De ”superficialitatea” cui ”s-a speriat” Tăriceanu. Clotilde Armand i-a prezentat specialiștii Comisiei de la Veneția. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că opinia preliminară a Comisiei de la Veneţia nu ar fi trebuit să fie făcută publică şi s-a declarat ”speriat” de faptul că lucrurile acestea sunt tratate cu superficialitate de Comisie. Clotilde Armand l-a ironizat pe liderul ALDE pe Facebook, prezentând pe scurt cine sunt specialiștii Comisiei de la Veneția, pe care Tăriceanu i-a acuzat de superficialitate. ”Dl Tăriceanu a devenit foarte fricos și ne spune că opinia preliminară a Comisiei de la Veneția nu ar fi trebuit să fie facută publică. De ce? pentru că așa vrea el. A mai spus și asta: “Comisia de la Veneția tratează lucrurile acestea cu o superficialitate care pe mine mă sperie. Efectiv mă sperie.”,a scris ea, potrivitG4media

politicFoto: Hotnews

Primarul Sectorului 1 o ironizează pe Firea şi publică un video în care prezintă măsurile luate de primărie. Tudorache o ironizează pe Gabriela Firea, primarul Capitalei, spunând că a văzut că în aceste zile „se poartă filmuleţele de bilanţ ale primarilor bucureşteni”. „Mă aliniez şi eu acestei tendinţe, cu amendamentul că rămân un adept al zicalei „lauda de sine nu miroase bine” şi cu precizarea că sunt perfect conştient că mai avem multe de făcut în Sectorul 1 până să ne ridicăm cu adevărat la nivelul exigenţelor celei mai dezvoltate comunităţi locale din România”, a scris primarul Sectorului 1, luni, pe pagina sa de Facebook, potrivitDigi24.

Surse: Ce şanse sunt ca Guvernul Dăncilă să adopte o nouă Ordonanţă 13. Toate scenariile discutate în coaliţie. Potrivit unor surse politice, Călin Popescu Tăriceanu s-ar opune unei ordonanţe de urgenţă care să-i salveze de puşcărie pe mai mulţi lideri politici, în special pe Liviu Dragnea. Pe de altă parte, unul dintre liderii PSD susţine că Guvernul poate adopta o nouă OUG 13 fără ajutorul lui Tăriceanu, însă Dragnea riscă să piardă Puterea. Iată toate scenariile care circulă în coaliţia de guvernare cu câteva ore înainte de şedinţa de Guvern. Sursele consultate deAdevărulindică mai multe scenarii legate de o nouă ordonanţă de urgenţă pe care Guvernul Dăncilă ar putea să o adopte în şedinţa de marţi cu scopul de a-l salva de puşcărie pe liderul PSD Liviu Dragnea, dar şi pe alţi politiceni şi oameni de afaceri. Informaţia a fost publicată în premieră vineri de site-ul G4media.com.

Colaborarea dintre Parchetul General și SRI, o bombă cu ceas. La mijlocul lunii mai, fostul președinte Traian Băsescu lansa o adevărată bombă de presă. Acuzația suna cam așa – în urma protocolului dintre DNA și SRI au rezultat două tipuri de abuzuri. Și anume, ca informațiile venite de la SRI să fie cunoscute numai de procurorul de caz, iar inculpatul și avocatul acestuia să nu poată avea acces la aceste informații. Mai mult, din fragmentul dat publicității de către Traian Băsescu, reieșea faptul că între SRI și DNA a existat chiar un plan de acțiune comun. Dacă protocolul dintre Parchetul General și SRI a fost desecretizat între timp, despre planul de acțiune dintre cele două instituții opinia publică nu a aflat mare lucru, potrivitRomania Libera.

Lovitura lui Dragnea se va lăsa şi cu victime colaterale. Să le cunoaştem. Liderul PSD nu mai are motive să nu se gândească la o soluţie imediată pentru problemele sale personale, iar din acest punct de vedere niciun scenariu, oricât de nebunesc ne-ar părea la prima vedere, nu va putea fi tratat cu indiferenţă. Însă derapajele pe care le pregăteşte Liviu Dragnea, în caz că ele se vor şi concretiza, ar putea face mult mai multe victime printre cei ce se consideră azi susţinătorii săi şi posibili beneficiari ai acţiunilor sale decât sunt, aceştia din urmă, dispuşi să recunoască pe moment. La originea surprinzătoarei detonări se aflaseră alte două nume grele ale momentului, unul făcând primii paşi pe calea afirmării politice în Teleorman, celălalt în Brăila, potrivit Digi24.