Sondaj Sociopol. Cine sunt politicienii cu cel mai mare grad de încredere Persoanele publice din România care se bucură de cea mai mare încredere în România sunt Raed Arafat, Gabriela Firea şi Klaus Iohannis, după cum arată cel mai nou sondaj al Sociopol, realizat în perioada 22-26 iunie. Potrivit sondajului, persoana care se bucură de cel mai mare grad de încredere este Raed Arafat (50%), în timp ce pe poziţia a doua s-ar afla gabriela Firea (25%) şi pe al treilea preşedintele Klaus Iohannis (24%). Pe locul al patrulea la nivel de încredere este Laura Codruţa Kovesi, în timp ce pe locul cinci se află preşedintele Senatului. Liviu Dragnea nu află în primii 5, fiind pe locul al 6-lea cu 15%. În ceea ce priveşte intenţia de vot de care se bucură partidele, pe primul loc se află tot PSD (41%), partid urmat de PNL (20%) şi ALDE (12%). Cu 7% intenţie de vot sunt USR şi Mişcarea România Împreună, în timp ce Pro România, partid condus de Victor Ponta, ar avea 5% intenţie de vot, scrie Adevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Protestul PSD de miercuri seară de la Cotroceni, eșec total: 100 de persoane au strigat ”Jos statul paralel”! Circa 100 de persoane au protestat joi seară la Cotroceni, după ce PSD și-a mobilizat miercuri dimineață primarii de sector, chemați să scoată câte 1000 de oameni fiecare pentru un ”protest spontan”. Protestatarii au scandat ”Jos statul paralel” între orele 18.00 și 20.00. Miercuri seară, un cititor G4Media.ro a surprins o mașină a jandarmeriei parcată în apropierea Palatului Cotroceni (vis a vis de Grădina Botanică), pregătită să intervină cu garduri de protecție. Și fundația FACIAS, controlată de familia Voiculescu, a cerut aprobare de miting pentru joi seara tot la Palatul Cotroceni. Ulterior, FACIAS a renunțat la cererea de miting. Și PNL a înregistrat un eșec organizatoric la mitingul de marți seara. După ce luni partidul a mobilizat simpatizații la miting marți seara în Piața Victoriei au protestat cam o sută de persoane. La protest a participat și liderul PNL, Ludovic Orban, dar și câtiva parlamentari. Ulterior, Orban a negat că ar fi fost un miting organizat de partid, relatează G4Media.

DNA vrea o condamnare mai mare pentru Liviu Dragnea Surse judiciare au declarat că DNA a atacat cu apel decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea în dosarul DGASPC, urmând ca în ultima faza procesuală să ceară o pedeapsă mai mare. Liviu Dragnea a fost condamnat, joi, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman, pentru acuzația de instigare la abuz în serviciu. Decizia a fost luată de doi dintre cei trei magistrați care fac parte din complet, respectiv Geanina Arghir și Constantin Epure. Surse din sistem au precizat că magistratul care ar fi dorit achitarea liderului PSD este Ștefan Pistol. După redactarea motivării, cel mai probabil după vacanța judecătorească, magistrații vor stabili un prim termen în această cauză. Completul de 5 judecători va dispune o sentință definitivă, informează România Liberă.

Planul lui Iohannis, după revocarea Codruţei Kovesi, dezvăluit de un lider PSD Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat că e posibil ca preşedintele Klaus Iohannis să o numească consilier prezidenţial pe Laura Codruţa Kovesi, pentru ca această să fie în stare de incompatibilitate cu funcţia de procuror-şef al DNA şi să astfel să nu mai fie nevoit să o revoce. Acesta a mai precizat că "este o catastrofă la DNA", în contextul achitărilor date de instanţe în ultima perioadă şi că va fi realizat şi un bilanţ financiar pentru a vedea ce costuri au implicat aceste dosare. Preşedintele Klaus Iohannis a evitat să anunţe, marţi dimineaţa, ce va face cu privire la decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, aşa cum a cerut Curtea Constituţională a României (CCR), susţinând că îl interesează prea puţin criticile aduse de Liviu Dragnea în acest sens, potrivit Gândul.

Rămânem cu Dăncilă. Aleşii Puterii nu au fost lăsaţi să voteze de frica trădării Guvernul Dăncilă a supravieţuit moţiunii de cenzură, după ce Liviu Dragnea le-a interzis parlamentarilor PSD să voteze, de frica unor trădări. Puterea a venit şi cu o surpriză: a băgat presa în ţarc şi a pus pumnul în gura Opoziţiei. Votul pentru moţiunea de cenzură semnată de PNL, USR şi PMP n-a adus nicio surpriză: Guvernul Dăncilă rămâne în continuare la Putere, în ciuda faptului că Liviu Dragnea, liderul principalului partid din coaliţie, a fost condamnat în urmă cu câteva zile la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Deşi e preşedinte al Camerei Deputaţilor, Dragnea n-a condus şedinţa de plen, ci a preferat să urmărească moţiunea din biroul său parlamentar. Cel care i-a ţinut locul a fost deputatul PSD Gabriel Vlase, viitorul şef al SIE, precizează Adevărul.