Traian Băsescu: "Marș afară, Petre Daea". Fostul preşedinte Traian Băsescu a postat, joi seară, un mesaj pe pagina sa de Facebook intitulat ”Marş afară, Daea”. ”Un ministru idiot care pune semnul egal între incinerarea porcilor bolnavi de pestă porcină şi incinerarea a milioane de evrei maturi şi copii la Auschwitz, nu poate fi decât o ruşine pentru o naţiune care produce un specimen de teapa lui Daia. Marş afară din Guvernul României, clown nenorocit. Să nu mai ieşi din casă de ruşine toată viaţa ta, rebut uman ce eşti”, a scris Traian Băsescu, potrivitRomania Libera.

politicFoto: Hotnews

Fiii şi fiicele politicienilor, angajaţi pe posturi bune la stat. Copiii politicienilor se bucură de succes încă de la primul pas în cariera profesională. Cei mai mulţi sunt în instituţii de stat. După ce a lucrat la firma tatalului, fiul Vioricăi Dăncilă este consilier la Curtea de Conturi, iar fata fostului ministru al Justiţiei, Florin Iordache, lucrează la Banca Naţională. ŞI nu sunt singurele exemple. Întrebaţi ce-i recomanda pentru aceste posturi, părinţii răspund sincer susţinerea politică, potrivitStirile ProTv.

Luarea înapoi a României. România tridimensională, a lui Dragnea, Dăncilă şi Daea, se poate lăuda şi cu noutăţi. Astfel, la aspectele mai vechi ale catastrofei, ale faptului că, în interesul hoţilor, s-a comis crima punerii pe butuci a independenţei justiţiei, iar premierul a confundat, grotesc, capitale din Balcani, confirmând că România e condusă de analfabeţi, s-a adăugat altul, mai tragic. El vizează mutilarea sufletului românilor prin mistificarea istorică, prezentă în impardonabila mândrie a unui ministru al agriculturii, ca Petre Daea, care, vorbind de porci, se făleşte, aproape ca Himmler, în 1943, cu rigoarea exterminărilor de la Auschwitz. Incredibil, dar adevărat, potrivitDeutsche Welle.

Presa din Serbia și Muntenegru taxează gafa premierului Dăncilă: ”O greșeală nemaivăzută”.”Gafă a premierului României la Podgorica: Sunt bucuroasă că sunt în Priștina…”, titrează ziarul muntenegrean Vijesti pe prima pagină a ediției de joi. Ziariștii muntenegreni taxează confuzia făcută miercuri de Dăncilă la întâlnirea cu omologul său și remarcă faptul că guvernul din Muntenegru a șters din înregistrarea video postată pe youtube momentul gafei, potrivit G4media.

„Ofensivă“ diplomatică a Guvernului Dăncilă. Ce spun specialiştii despre şirul de gafe ale guvernanţilor.Adevărula stat de vorbă cu mai mulţi specialişti despre efectele gafelor făcute de Dăncilă şi de alţi miniştri ai săi când e vorba de zona diplomatică sau de referirile la anumite comunităţii etnice. „În primul rând, trebuie spus că sunt erori de fond, nu sunt greşeli de protocol sau accidente de conduită. Nu avem doar simple confuzii de capitale, ci sunt declaraţii făcute în zone sensibile. Toate problemele astea se iau în serios. Şi dacă e vorba de superficialitate nu este scuzat“, a declarat Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, referindu-se la frecvenţa gafelor lui Dăncilă.