Liviu Dragnea îi atacă dur pe "ăştia": Cred că ştiu de ce nu vor să mai fim noi. După ce salariaţii vor avea salarii mai mari, pensionarii vor avea un venit decent, iar firmele din România vor câştiga mai bine, oamenii vor fi mai fericiţi, iar un astfel de popor va fi mai greu de manipulat, susţine preşedintele PSD Liviu Dragnea, care spune că a înţeles de ce "ăştia” nu mai vor coaliţia PSD-ALDE la guvernare. Dragnea a explicat că acesta este singurul motiv pentru care "ăştia” critică partidul şi singurul motiv pentru care există atacuri la adresa lui, potrivitDigi24.

politicFoto: Hotnews

Ce spune Tudorel Toader despre concursul pentru conducerea DNA. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, duminică, pentru Agerpres, că nu a fost depus încă nici un dosar în selecţia candidaturilor pentru funcţia de procuror şef al DNA. "Cel mai probabil mâine vom înregistra mai multe candidaturi", a precizat Toader. Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi pe site-ul instituţiei la data de 24 iulie, urmând ca în perioada 25 - 27 iulie candidaţii selectaţi să susţină interviurile cu ministrul Justiţiei, potrivitRomania Libera.

Carmen Dan: Nu mă consult cu Liviu Dragnea privind deciziile care se iau la nivelul MAI. Carmen Dan a spus că s-au făcut tot felul de comentarii “răutăcioase”, cum că a fost pusă în acest post pentru că ar fi “omul lui Dragnea”. “Vă asigur că în ceea ce priveşte deciziile care se iau la nivelul ministerului nu mă consult cu preşedintele Dragnea, nu-l întreb ce trebuie să fac, cum trebuie să fac, dar au fost situaţii în care i-am sesizat anumite lucruri care a trebuit să beneficieze de sprijinul coaliţiei, de sprijinul colegilor de partid”, a afirmat ea, potrivitStirile ProTv.

Prin Gala Bute, Udrea trebuia anihilată ca să se ajungă la Băsescu. Rudel Obreja, interviu din puşcărie. ”Elena Udrea a fost miza politică internă cu ramificaţii la nivel extern. Ea a fost una din componentele principale ale unui nucleu de putere care a condus această ţară pentru mulţi ani. (...) A trebuit înlăturată - nu neapărat înlăturată, cât anihilată, acaparată şi, prin intermediul ei, trebuia să se ajungă la Băsescu. Într-una din cele patru încercări de a smulge de la mine un denunţ mincinos împotriva Elenei Udrea a fost şi o situaţie când mi s-a cerut şi să vorbesc de Traian Băsescu. Eu nefiind un intim al oamenilor ăstora, dar probabil era bun la dosar. Vedeţi că ies dosare după zece ani, apropo de asta”, a spus fostul boxer, potrivitGandul.

De ce nu se înghesuie candidaţii la şefia DNA. Specialişti: „Nimeni nu le poate oferi garanţia independenţei”. Specialiştii susţin că lipsa de interes a procurorilor de a candida la şefia DNA reprezintă un eşec politic. „Faptul că niciun procuror nu şi-a depus dosarul pentru şefia DNA reprezintă un eşec politic. Sigur, într-o democraţie consolidată instituţiile trebuie să supravieţuiască liderilor, iar speranţa că sistemul judiciar va merge mai departe depinde de procurorii buni din sistem. Aceştia trebuie să se înscrie la concurs, iar faptul că până acum nu avem niciun dosar depus reprezintă un lucru grav”, spune Laura Ştefan, expert anticorupţie, potrivitAdevarul.