​Greşeli grave în declaraţiile de avere ale parlamentarilor. Într-un top al caselor impresionante deţinute de parlamentari, senatorul Ioan Stan de la PSD ocupă primul loc. Susţine în declaraţia de avere că are o casă în Fălticeni de nu mai puţin de 1356 de mp. Numai că situaţia din teren e puţin diferită de cea din acte. "Nu este casă, a fost locuinţa mea, este acum o pensiune. Poftiţi la Suceava şi o vedeţi! Este o casă construită în anii '94 - ''95, acum nu mai este casa mea", spune el, potrivitDigi24.

politicFoto: Hotnews

Ultima şansă prin care Parlamentul poate aplica cerinţele Comisiei de la Veneţia. Comisia de la Veneţia, cel mai prestigios for de drept constituţional european, a desfiinţat, cu argumente juridice, modificările operate de majoritatea PSD-ALDE-UDMR la cele trei ale Justiţiei. Numai că sfaturile experţilor europeni au toate şansele să rămâne la stadiul de vorbe-n vânt. Motivele? Dezinteresul majorităţii PSD-ALDE şi faza avansată a celor trei legi în drumul spre intrarea în vigoare. Spre exemplu, Legea privind organizarea judiciară (304/2004) şi Legea privind organizarea CSM (317/2004) au fost analizate de Curtea Constituţională (CCR) şi trimise spre promulgare preşedintelui Iohannis. Şeful statului şi-a epuizat toate căile de atac, potrivitAdevarul.

Cât de mult s-au îmbogăţit Dăncilă, Dragnea şi Tăriceanu în ultimul an.În decurs de un an, în conturile şefului Camerei Deputaţilor au apărut în plus 2.200 de dolari şi 74.300 de lei. Liviu Dragnea a încasat şi 162 de mii de lei din salariu. Şeful Senatului a moştenit două apartamente în Bucureşti, aproape două mii de euro şi peste cinci mii de lei. Tariceanu are mai puţini bani ca anul trecut. A deschis însă trei conturi în care rudele i-au făcut donaţii pentru copii. Anul trecut, Viorica Dăncilă şi-a adăugat la colecţia de bijuterii inele, cercei, pandative, brăţări şi broşe de 5 mii de euro şi şi-a adăugat 14 mii de euro într-un cont, potrivitStirile ProTv.

Parlamentul a încălcat două decizii ale Curții Constituționale. Printre articolele strecurate în actului normativ, se numără unul potrivit căruia aleșii locali - primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene - vor beneficia de pensie specială dacă îndeplinesc condiţiile vârstei de pensionare, fiind luate în calcul persoanele alese începând cu anul 1992. „Prin acordarea acestei indemnizații numai unor aleși locali legiuitorul a încălcat art.16 alin.(1) din Constituție, stabilind un tratament juridic diferențiat în cadrul aceleiași subcategorii juridice.”, au mai afirmat judecătorii CCR, potrivitRomania Libera.

Tudorel Toader, mesaj ţâfnos pe Facebook despre Ambasada Germaniei: „Este normal să primim «lecţii» chiar şi acolo unde nu este cazul?“ Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris, pe Facebook, că abuzul în serviciu nu este incriminat în mod distinct în Codul penal din Germania. Reacţia ministrului a venit ca urmare a precizărilor făcute de Ambasada Germaniei la Bucureşti, care a anunţat că abuzul în serviciu este reglementat în Germania prin mai multe legi fiscale, din dreptul disciplinar şi din Codul Penal, potrivitAdevarul.