Deputaţii au avut peste 2.000 de interpelări în sesiunea trecută. Dăncilă, în topul celor care nu răspund. Parlamentarii au trimis către ministere şi alte instituţii ale Guvernului 2.215 interpelări şi întrebări în sesiunea parlamentară trecută. Dintre acestea, 252 nu au primit un răspuns. Cele mai multe interpelări şi întrebări care nu au primit răspuns le are ministrul Culturii, George Ivaşcu - 47 de interpelări, urmat de ministrul Transporturilor, Lucian Şova - 46 şi premierul Viorica Dăncilă - 27 interpelări, potrivitGandul.

politicFoto: Hotnews

Iohannis schimbă macazul. Vrea să fie preşedinte-jucător sau a pornit în cursa pentru un nou mandat?Riscul necâştigării unui nou mandat în 2019 îl face pe Klaus Iohannis să iasă din zona de confort şi să înceapă ofensiva împotriva PSD din mijlocul liberalilor, pentru a arăta că nu este un preşedinte slab şi că rămâne alături de formaţiunea care l-a dus la Cotroceni, arată specialiştii. „Declaraţiile puţin mai dure la adresa PSD-ALDE de la întâlnirea liberalilor le-aş citi mai degrabă în cheia unui preşedinte care înţelege că nu îşi poate reînnoi mandatul fără sprijinul celui mai puternic partid din opoziţie.", potrivitAdevarul.

Toți oamenii din Teleorman plantați în posturi-cheie în administrație. Liviu Dragnea a numit în funcţii de control al instituţiilor statului român persoane cunoscute care provin din Teleorman, județ pe care l-a condus între 2000 și 2012. Aşa a ajuns preşedintele Camerei Deputaţilor să controleze o mare parte din statul român, având oameni de încrede în instituţii de forţă, autorităţi de control sau chiar agenţii şi ministere. Foştii premeieri Mihai Tudose şi Sorin Grindeanu, ambii din PSD, au acuzat că Liviu Dragnea ar fi numit între 30 şi 70 de miniştri şi secretari de stat, potrivitG4media.

USL, condusă de Ponta și Antonescu, a fost "cea mai toxică alianţă politică", susține un liberal. Fostul secretar executiv al PNL, Radu Carp, susţine că USL a fost "cea mai toxică alianţă politică din România după 1989". "Îi vedeţi zilnic împărţind zâmbete sau mimînd sobrietatea. Îi cunoaşteţi. Nu sunt mulţi dar nici nu acţionează la vedere. Ei au fondat USL, cea mai toxică alianţă politică din România după 1989", a scris secretarul executiv al PNL, Radu Carp, pe Facebook, potrivit Romania Libera.

Discursul lui Iohannis vine prea târziu. Discursul președintelui Klaus Iohannis la Consiliul Național al PNL a fost un discurs politic, pe alocuri politicianist chiar, în care președintele recunoaște că se luptă cu PSD-ul și cu tentativele acestuia de a subordona justiția, dar care probabil va fi folosit de PSD pentru a-l acuza că se implică în politică încalcând Constituția, a comentat laDigi24jurnalistul Liviu Avram.