​"Neamțul e de vină!". În România, minoritatea germană și președintele Klaus Iohannis se confruntă cu o nouă campanie de defăimare. Guvernul social-democrat este, de asemenea, implicat. Berlinul condamnă calomniile. Aproape o sută de oameni mai în vârstă s-au adunat în București, sâmbătă, în fața Parchetului General pentru a demonstra împotriva liberal-conservatorului Iohannis și a susține guvernul social-democrat. "El nu este din neamul nostru, este din neamul ăsta", exclamă o femeie mai în vârstă, ridicând în mâini o biografie a lui Hitler, referindu-se la președintele României, Klaus Iohannis. "Ăsta nu-i un român adevărat", îi ține isonul un bărbat în maieu și șlapi de cauciuc, scrieDeutsche Welle.

politicFoto: Colaj foto

O săptămână până la sesiunea parlamentară. Vor fi moţiuni de cenzură, comisii de anchetă şi proiecte incomode. Răfuielile dintre Putere şi Opoziţie, exprimate pe timp de vară mai ales în declaraţii, îşi vor găsi o concretizare în Parlament, cât de curând. Liberalii îşi stabilesc priorităţile legislative. În sesiunea ce vine, au dreptul la o moţiune de cenzură. Şi nu o exclud din planuri .Social-democraţii ameninţă cu o comisie de anchetă privind evenimentele din 10 august. Unii cred că ar trebui verificate şi declaraţiile preşedintelui, potrivitDigi24.

Cum torpilează demnitarii PSD relaţia României cu partenerii externi. O parte dintre miniştrii Guvernului Dăncilă au reuşit să pună România pe harta internaţională a ruşinii, după ce au luat peste picior teme sensibile ale istoriei, ca nazismul şi Holocaustul. Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: „Iohannis a spus că a venit PSD să gazeze românii şi să-i bată. Ca neamţ, să vorbeşti de gazare trebuie să ai mult curaj“. Senatorul PSD Liviu Pop a declarat că Forumul Democratic German din România ( FDGR), condus în trecut de Klaus Iohannis, este continuator al unui forum german nazist. „În perspectiva fostei demnităţi a domniei sale, aceea de preşedinte al unui continuator al unui Forum...grupului...organizaţia aia nazistă“, scrieAdevarul.

Cristi Dănileț: Nu e magistrat acela care nu a avut dosar penal sau disciplinar. Judecătorul Cristi Dănileț explică pe Facebook cum ajung magistrații să fie anchetați, după ce Inspecția Judiciară a anunțat că în perioada 1 ianuarie 2014 – 30 iulie 2018, DNA a soluţionat 1.965 de dosare în care erau vizaţi 3.420 de magistraţi. Dintre aceştia, 2.193 sunt judecători şi 1.227 sunt procurori. Procurorul general, Augustin Lazăr a declarat la RFI că este ”o manipulare”, având în vedere că sunt dosare deschise în urma unor plângeri depuse de inculpaţi, în baza liberului acces la justiţie, potrivitG4media.

Vizitele externe ale parlamentarilor au depășit 500.000 de euro. Ce destinații au ales. Parlamentarii români au participat nu doar la întâlniri oficiale, ci şi la evenimente precum „Vis de sânziene”, „Primăvara Dunăreană” şi Congresul Asociaţiei Motocicliste a Ţărilor Central Europene. Deplasările în străinătate ale deputaţilor, în perioada februarie - iunie, au costat peste 276.000 de Euro, bani din care s-au acoperit cheltuielile cu transportul, cazarea şi diurna. În topul destinaţiilor deputaţilor se află Belgia (10 deplasări), Franţa (9), Germania (8), Bulgaria (6), dar şi Turcia, SUA, Elveţia şi Italia. Deputaţii au bifat şi destinaţii „exotice” precum Senegal, Vietnam, Qatar, Maroc, Kazakhstan, Iordania, Liban, Emiratele Arabe Unite, potrivitRomania Libera.