De ce tace Dragnea în disputa cu Firea. Președintele PSD, Liviu Dragnea, nu poate spune că Gabriela Firea este „sorosistă”, „rezistă” sau „haștagistă”, în condițiile în care primarul Capitalei l-a susținut adesea și a susținut linia PSD. Este explicația jurnalistului Cristian Tudor Popescu.„Îi e foarte greu să vorbească. Ce să spună? Dl Dragnea a susținut-o pe d-na Firea. A fost cu ea umăr la umăr. Să o facă sereistă, securistă? Nu prea merge, e forțat, n-ar prea prinde. Ce s-o facă, soroșistă? Nu merge, atitudinea d-nei Firea, de când este în PSD, a fost aliniată liniei partidului, fără niciun fel de ezitare - anti-Soros, anti-străinii care distrug țara. Ba chiar a fost de partea d-lui Dragnea, împotriva d-lui Ponta. A avut o poziție foarte bună pentru PSD”, a spus el, potrivitDigi24.

politic showFoto: Colaj foto

Dragnea unelteşte mazilirea Gabrielei Firea. Cine se „încălzeşte“ pentru şefia PSD Bucureşti. Surse din conducerea PSD au dezvăluit pentru„Adevărul“că în ultimele zile Dragnea a purtat mai multe discuţii cu primarii de sectoare pentru a calcula exact cum o poate răsturna pe Firea. PSD Bucureşti este privită ca filială-simbol în partid, după ce la alegerile locale din 2016 social-democraţii au reuşit să câştige, în premieră, Primăria Capitalei, dar şi cele şase primării de sector. Favoritul lui Dragnea pentru şefia organizaţiei Bucureşti este primarul Sectorului 5 Daniel Florea, pe care el personal l-a aruncat în lupta cu Marian Vanghelie din 2016.

Ciorbea aşteaptă un semn de la Iohannis pentru a ataca rectificarea bugetară la Curtea Constituţională. Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a anunţat că va analiza atent cererea preşedintelui Klaus Iohannis de a ataca la CCR rectificarea bugetară adoptată de Guvern, precizând că în paralel aşteaptă şi argumentele juridice de la Preşedinţie pentru a demara un astfel de demers. Reprezentanţii instituţiei adaugă că vor analiza şi jurisprudenţa CCR, a CEDO şi a Comisiei de la Veneţia cu privire la acest subiect, scrieGandul.

Graţiela Gavrilescu: Tăriceanu seamănă a fi cel mai bun preşedinte din punctul meu de vedere. Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu (ALDE), spune că, în opinia sa, cel mai bun președinte ar fi Călin Popescu Tăriceanu. "Călin Popescu Tăriceanu - şi spun cred că ori de câte ori va fi nevoie - seamănă a fi cel mai bun preşedinte din punctul meu de vedere, Graţiela Gavrilescu, cetăţean şi membru ALDE. Un premier foarte bun, un preşedinte al Senatului foarte bun, un om foarte bun diplomat şi atunci bineînţeles are meritul respectiv. Dar, până în 2019 este cale lungă, nu se ştie ce se mai poate întâmpla", a spus ministrul potrivitDigi24.

Dosarul sustragerii protocolului secret publicat de Vâlcov. Parchetul General a făcut verificari la Constanța, locul de unde a fost sustras documentul si de unde provine Adina Florea, propusă la șefia DNA. Parchetul General a făcut verificări la unitățile de parchet din Constanța, inclusiv la Parchetul Curții de Apel Constanța, de unde ar fi fost sustras protocolul secret SRI-PG din 2016, dat publicitătii de consilierul premierului, Darius Valcov, au declarat surse avizate pentru G4Media.ro. O echipă a Parchetului General a fost zilele trecute în control la Parchetul Curții de Apel Constanța, din seiful căruia ar fi dispărut protocolul. Verificările s-au făcut în dosarul sustragerii protocolului secret SRI-DNA. Informația este cu atât mai relevantă, cu cât candidatul pentru șefia DNA propus de ministrul Justiției Tudorel Toader vine de la Constanța, scrieG4media.