O săptămână grea pentru Klaus Iohannis. După ce șefa DNA a anunțat vineri că nu demisionează și că nu și-a delegat atribuțiile, cartoful fierbinte a trecut exclusiv în mâna președintelui Iohannis. Toate informațiile obținute deG4Media.roindică faptul că este foarte posibil ca președintele să decidă revocarea șefei DNA înainte de plecarea la summit-ul NATO de la Bruxelles, programat pentru 11 – 12 iulie, adică în prima parte a săptămânii, sau imediat după. Mai putea prelungi comedia cititului? Niciun lider sau instanță europeană n-ar fi încurajat acest tip atitudine. Refuzul de a aplica o decizie CCR subminează statul de drept.

politicFoto: Hotnews

De ce s-ar opune Tăriceanu suspendării lui Iohannis.Potrivit unor surse din coaliţia de guvernare, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se opune suspendării preşedintelui Klaus Iohannis din doua motive. În primul rând, se răzbună pe Liviu Dragnea, dupa ce liderul PSD s-a opus ca Tăriceanu să fie candidatul comun susţinut de coaliţia PSD-ALDE la prezidenţialele din 2019. În al doilea rând, Tăriceanu crede că procedura de suspendare i-ar pune pe tava al doilea mandat de preşedinte lui Iohannis, potrivitAdevarul.

Şedinţă tensionată luni la PNL. Se vrea debarcarea lui Orban. Consiliul Naţional al PNL se va desfăşura în intervalul 15-30 iulie, liderul PNL, Ludovic Orban, dorind o schimbare a statutului formaţiunii în sensul destituirii preşedinţilor filialelor liberale. Surse liberale au declarat că deja a fost realizată, de către conducerea partidului o evaluare a activităţii organizaţiilor PNL din ţară, Ludovic Orban dorind, prin august-septembrie, schimbarea liderilor filialelor PNL Bucureşti - Cristian Buşoi, PNL Ilfov - Marian Petrache şi PNL Prahova - Iulian Dumitrescu, cel din urmă fiind şi lliderul grupului PNL la Senat, potrivitRomania Libera.

Hellvig trebuie să explice natura relaţiei sale cu Dragnea. Lucian Stanciu Viziteu, membru în Comisia de control al SRI, a anunţat că va solicita, prin intermediul Comisiei, ca directorul SRI, Eduard Hellvig, să explice natura relaţiei sale cu liderul PSD, Liviu Dragnea. Afirmaţiile deputatului USR vin în contextul în care, liderul PSD Liviu Dragnea a lansat, joi, o întrebare către directorul SRI, Eduard Hellvig, în legătură cu implicarea ofiţerilor SRI în cecretări penale şi dacă este de acord cu acest lucru, potrivitGandul.

Primul lider din PNL care recunoaște că vrea să-i ia locul lui Orban. Prim-vicepreşedintelui PNL Sector 2, Viorel Cataramă a declarat, vineri, că își va depune candidatura în cazul unui congres extraordinar în partid și îi reproșează actualului lider Ludovic Orban că a luat mai multe măsuri care au afectat în mod negativ partidul, informează Mediafax. "În prezent, dintre toți, sunt singurul lider care este perceput de opinia publică și de presă ca fiind un lider liberal autentic. Mesajul meu este unul clar liberal de dreapta. Am capacitatea de a negocia și am demonstrat acest lucru în trecut" a declarat el potrivitRomania Libera.