13, susţin surse din conducerea PSD pentruAdevărul.

Vanghelie, după declaraţiile lui Dragnea: Dacă vrea, spun când Coldea şi Kovesi au fost la el acasă. Procurorul-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi şi fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea au fost des la Liviu Dragnea acasă, susţine fostul lider PSD Marian Vanghelie. „Anunţul domnului Dragnea este atât de târziu şi atât de slab, încât nu am înţeles nimic. Am foarte multe dovezi.Nu sunt vorbe în vânt. Au fost şi singuri, şi împreună - domnul Coldea, la domnul Dragnea acasă. Astăzi încearcă să ne spună că nu îi e frică, dar cu un glas de pisică. Dar de ce nu a spus de domnul Coldea şi de doamna Kovesi? De ce spune doar de oamenii politici? De ce nu spune" a afirmat el, potrivitGandul.

Vicepremier: Dacă 4.000 de oameni din Piaţa Victoriei reuşesc să facă legea e o mare greşeală. Preşedintele PSD Olt, vicepremierul Paul Stănescu, spune, că este o greşeală faptul că persoanele care protestează în Piaţa Victoriei reuşesc „să facă legea” deoarece PSD a fost votat de trei milioane şi jumătate de oameni, atât pentru programul de guvernare cât şi, referitor la justiţie, pentru a „îndrepta lucrurile” . „Oamenii ne-au votat şi pentru programul de guvernare dar şi să îndreptăm lucrurile în această ţară. Pentru că aţi văzut ce se întâmplă, câte nedreptăţi s-au întâmplat în această ţară', a spus Stănescu potrivitDig24.

Satu Mare: Sediul PSD, atacat cu sticle incendiare. Sediul PSD din centrul vechi al municipiului Satu Mare a fost atacat duminică, la intrare fiind puse două sticle incendiare care au explodat, a anunţat, pe pagina de Facebook, conducerea partidului. "Două sticle au fost incendiate duminică şi puse chiar la uşa de intrare în sediul PSD Satu Mare, acestea explodând imediat. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar în sediul PSD nu se afla nimeni în acel moment. Un trecător a observat sticlele incendiate şi a sunat să ne informeze despre situaţie", au scris social-democraţii. Conducerea filialei a anunţat că va depuse plângere la Poliţie, potrivitRomania Libera.