Oamenii Gabrielei Firea plasați în conducerea firmelor Primăriei: Sinecuri politice pe salarii astronomice. Vin din Primăriile din Bucureşti sau Voluntari, unde îndeplinesc funcţii de conducere, sunt aleşi pe listele consiliilor locale sau sunt consilieri personali ai primarului general Gabriela Firea. Câştigă de la câteva sute la câteva mii de lei pe lună pentru participarea la şedinţe de câteva ore. Unii strâng averi din reprezentarea în mai multe organisme. Sunt membrii Consiliilor de Administraţie din Companiile Municipale proaspăt înfiinţate de Gabriela Firea. Pe baza declarațiilor de avere publice,G4Mediaa făcut un inventar al celor mai importante personaje angajate în aceste companii şi legăturile pe care le au cu statul.

politicFoto: Colaj foto

Ponta: În trezoreria PSD intră în fiecare lună cam 100.000 euro din Bugetul de Stat. Fostul preşedinte PSD Victor Ponta, a scris vineri seara pe Facebook că PSD primeşte în fiecare luna „cam” 100.000 de euro din Bugetul de Stat „care trec mai departe la nişte firma de partid” ce ar promova diferite mesaje false pe reţelele sociale, cum ar fi episodul de pe Arena Naţională, în care diverse organizaţii judeţele ale PSD au promovat ideea că oamenii de pe stadion au huiduit-o pe Simona Halep, şi nu pe Gabriela Firea. Acesta a mai dezvăluit că în trezoreria PSD intră lunar 100.000 de euro din Bugetul de Stat, bani care apoi ar intra „la nişte firme de partid” pentru a promova ştiri false pe Facebook, potrivitAdevarul.

Primarul general Gabriela Firea s-a ales cu o plângere penală, pentru abuz în serviciu. Avocatul Florin Ghiulbenghian a depus vineri o plângere penală împotriva primarului general Gabriela Firea, pe care o acuză că ar fi acordat ilegal subvenții regiilor bucureștene RADET și RATB. Ghiulbenghian, care este și președintele Fundației EurHONEST, susține că RADET și RATB sunt două regii care funcționează ilegal în prezent și că nu ar fi trebuit să primească subvenții. În replică, Gabriela Firea a declarat pentruȘtirile Pro TVcă această plângere penală este ”o aberație” și ”un alt episod din scandalul politic la care asistăm”.

Cum și-a deconspirat Darius Vâlcov sursa protocolului secret dintre SRI și Parchetul General. Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a publicat pe 24 august un protocol clasificat ca secret, încheiat între SRI și Parchetul, dar n-a șters toate datele de identificare ale documentului. Ștampila cu numărul de înregistrare nu apare pe document, pentru a avea astfel proba locului de unde l-ar fi putut primi, însă Vâlcov nu a eliminat un indiciu: numărul exemplarului. O copie după protocol a fost trimisă către toate unitățile de parchet, iar pe exemplarul publicat de Vâlcov apare în continuare detaliul care îl poate face ușor de identificat: numărul 72, au explicat pentruG4Mediasurse judiciare. Potrivit acestora, Parchetul General păstrează în acest fel evidența unităților de parchet unde a fost transmis fiecare exemplar.

Refuzul lui Iohannis de a-i primi pe Toader și Teodorovici, un gest strategic.Analistul politic Bogdan Lefter consideră că președintele Klaus Iohannis a luat o decizie strategică atunci când nu a mers personal să se întâlnească cu ministrul Justiției și ministrul Finanțelor și a delegat consilierii pentru a-i primi pe cei doi reprezentanți ai guvernului. „E un reglaj al nivelului de reprezentare, căci, pe de o parte, președintele o convocase pe doamna prim-ministru, pentru consultări în vederea unei eventuale înțelegeri prealabile acordării în cadrul CSAT a unui aviz pentru o rectificare bugetară, în condițiile în care erau vizate și bugetele instituțiilor din sistemul de securitate națională." a spus el, potrivitDigi24.